به گزارش ایرنا، معبود عباس زاده روز یکشنبه در جمع خبرنگارانی که از کارخانه هیپ لیچینگ ( انحلال توده ای و استخراج با حلال ) این مجتمع بازدید کردند با بیان اینکه تاکنون هفت تا ۱۰ درصد اکتشاف در این منطقه تکمیل شده است، گفت: این معدن با پنج میلیارد مترمکعب ذخیره، بزرگ ترین معدن مس در ایران و خاورمیانه است.
وی اضافه کرد: خروجی این معدن برای اهالی منطقه ثروت، رفاه و اشتغال خواهد بود.
عباس زاده به برنامه تولید مس کاتد در این مجتمع اشاره کرد و گفت: از سال ۹۲ ساخت مس کاتد در این مجتمع برنامه ریزی و مطالعات فنی لازم انجام شد که در نهایت تولید مس از روش هیپ لیچینگ بهترین روش شناسایی و عملیاتی شد و اکنون آماده فعالیت و تولید است.
وی با بیان اینکه برای اجرای این طرح مهم ، ساخت ۱۳ پد در ۱۴ هکتار برای تولید pls(محلول مس) در دستور کار قرار گرفت، افزود: ظرفیت مجموع پدها حدود ۳۰ میلیون تن است که ۶ پد آماده و اسید و آب پاشی شده و محلول مس نیز تولید شده است.
وی با بیان اینکه هرکس مخالف توسعه مس است مخالف توسعه آذربایجان است، افزود: طرح هیپ محور توسعه مس است و تنها پروژه ای که پتروشیمی و صنعت را درگیر کرده طرح تولید مس از هیپ لیچینگ است که در کشور نادر است .
عباس زاده بیان کرد: حدود هفت هزار تن محلول مس از این پدها تولید می شود که می توان از آن ۲۵ تن مس کاتد به دست آورد و در حال حاضر ۳۰ میلیون تن مواد اولیه در معدن آماده هیپ لیچینگ است.
مدیرعامل مس سونگون همچنین به برخی ادعاها در مورد عدم رعایت استانداردهای محیط زیست در اجرای طرح هیپ لچینگ گفت: استانداردهای محیط زیست در این طرح ۴۰ درصد بیشتر از استانداردهای جهانی است و هیچ ابهامی وجود ندارد و مجوزهای لازم در سال ۹۲ اخذ شده است.
وی با بیان اینکه هرکس مخالف توسعه مس است مخالف توسعه آذربایجان است، افزود: طرح هیپ محور توسعه مس است و تنها پروژه ای که پتروشیمی و صنعت را درگیر کرده طرح تولید مس از هیپ لیچینگ است که در کشور نادر است .
عباس زاده با اعلام اینکه پمپ تزریق اسید از سه ماه قبل آماده شده و در این مدت اتفاقی نیافتاده است، اظهار کرد: استخرهای آب و اسید در مقابل زلزله ۹ ریشتری مقاوم هستند و حتی اگر اتفاقی هم بیافتد استخرهای اطراف، مانع از نشت محلول می شوند ضمن اینکه درصد اسید موجود در آب کمتر از ۲ درصد است .
به گزارش ایرنا، طرح تولید مس از هیپ لیچینگ دستاورد دستور رییس جمهور به مسئولان مربوطه در سفر استانی به ورزقان و بازدید مستقیم از معدن مس این شهرستان و در راستای تحقق استقلال مس سونگون و ایجاد شرکت مس آذربایجان برای محرومیت زدایی از چهره محروم ورزقان و شهرها و روستاهای اطراف آن است.
استقلال مس سونگون، بازگشت درآمدهای این معدن به استان و عدم خروج مواد خام معدنی از آذربایجان شرقی جزو مطالبات مردمی بود و از سال ها پیش تبدیل به آرزوهای دیرین ساکنان استان به خصوص شهرستان ورزقان شده بود که ماه گذشته با اقدامات دولت سیزدهم رنگ و بوی واقعیت به خود گرفت.
پس از سفر آیت الله رییسی به آذربایجان شرقی و بازدید رییس جمهور و همین طور گفت و گوی صمیمی با کارگران و مدیران معدن سونگون در محل معدن و شنیدن مطالبات مردمی و معدن کاران، ضمن موافقت با استقلال مس سونگون دستور اقدامات لازم برای تحقق این مطالبه را در همان بازدید صادر کرد که اکنون شاهد گشایش های مختلف در این عرصه هستیم.
نظر شما