۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۷:۵۶
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 85116126
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

رکوردداری در ورزش آسیا با درآمد کارگری همسر

۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۷:۵۶
کد خبر: 85116126
رکوردداری در ورزش آسیا با درآمد کارگری همسر

گنبدکاووس- ایرنا- فائزه دیبایی رکوردار پرتاب دیسک آسیا است . ورزشکار معلول گنبدی که مشکلات و کمبودهای ورزش جانبازان و معلولان را به دوردست‌های ناکجاآباد پرتاب کرد و با حمایت مالی همسر کارگر خود بر قله پرتاب دیسک آسیا ایستاد.

به گزارش ایرنا، دیبایی ۴۵ ساله است و با وجود محدودیت‌های جسمانی از همان ابتدای جوانی با همراه کردن بانوانی با شرایط مشابه خود تیم والیبال نشسته این شهرستان را به راه انداخت و با همان تیم‌ به لیگ دسته یک کشور رفت اما شرایط جسمانی امکان ادامه فعالیت در این رشته را به او نداد.

دیبایی که خود را همانند افراد سالم می‌دید از کودکی پا به پای دانش آموزان عادی در مدرسه تحصیل کرد و حتی مقطع کارشناسی رشته حسابداری و امور گمرکی را هم با موفقیت پشت سرگذاشت و از ادامه فعالیت ورزشی دست نکشید و به دنبال رشته انفرادی متناسب برای شرایط جسمی‌اش رفت که نتیجه این پیگیری ورود به رشته دو و میدانی و پرتاب دیسک بود.

سابقه فعالیت ۲۰ ساله در رشته والیبال نشسته و پرتاب دیسک

دیبایی مشغول تمرین در ورزشگاه پنج هزار نفری آزادی گنبدکاووس است که با او گفت‌وگو میکنم. او گفت: از ۱۰ سال قبل فعالیت در رشته پرتاب دیسک را آغاز کردم و ۶ سال پیش به طور حرفه‌ای مشغول تمرین و مسابقه هستم و در کنار مدیریت زندگی متاهلی، تمرکز خود را برای حفظ آمادگی جسمانی‌اش برای ادامه حضور در مسابقات گذاشتم.

رکورداری در ورزش آسیا با درآمد کارگری همسر

این ورزشکار که از همان کودکی درگیر معلولیت فلج اطفال بوده به مرور صندلی چرخدار را به عنوان جزیی از وجودش پذیرفت و با حمایت پدر و مادرش با خروج از انزوا یاد گرفت چگونه کارهای شخصی‌اش را انجام دهد و با سختی‌های زندگی کنار بیاید و در ادامه با افزایش تعاملات اجتماعی وارد دانشگاه شد اما نتوانست وارد بازار کار شود.

وی که تحمل خانه نشینی را نداشت با خواندن صفحات ورزشی روزنامه احساس می‌کرد می‌تواند در این حوزه موفق باشد. در ابتدا تیم والیبال نشسته بانوان گنبدکاووس را با دعوت از دوستانش تشکیل داد که یکی از این افراد "زهرا دانایی طوس" عضو تیم ملی والیبال نشسته زنان ایران است و در ادامه با توصیه دوستان تصمیم به تغییر رشته گرفت و در پرتاب دیسک خود را محک زد.

دیبایی که از سال ۱۳۹۲ تاکنون قهرمان و رکوردار مسابقات پرتاب دیسک معلولان کشور است موفق به کسب ورودی بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا در ۲ رشته وزنه و دیسک شد اما به دلیل نداشتن کلاس بین المللی از اعزام بازماند و این مساله شرایط روحی وی را مدتی کوتاه بهم ریخت اما ناامید نشد و سال ۲۰۱۹ با هزینه شخصی خود در مسابقات بین المللی امارات شرکت کرد.

نتیجه این حضور تعیین کلاس ۵۶ بین المللی پرتاب دیسک برای وی بود و توانست با پرتاب ۲۳.۴۴ متر دیسک رکورد آسیا را بزند و هنوز هم این رکورد در اختیار وی است و همچنین در ادامه اردیبهشت ماه امسال هم با کسب عنوان قهرمانی کشور ورودی مسابقات پاراآسیایی هانگژو چین را به‌دست آورد.

این ورزشکار ادامه داد: حضور در مسابقات پاراآسیایی هانگژو به من فرصت می‌دهد تا رکورد پرتاب دیسک در آسیا را که همچنان متعلق به خودم است ارتقا دهم و بتوانم مجوز شرکت در بازی‌های پارالمپیک تابستانی ۲۰۲۴ فرانسه را به‌دست آورم.

رکورداری در ورزش آسیا با درآمد کارگری همسر

با درآمد کارگری همسرم ورزش کردن سخت است

دیبایی افزود: فعالیت ورزشی به ویژه در رشته‌های انفرادی برای ورزشکاران معلول مشکلات عدیده‌ای از جمله نبود امکانات کافی برای تمرین، هزینه‌های رفت و آمد، مناسب سازی نشدن پیست و کمبود مربی را به دنبال دارد.

وی گفت: خودم که شغلی ندارم و همسرم هم کارگر است و با درآمد کارگری هزینه یک مربی متخصص در رشته پرتاب دیسک را می‌دهم تا هفته‌ای سه تا چهار روز از گرگان به گنبدکاووس بیاید چرا که لازمه موفقیت در این رشته آشنایی با جدیدترین تکنیک‌های بدنسازی و پرتاب است.

این بانوی ورزشکار از مسوولان استانی و شهرستانی از جمله شهرداری و شورای شهر خواست از ورزشکاران رشته‌های انفرادی مانند وی حمایت کنند تا بدون دغدغه سال‌های اخیر در بحث فضای تمرین و تامین هزینه‌های رفت و آمد و مربی، بتواند با افتخار مدال طلای مسابقات پاراآسیایی چین را به مردم ایران تقدیم کند.

رکورداری در ورزش آسیا با درآمد کارگری همسر

دیبایی اظهارکرد: روزانه ۴۰ هزار تومان کرایه رفت و آمد به ورزشگاه آزادی را برای تمرین می‌دهم زیرا مانند افراد عادی امکان پیاده روی ندارم و دیسک‌هایی که با آنها تمرین می کنم قدیمی است و علاوه بر آن فضای سرپوشیده برای پرتاب دیسک در این ورزشگاه وجود ندارد و در روزهای بارانی و یا آفتاب شدید هم مجبورم در فضای باز پیست دو و میدانی تمرین داشته باشم.

وی ادامه داد: همچنین استادیوم برای تردد معلولان اصولی مناسب سازی نشده و حتما باید برای رد شدن از برخی سطوح کمک داشته باشم و بارها شده تا نیم ساعت منتظر بودم تا با مشاهده فردی در حال عبور از وی کمک بگیریم.

وی داشتن حجاب را برای خود افتخار دانست و گفت:‌به ملت ایران قول می‌دهم با رعایت پوشش اسلامی پرچم کشور را با افتخار در مسابقات پاراآسیایی چین به اهتزاز درآورم.

استان گلستان افتخارات ورزشی زیادی در رشته‌های مختلف توسط ورزشکاران خود از جمله معلولان و جانبازان کسب کرده که بخش زیادی از این افتخارات مربوط به ورزشکاران مطرح گنبدکاووس در رشته‌های والیبال نشسته مردان و زنان، بسکتبال باویلچر و دو و میدانی است.

گنبدکاووس ورزشکاران ملی پوش زیادی از جمله محمد نعمتی، آرش خرمالی و زهرا دانایی‌طوس در رشته والیبال نشسته، فائزه دیبایی در رشته دوومیدانی معلولان و عبدالجلیل قرنجیک در رشته بسکتبال با ویلچر دارد.

شهرستان ۴۱۱ هزار نفری گنبدکاووس افزون بر ۹ هزار ورزشکار سازماندهی شده دارد که در قالب ۳۸ هیأت ورزشی مشغول فعالیت هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha