به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، پنجمین نشست خبری سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ۲۵ اردیبهشت همزمان با ششمین روز این نمایشگاه برگزار شد.
علی رمضانی نمایشگاه کتاب را آوردگاهی برای گفتوگوی فرهنگی میان مردم خواند و گفت: در این روزها غیر از حضور مردم، مهمانهای کشورهای مختلف، نشستها و دیگر رویدادهای فرهنگی، این نمایشگاه به صدر موضوعهای رسانهها تبدیل شد.
قائم مقام سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به تعطیلی رسمی در روز سهشنبه ۲۶ اردیبهشت گفت: جلسه شورای برنامه ریزی هنوز برای تمدید ساعت نمایشگاه در این روز تصمیمگیری نکرده است، در ساعات آینده تصمیم اعلام خواهدشد.
او ادامه داد: امروز سامانه تسهیلات ناشران و کتابفروشان افتتاح میشود که مقدماتی برای اجرایی کردن بند ج ماده ۹۲ آئیننامه برنامه ششم توسعه است.
برای ثبت تخلف نیاز به مستندات قانونی است
رمضانی در مورد آمار فروش تا ساعت ۲۰ پنجمین روز نمایشگاه کتاب اعلام کرد: در دستگاههای کارتخوان نمایشگاه مبلغ ۵۷ میلیارد تومان فروش ثبت شد و با در نظر گرفتن سایر روشهای پرداختی حدود ۷۴ میلیارد تومان فروش دربخش حضوری انجام شده است. همچنین در بخش مجازی نمایشگاه فروش به ۴۵ میلیارد تومان رسیده است که از این مبلع حدود ۳۲ میلیارد سهم ناشران و حدود ۱۳ میلیارد سهم کتابفروشان است. در مجموع تا ساعت ۲۰ پنجمین روز نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ۱۱۹ میلیارد تومان در بخش مجازی و حضوری فروش داشت.
قائم مقام سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره ارائه تخفیف غیرمتعارف توسط صاحبان غرفه بیان کرد: نیاز به مستندهای قانونی برای هر تخلفی است، تا بتوان در هیات رسیدگی به تخلفات به آن رسیدگی کرد. برای جلوگیری از فعالیت آنها نیاز به قوانین داریم. همچنین اگر ناشری در نمایشگاه حضور ندارد، میتواند به سایر ناشران نمایندگی برای ارائه آثارش را بدهد، اگر این روند انجام نشده باشد، ناشر ارائه دهنده کتاب دیگری متخلف خواهد بود.
او درباره تبلیغاتی که از رادیوی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پخش میشود، توضیح داد: از سال گذشته برای تبلیغات رادیویی محدودیتهایی را ایجاد کردیم تا مردم و افرادی که در نمایشگاه هستند، بتوانند در آرامش ذهنی در این محیط حضور داشته باشند. از سال گذشته به ازای هر یک ربع، سه دقیقه امکان تبلیغ وجود دارد، محدودیتهایی اعمال شد که ممکن است از درآمد نمایشگاه کم کند اما برای برگزارکنندگان نمایشگاه آرامش ذهنی مخاطبان و فعالان نمایشگاه مهمتر است.
دو غرفه بعد از اعمال رای این هیات بسته شد
رمضانی درباره بنهای دریافتی از طرف دانشجویان، طلاب و هیات علمی بیان کرد: تا کنون بیش از ۱۷۰ هزار نفر از دانشجویان طلاب و هیات علمی برای دریافت بن کتاب ثبت نام کردند، این تعداد هنوز به آمار سال گذشته نرسیده است، زیرا سال گذشته ۲۳۰ هزار نفر ثبت نام کرده بود و فاصله زیاد است.
قائم مقام سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره ترخیص کتابهای ناشران کشورهای مهمان توضیح داد: برخی از ناشران خارجی غرفه ۹ متری دریافت کردند در صورتی که میخواهند حجم بالایی از کتاب وارد کشور کنند، برخی از تسهیلاتی که به ناشران خارجی برای ورود کتاب به نمایشگاه داده شده است، سواستفاده میکنند. گاهی ناشران برای کل سال در این روزها کتاب وارد میکنند.
او با اعلام اینکه هیات رسیدگی به تخلفات ناشران هر روز تشکیل جلسه میدهد، ادامه داد: در این جلسات به پروندهها رسیدگی میشود، به دلیل نقص در مستندات، فقط یک مورد تعهد کتبی درباره پوشش مناسب پرونده تشکیل شد. همچنین دو غرفه بعد از اعمال رای این هیات بسته شد.
در نمایشگاه کتاب ۳۶ هزار نفر فعالیت میکنند
حسین صفری با بیان اینکه سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ویژگیهای خاصی دارد، گفت: برای نمایشگاه بعد از عید فطر اقدامات را شروع کردیم، با توجه به اینکه تمامی بخشها در سالن مسقف هستند، با مشکلات متعددی همراه بودیم. باید توجه داشت در نمایشگاه کتاب ۳۶ هزار نفر فعالیت میکنند، در این دوره از نمایشگاه میتوان به بهبود فضای اختصاصی به ناشران دانشگاهی، کودک و نوجوان اشاره کرد.
مدیر کمیته اجرایی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با بیان اینکه ۶۰۰ دستگاه نیمکت پارکی در فضای نمایشگاه کتاب وارد شده است، ادامه داد: ایستگاههای امانات خدمات را افزایش داد، در حوزه فضای بصری المانهایی را پیش بینی کردیم و ترمیم فضای سبز را افزایش دادیم. همچنین پست در سه نقطه برای ارائه خدمات به مردم مستقر است و ناشران میتوانند به آنها تحویل بدهند. همچنین در انقلاب، خیابان لبافی نژاد و فخر رازی اتومبیلهای سیار مستقر شده و ارائه کتاب جزیی اولویتهای پست است. ستاد بحران، ایمنی و آتشنشانی، جلسات منظمی دارند. هیات رسیدگی به مواد غذایی، اورژانس در بخشهای مختلف حضور دارند.
نظر شما