به گزارش روز دوشنبه ایرنا از رسانه لایو مینت هند، از جمله اقلامی که به تدریج واردات آن به هند ممنوع خواهند شد، واحدهای جانمایی، زیرسیستم ها و قطعات یدکی، هواپیماهای جنگنده، هواپیماهای آموزشی، کشتی های جنگی و انواع مهمات هستند.
ممنوعیت واردات از دسامبر ۲۰۲۳ (مهر ماه ۱۴۰۲) شروع خواهد شد و در یک جدول زمانی پلکانی تا دسامبر ۲۰۲۹ همه واردات لغو خواهد شد.
این چهارمین «فهرست مثبت بومیسازی» (PIL) است. سه فهرست قبلی که به ترتیب در دسامبر ۲۰۲۱، مارس ۲۰۲۲ و آگوست ۲۰۲۲ منتشر شد، شامل ۲۵۰۰ قلم کالا بود که هند تولید داخلی آنها را آغاز کرده است.
وزارت دفاع گفت که از ۱۲۳۸ قلم دیگر، ۳۱۰ مورد نیز بومی شده اند و مابقی در مهلت تعیین شده انجام خواهد شد.
این وزارتخانه در بیانیه ای اعلام کرد که فهرست جدید شامل ۹۲۸ کالا است و ارزش جایگزینی واردات آن ۷.۱۵ میلیارد روپیه (تقریباً ۸۶ میلیون دلار) است.
وزارت دفاع هند، به منظور ترویج «اتمانیربهارتا» (اتکا به خود) در دفاع و به حداقل رساندن واردات توسط شرکتهای بخش دولتی دفاعی، چهارمین فهرست بومیسازی مثبت (PIL) از ۹۲۸ قلک تجهیزات دفاعی را تصویب کرد. این وزارتخانه در بیانیهای گفت: این موارد شامل اجزای سازنده، از جمله مواد و قطعات یدکی پیشرفته، با ارزش جایگزینی وارداتی به ارزش ۸۶ میلیارد دلار، خواهد بود.
هدف از فهرست بومیسازی نیز به حداقل رساندن واردات توسط شرکتهای بخش دولتی دفاعی (DPSUs) است.
این شرکت ها به زودی اقدامات تدارکاتی را برای این موارد اعلام شده آغاز خواهند کرد و بومی سازی این اقلام را از طریق مسیرهای مختلف تحت طبقه بندی «ساخت» و توسعه داخلی از طریق قابلیت های شرکت های خرد، کوچک و متوسط (MSME) و صنعت خصوصی هند انجام خواهند داد و در نتیجه انگیزه ای برای رشد اقتصاد و افزایش سرمایه گذاری فراهم می کند.
این سازمان با مشارکت دانشگاه ها و مؤسسات تحقیقاتی، قابلیت های طراحی صنایع دفاعی داخلی را افزایش می دهد.
هند یکی از بزرگترین واردکنندگان تسلیحات در جهان است و دولت این کشور مجموعه ای از اقدامات را برای معکوس کردن این روند و تقویت تولیدات دفاعی داخلی انجام داده است.
بر اساس برآوردها، پیش بینی می شود که نیروهای مسلح هند در طی پنج سال آینده حدود ۱۳۰ میلیارد دلار برای خرید تجهیزات هزینه کنند.
نظر شما