به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، عظیم کلانتری امروز در نخستین نشست شرکتهای ایرانی و روسی در بخش نفت و گاز که در محل پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، با بیان اینکه آموزش عالی و تحقیقات قدمتی بیش از ۸۰ سال در ایران دارد، افزود: آغاز توسعه آن همزمان با ایجاد پژوهشگاه صنعت نفت از ۶۰ سال گذشته بوده است.
وی با تأکید بر اینکه در ۲۰ سال اول بیشتر واردات انجام میشده، ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب نیز با جنگ، تحریم و تشدید تحریم مواجه بودیم. با این حال این پیشرفتها متوقف نشده است.
کلانتری با اشاره به ۱۲ میلیون فارغالتحصیل دانشگاهی در ایران وجود دارد، گفت: این مؤسسات در زمانهای مختلف خود را با نیازهای کشور تطبیق دادند از جمله کمک به توسعه و گسترش ساختارهای کشور انجام شده است.
وی تأکید کرد: در ۱۵ سال گذشته رشد علمی ایران زبانزد است.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت تصریح کرد: باتوجهبه نیازهای فناورانه کشور این شبکه اقدام به تغییر ساختار و تغییر مأموریت را برای گذر از تحریمها کرده است.
وی با اشاره به اینکه گسترش این شرایط باعث شده ایران آمادگی کامل برای نقشآفرینی در زیستبوم صنعت نفت را داشته باشد، گفت: تجربه نشان میدهد انتقال دانش فنی نیاز به شرکای پایدار و تمرکز بلندمدت دارد.
کلانتری افزود: باتکیهبر توان داخلی سعی شده نیازهای فعلی برطرف شده و برای آینده برنامهریزی انجام شود.
وی ادامه داد: طراحی لایسنسهای (پروانه) پتروشیمی، پالایشگاهی، ساخت بیش از ۷۰ درصد تجهیزات صنعت نفت، ساخت مواد شیمیایی با تکنولوژی بالا مانند کاتالیستها و... توسط متخصصان داخلی انجام شده است.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با تأکید بر اینکه این تجربیاتی که ایران کسب کرده قابلیت اشتراکگذاری با همکاران روسی و شرکتهای بینالمللی است، گفت: پژوهشگاه صنعت نفت سابقه همکاری با روسها در ۲۰ سال گذشته دارد.
وی ادامه داد: قراردادهایی که امروز به نتیجه برسند، فردا با حضور وزیر نفت ایران و نواک امضا میشود.
نظر شما