عباس مویدی ظهر چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق بخشنامه وزارت جهادکشاورزی، ممنوعیت صادرات ۲ محصول کشاورزی سیبزمینی و پیاز به شماره ۱۸/۲۲۳۴ تاریخ ۲۷ فروردین امسال از سوی مدیریت توسعه بازرگانی وزارت جهادکشاورزی، از ابتدای خردادماه ابلاغ شده بود که با پیگیریهای صورت گرفته از سوی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان این بخشنامه لغو شده است.
وی بیان کرد: با هماهنگیهای انجام شده و مذاکره تلفنی صورت گرفته از سوی جهادکشاورزی هرمزگان با معاون دفتر توسعه صادرات وزارت جهادکشاورزی، بیان شد که طبق جدیدترین نامه به شماره ۱۸/۶۲۸۹ تاریخ ۲۴ اردیبهشت جاری، نامه یادشده در ۲۷ فروردین ماه امسال از سوی مدیریت توسعه بازرگانی وزارت جهادکشاورزی منتفی بوده و صادرات محصولات پیاز و سیب زمینی همچنان مطابق مقررات جاری در حال انجام بوده و این روند ادامه خواهد داشت.
رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان اظهار کرد: استان هرمزگان به عنوان یکی از مبادی واردات و صادرات کشور جهت صادرات برخی محصولات کشاورزی تولید شده در سایر استانها نیز بسترسازی میکند.
مویدی خطاب به تمامی تولیدکنندگان و همچنین صادرکنندگان محصولات یادشده گفت: صادرات این محصولات برقرار است و جای هیچ نگرانی نیست.
پیش از این در نامهای به شماره ۱۸/۲۲۳۴ تاریخ ۲۷ فروردین ماه از سوی مدیریت توسعه بازرگانی وزارت جهادکشاورزی به استانهای کشور از جمله هرمزگان ابلاغ شده بود که صادرات ۲ محصول پیاز و سیب زمینی از ابتدای خردادماه ممنوع است.
طبق اعلام سازمان جهادکشاورزی هرمزگان؛ محصول پیاز هرمزگان باتوجه به کشت نشایی از با کیفیتترین پیازهای تولید شده در کشور و منطقه است که خواهان بسیاری در سطح ملی و بین المللی از جمله کشورهای حوزه خلیج فارس دارد.
محصول سیب زمینی هرمزگان نیز به دلیل کیفیت بالایی که دارد، علاوه بر مصرف استان، به استانهای اصفهان، تهران، یزد و کرمان نیز ارسال میشود.
برداشت پیاز هرمزگان هر ساله از بهمن ماه آغاز شده اما از نیمه دوم دیماه هم برداشت در برخی اراضی آغاز و تا اواخر فروردین ماه با هدف تامین نیاز بازار کشور ادامه دارد.
برداشت سیبزمینی هرمزگان نیز از اوایل اردییهشت ماه آغاز شده و تا اوایل خردادماه ادامه دارد.
استان هرمزگان دارای ۳۱ نوع محصول زراعی در ۷۸ هزار هکتار است که حدود ۴۸ هزار هکتار آن به سبزی و صیفی و ۳۰ هکتار نیز به کشتهای صنعتی، غلات، علوفه و کلزا اختصاص دارد.
نظر شما