نشست اتحادیه اروپا و هند به دلیل اختلاف بر سر تحریم‌های انرژی روسیه، شکست خورد

تهران- ایرنا- نشست اتحادیه اروپا و هند که با موضوع فناوری‌های جدید در بروکسل در حال برگزاری بود، به دلیل اختلاف بر سر تحریم‌های انرژی روسیه، شکست خورد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پولیتیکو، اجلاس سران اتحادیه اروپا و هند، روز سه شنبه قرار بود در مورد فناوری و تجارت باشد اما اولین نشست وزیران، تحت تأثیر آشکار تحریم‌های غرب علیه روسیه قرار گرفت که به کشورهایی مانند هند اجازه می‌دهد نفت ارزان خریداری کنند، آن را پالایش کنند و سپس برای سود کلان به اروپا بازگردانند.

«سوبرانیام جایشنکار»، وزیر امور خارجه هند در یک کنفرانس مطبوعاتی در بروکسل انتقادات مبنی بر کمک کشورش به مسکو برای دور زدن تحریم ها را رد کرد.

این دیپلمات ارشد دهلی نو با بی اساس دانستن چنین ادعاهایی، گفت: قوانین اتحادیه اروپا حکم می کند که اگر نفت خام روسیه به طور اساسی تغییر یابد، دیگر به عنوان محصول روسی تلقی نمی شود.

«جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اظهارنظرهای قبلی خود به فایننشال تایمز، گفت: بروکسل باید برای تنبیه کشورهای ثالثی که نفت روسیه را پالایش می کنند و محصولات آن را به این اتحادیه می فروشند، اقدام کند.

او گفت: اگر گازوئیل یا بنزین که از هند وارد اروپا می شود، با نفت روسیه تولید شود، قطعاً دور زدن تحریم‌ها است و کشورهای عضو باید تدابیری اتخاذ کنند.

این مناقشه در نشستی که قرار بود یک اجلاس خوش بینانه باشد، ایجاد شد، زیرا بروکسل میزبان اولین نشست شورای تجارت و فناوری جدید اتحادیه اروپا و هند بود که برای تقویت همکاری بین دو دموکراسی بزرگ جهان طراحی شده بود.

این نشست ها در یک هفته دیپلماسی پرتنش میان سران برگزار می‌شود که در نشست سران گروه ۷ در ژاپن، به اوج خود می‌رسد که در آن تحریم‌های روسیه در راس دستور کار قرار خواهند گرفت.

«پیوش گویال»، وزیر تجارت هند گفت: روابط اتحادیه اروپا و هند این پتانسیل را دارد که مشارکت تعیین کننده قرن بیست و یکم باشد. در همین حال، اتحادیه اروپا به دنبال ایجاد روابط نزدیکتر با هند پس از تهاجم روسیه به اوکراین است و همچنین برای از سرگیری مذاکرات با هند در مورد توافق تجارت آزاد متوقف شده است.

با این حال، داده‌های پلتفرم کشتیرانی کپلر، نشان می‌دهد که این کشور جنوب آسیا به یکی از بزرگترین برندگان تحریم‌های انرژی که غرب علیه روسیه در پی جنگ اوکراین تحمیل کرده است، تبدیل شده است. بر اساس تحلیل بانکی، هند که دیگر برای عرضه با اروپا و سایر اقتصادهای بزرگ رقابت نمی کند، حدود ۸۹ دلار در هر تن نفت خام صرفه جویی کرده است، در نتیجه، از زمان آغاز تهاجم تمام عیار مسکو، واردات نفت خام روسیه از هند از حدود ۱ میلیون بشکه در ماه به بیش از ۶۳ میلیون بشکه در ماه آوریل افزایش یافته است.

همزمان، صادرات پرسود فرآورده های نفتی پالایش شده به اتحادیه اروپا به شدت افزایش یافته است و این نگرانی را به وجود آورده است که این کشور محصولات نفتی خود را صرفاً با ذخایر فرآوری شده روسیه می فروشد.

واردات گازوئیل اروپایی از هند در ماه گذشته در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته تقریباً ده برابر افزایش یافت و کشورهای عضو بیش از ۵ میلیون بشکه نفت خریدند، در حالی که جریان سوخت جت به این قاره بیش از ۲۵۰ درصد افزایش یافت و در مجموع به ۲.۴۹ میلیون بشکه رسید.

در ماه فوریه، اتحادیه اروپا محصولات نفتی پالایش شده روسیه را ممنوع کرد و بر اساس تحریم نفت خام که سال گذشته اعمال شد. با این حال، مبارزه با سوخت نفت روسیه که توسط پالایشگاه‌های کشورهای ثالث تولید می‌شود، دشوارتر شده است.

«اولگ اوستنکو»، مشاور اقتصادی ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در ماه مارس به پولیتیکو گفت: ما شواهد کافی داریم مبنی بر اینکه برخی از شرکت های بین المللی محصولات پالایشگاهی ساخته شده از نفت روسیه را می خرند و آنها را به اروپا می فروشند.

وی افزود: این کاملاً قانونی است، اما کاملاً غیراخلاقی است. فقط به این دلیل که مجاز است به این معنی نیست که ما نیازی به انجام کاری علیه آن نداریم.

نارندرا مودی، نخست وزیر هند همواره از فشار برای اعمال تحریم ها علیه روسیه یا کاهش روابط نزدیک اقتصادی با کرملین سرپیچی کرده است. او در سپتامبر گذشته با این استدلال که کشورش هیچ تعهدی برای جانب داری در این درگیری ندارد، تاکید کرد: هند طرف صلح است و قاطعانه در آنجا باقی خواهد ماند.

«پوروا جین»، تحلیلگر مستقر در دهلی نو، پژوهشگر موسسه اقتصاد انرژی و تحلیل مالی گفت: هند جمعیت رو به رشدی دارد و دولت این کشور برنامه توسعه عظیمی را تنظیم کرده است که نیاز به افزایش منابع انرژی دارد.

زمانی که آشفتگی های ژئوپلیتیکی رخ می دهد، فرصت های اقتصادی ایجاد می شود. در نهایت این تصمیمات ناشی از نگرانی های امنیت انرژی است.

با توجه به اینکه اتحادیه اروپا در حال حاضر در حال مذاکره برای یازدهمین بسته تحریمی خود علیه روسیه است که بر مبارزه با دور زدن محدودیت های اقتصادی موجود تمرکز دارد، بحث درباره تحریم ها بسیار حساس است.

همچنین این نکته بررسی می‌شود که کشورهای ثالث در صورتی که قوانین تحریم را زیر پا بگذارند، مجازات خواهند شد، اگر چه هند در این بحث مهم نیست، اما می تواند راه را برای اقدامات آتی علیه دهلی نو باز کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha