عباس عباسی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این اقدام در راستای اجرای مفاد ابلاغی مدیریت منابع و مصارف سدهای مخزنی و با توجه به پایش وضعیت بهره برداری سد بوکان و تحقق حجم آب ورودی و تراز پیش بینی شده در برنامه ابلاغی این سد اجرایی شده است.
وی اضافه کرد: این رهاسازی از نهم تا ۲۶ اردیبهشت ماه جاری روزانه بطور متوسط با حجم ۱۰ تا ۱۳ میلیون مترمکعب (۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیون مترمکعب در ثانیه) آب از سد بوکان به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شد.
مدیر امور آب بوکان گفت: این حجم زیاد رهاسازی آب سد به این خاطر بود که در این ایام در برخی روزها (هنگام بارشهای بهاری) دبی ورودی آب به سد تا ۴۵۰ میلیون مترمکعب افزایش پیدا کرد و در صورت عدم رهاسازی باعث سرریز شدن آب سد میشد.
عباسی در خصوص بستر زرینه رود در قسمت پایین دست سد شهید کاظمی نیز اظهار کرد: این رودخانه که یکی از پرآبترین و طولانی ترین رودخانههای حوزه آبریز دریاچه ارومیه است، در سال ۱۳۹۵ توانست تا دبی ۵۵۰ میلیون مترمکعب (۴۷ مترمکعب در ثانیه) را نیز تحمل کند و بستری بسیار مناسب برای خروجی آب این سد دارد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون دبی ورودی به ۱۲ مترمکعب کاهش یافته است، ادامه داد: هم اکنون حجم آب مخزن دریاچه سد بوکان به ۶۷۲ میلیون مترمکعب رسیده که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۴ میلیون کمتر است.
به گزارش ایرنا، سد بوکان در جنوب دریاچه ارومیه قرار دارد و پرآب ترین سد آذربایجان غربی با ظرفیت حدود ۸۰۰ میلیون مترمکعب است که بر روی رودخانه زرینه رود احداث شده است.
سد شهید کاظمی که بیشتر با نام سد بوکان شناخته میشد، یکی از سدهای بزرگ ایران با هسته رسی است که در ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر بوکان در آذربایجان غربی قرار دارد.
سد بوکان برای استفاده از آب و کنترل سیلابهای زرینه رود، بر روی این رودخانه ایجاد شد و جهت آبیاری اراضی پایین دست سد دیگری نیز در جنوب شرقی بوکان بر روی این رودخانه احداث شد؛ طول تاج سد بوکان ۵۳۰ متر و ارتفاع آن از پی ۵۰ متر است که با افزایش حجم مخزن سد در سال ۱۳۸۴، حجم کل مخزن سد به ۷۶۲ میلیون مترمکعب رسید.
این سد علاوه بر تامین آب شهرهای بوکان، میاندوآب و عمده آب شهر تبریز، سالیانه بیش از ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب شرب و مورد استفاده بخش صنعت و در حدود ۵۵ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی منطقه عجب شیر و آذرشهر در آذربایجان شرقی را نیز آبیاری میکند.
زرینهرود نیز به طول ۲۳۰ کیلومتر طولانیترین رودخانههای آذربایجان غربی است که از کوهستان های زرینه، بانه، مریوان در کردستان سرچشمه می گیرد در طول مسیر خود از شاهین دژ و میاندوآب عبور و به دریاچه ارومیه میریزد.
بوکان در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
نظر شما