به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی قاسمی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه به دنبال دغدغه مندی مسئولان از روند جمعیت، طرحی با عنوان جهش کلید خورد اظهار داشت: این طرح شامل سه بخش، هدف و اولویت از جمله جلوگیری از سقط جنین، هوشیار سازی و شبکه سازی است.
وی ادامه داد: به منظور هوشیارسازی از اساتید دانشگاه، روحانیان، حوزه علمیه و اساتید حوزه اجتماعی استفاده شده و در مدارس نیز ورود کردیم چرا که یکی از راه های هوشیار سازی ارتباط نزدیک با انجمن اولیا و مربیان مدارس است.
قاسمی افزود: تشویق مادران تک فرزند در اولویت دوم است که می توان با مشاوره خوب، بیان ضررهای تک فرزندی، زمینه پذیرش فرزند دوم را برای آنها فراهم کرد.
دبیر قرارگاه و مجمع مردمی جمعیت استان همدان افزود: همچنین در حوزه هوشیارسازی هماهنگی لازم با شبکه بهداشت همدان صورت گرفته تا در قالب طرح «مادرانه ها» با همکاری رابطان بهداشت مادرانی که قصد سقط جنین دارند را شناسایی و با مذاکره و مشاوره از این کار جلوگیری کنیم.
قاسمی اضافه کرد: برخی از افراد به علت ناتوانی در تامین مالی و معیشت فرزندان تن به فرزندان دوم و بیشتر نمی دهند و عنوان می کنند در صورت تامین هزینه فرزند تا ۲ سالگی از سقط آن جلوگیری می کنند که در این باره با خیران سلامت قرار است مذاکراتی صورت بگیرد.
وی گفت: همچنین در راستای شبکه سازی نسبت به تقویت ارتباط با خانه بهداشت، آموزش های محله محور، برگزاری جلسات توجیهی و آموزشی در پایگاه ها، حسینیه ها و مدارس و ارائه مشاوره های مورد نیاز توسط مشاوران علوم پزشکی اقدام شده است.
دبیر قرارگاه و مجمع مردمی جمعیت استان همدان تاکید کرد: مهمترین مطالبات این مجموعه در بخش های مختلف از جمله کاهش ساعت کاری بانوان شاغل، تامین امنیت شغلی بانوان در صورت بارداری، پیش بینی بسته های حمایتی برای بانوان خانه دار، پرداخت به موقع تسهیلات پیش بینی شده و اجرای کامل قانون جوانی جمعیت است.
قاسمی تصریح کرد: تصویب و ابلاغ قوانین در کنار پرداخت نکردن اعتبار مورد نیاز اجرای طرح های پیش بینی شده یک تناقض آشکار است بنابراین نمی توان با این تناقض ها از مردم خواست در فرزند آوری مشارکت کنند.
وی گفت: واگذاری ۲۰۰ متر زمین در شهرهای زیر ۵۰۰ هزار نفر جمعیت به خانواده های که فرزند سوم آنها بعد از آبان سال ۱۴۰۰ به دنیا آمدند از مصوباتی است که تاکنون نه تنها در همدان که دارای مشکل زمین است بلکه در سایر شهرستان ها با وجود نداشتن مشکلی در تامین زمین اجرایی نشده است.
دبیر قرارگاه و مجمع مردمی جمعیت استان همدان افزود: طبق گزارش نماینده بانک مرکزی در همدان سال گذشته ۷۵ درصد تسهیلات ابلاغی در استان پرداخت شده که ضرورت پرداخت ۲۵ درصد باقی مانده می تواند تا حدود زیادی در راستای اهداف ما و افزایش جمعیت کمک کند.
قاسمی گفت: قانون جوانی جمعیت از آبان ۱۴۰۰ ابلاغ شد اما اردیبهشت سال ۹۳ رهبر معظم انقلاب کلیات قوانین جمعیت را ابلاغ کردند که نشان می دهد در این زمینه کوتاهی شده است.
وی تاکید کرد: ایران هم اینک در حال نزدیک شدن به پرتگاه جمعیتی است و اگر از فرصت طلایی هفت ساله برای جبران عقب ماندگی ها استفاده نشود و از پنجره و تله جمعیتی خارج نشویم بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ سال طول می کشد از این بحران عبور کنیم.
نظر شما