به گزارش ایرنا از وزارت نیرو، مسعود مرادی افزود: زمانبندی تعیین شده جهت پایان تعمیرات نیروگاهی منجر بهسرعت دهی روند تعمیرات صنعت برق کشور شده است و این موضوع با داخلیسازی و تلاش متخصصان ایرانی از ساخت پیچیدهترین قطعات تا نصب و راهاندازی آنها هدایت شده است.
وی ادامه داد: بر اساس سیاست ابلاغی شرکت مادرتخصصی برق حرارتی به نیروگاههای حرارتی، هرگونه تعمیرات نیروگاهی و آمادهسازی واحدها باید قبل از شروع پیک مصرف به پایان برسد و ۳۱ اردیبهشت زمان پایانی تعمیرات نیروگاهی بوده است.
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی خاطرنشان کرد: این شرکت بیش از ۹۰ درصد از پروژههای تعمیراتی خود را در زمان انجام شده به اتمام رسانده و نیروگاههای حرارتی آماده خدمترسانی جهت تأمین برق کشور خواهند بود.
مرادی در زمینه تعمیرات صورتگرفته و آمادهسازی نیروگاهها جهت ورود به تابستان امسال، گفت: بر اساس برنامه و اقدامهای صورتگرفته ۶ هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی از مهرماه ۱۴۰۱ تا اردیبهشت ۱۴۰۲ صورتگرفته است که تاکنون بیش از ۹۰ درصد تعهدات این شرکت تعمیراتی تحققیافته و ۱۰ درصد باقیمانده نهایتاً تا هفته اول خرداد به پایان میرسد.
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران خاطرنشان کرد: عمده تعمیرات صورتگرفته برای نیروگاههای مانند رامین اهواز، بندرعباس، بیستون، شهید بهشتی لوشان، قائن خراسان، شهید رجایی، شهید سلیمانی کرمان و... بوده است.
وی گفت: اگر تعمیرات نیروگاهی در زمان خودش و بر اساس برنامهریزیها صورت نمیگرفت تأمین ۶ هزار مگاوات با مشکل مواجه میشد.
مرادی افزود: سالهای گذشته برنامهریزی دقیقی برای زمان پایانی تعمیرات تا به این حد صورت نمیگرفت درحالیکه این برنامهریزی بهسرعت دهی تعمیرات کمک بسیاری کرد. در سال گذشته توانستیم ۷ هزار قطعه تخصصی صنعت برق را داخلیسازی کنیم و چهار میلیون دلار صرفهجویی ارزی را برای کشور فراهم کنیم.
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران اظهار کرد: این مجموعه دانشبنیان بوده و مجموعهای از کارشناسان و متخصصان ایرانی را در اختیار دارد که گاهی با استفاده از مهندسی معکوس برای ساخت قطعات خارجی توانستیم قطعاتی را از مرحله طراحی، ساخت و نصب را بهخوبی اجرا و هدایت کنیم که ساخت پرههای توربین نیروگاه رامین اهواز یکی از اقدامات شرکت تعمیرات نیروگاهی بوده که با توان صددرصد ایرانی و برای اولینبار ساخته و نصب شده است.
وی درباره مشابهسازی قطعات خارجی، گفت: بر اساس نمونه قطعه خارجی، آن قطعه مجدداً داخلیسازی میشود و اگر متریال آن در اختیارمان نباشد با انجام آزمایشها متعدد دستورالعمل سازنده را به دست آورده و کار را هدایت میکنیم. برای ساخت این کار نیازمند دانش بالایی هستیم که مهندسان ایرانی این دانش و تخصص را در اختیار دارند.
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران ادامه میدهد: حجم کار تعمیرات بسیار فعالیت پیچیدهای است. گاهی ارتفاع توربینها به ۳.۵ تا ۴ متر میرسد و حجم ۶۰ تا ۷۰ تنی دارند درحالیکه کلیه مراحل تعمیرات از ساخت و تعویض قطعات بدون حضور سوپروایزر و سازنده خارجی صورت میگیرد.
مرادی درباره تعمیر نیروگاههای فرسوده گفت: وقتی میگوییم تعمیرات اساسی نیروگاهی، این شامل همه نیروگاهها میشود. یعنی چه نیروگاههای جدید و یا چه نیروگاهی که چهار دهه از تأسیس آن گذشته باشد. وقتی برنامه زمانبندی تعمیرات برسد باید تعمیر اساسی انجام شود و فرقی هم ندارد. در این دوره واحدهای تعمیراتی داشتیم که برای بار اول تعمیرات آنها را انجام دادیم و واحدهایی هم بوده که ۴ دهه از عمر آنها گذشته است.
وی افزود: در طول دوره پیک و تابستان امسال نیز ما بهعنوان شرکت تعمیرات نیروگاهی بهصورت اورژانسی تمام تمرکزمان به نیروگاههای حرارتی است تا در صورت بروز مشکل بهسرعت مسئله را رفعورجوع کنیم و در کمترین زمان واحدها را به مدار برسانیم.
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران خاطرنشان کرد: همانطور که آمارها و گزارشها نشان میدهد محدودیتها و تحریمهای ظالمانه، در راستای ورود قطعات حساس و مهندسی صنعت نیروگاهی، منجر به توقف فعالیت نیروگاههای کشور نشده است و اتکا به دانش و تخصص داخلی و ظرفیتهای بومی و همچنین بازسازی و تعمیر تجهیزات، تحریمها را کاملاً بیاثر کرده است. هزاران قطعه حساس و مهم نیروگاهی ظرف چند ماه گذشته تاکنون ساخته و نصب شدهاند و این توان داخلیسازی صنعت نیروگاهی را به رخ میکشد.
مرادی گفت: ساخت این قطعات علاوه بر تأمین نیاز داخل، قابلیت صادراتی نیز داشته است بهطوریکه شرکت تعمیرات نیروگاهی توانسته است با ورود به بازارهای منطقه و فرامنطقهای و با اتکا به استعداد و توان بالای فنی و مهندسی کشور برنامه راهبردی را عملیاتی کند و قطعات داخلیسازی شده را به کشورهایی مانند عراق، سوریه و ترکیه با نام ایرانی صادر کند.
نظر شما