به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، سید عقیل مرتضوی روز یکشنبه در این خصوص اظهار کرد: این طرح با هدف معرفی جاذبهها و پتانسیلهای گردشگری منطقه در اراضی محدوده پایین دست سد قزلداش (چندیر) شهرستان راز و جرگلان اجرایی می شود.
وی افزود: این قرارداد به صورت استیجاری برای بهره برداری و توسعه فضاهای گردشگری عمومی در اراضی تحت مالکیت این شرکت به نمایندگی از دولت در سد قزلداش منعقد شد تا طرح های مصوب شده عملیاتی شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی تصریح کرد: با توجه به اینکه طرح های گردشگری جزو اولویت ها و برنامه های فرعی پیرامون منابع و تاسیسات آبی از جمله سد، رودخانه و مسیل است بنابراین تامین اهداف اصلی این تاسیسات طبق برنامه ریزی و ابلاغ شرکت آب منطقه ای انجام می شود.
وی گفت: بهره بردار به عنوان مستاجر متعهد است، مقررات ایمنی و حفاظتی را در دریاچه سد، رودخانه و سایر تاسیسات موضوع این قرارداد رعایت کند و با نظارت های تعریف شده مسوولیت حوادث احتمالی را پذیرفته است.
به گزارش ایرنا، سد چندیر از نوع خاکی با هسته رسی با حجم ۱۲.۵ میلیون مترمکعب است که با توسعه و بهبود کشاورزی در منطقه، در مجموع ۵۶۰ هکتار از اراضی پایاب سد را مشروب می سازد و زمینه اشتغال ۲ هزار و ۵۰۰ نفر را به صورت مستقیم و غیرمستقیم فراهم می کند.
سد و شبکه آبیاری چندیر در سال ۱۳۹۸ با اعتباری بالغ بر هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال در یکی از نقاط محروم مرزی استان خراسان شمالی به بهره برداری رسید که از جمله اهداف احداث این سد می توان به تأمین آب شرب روستایی برای ۳۰ روستای منطقه با جمعیت ۲۱ هزار نفر در قالب آبرسانی به مجتمع های روستایی منطقه اشاره کرد.
یکی دیگر از اهداف احداث این سد مدیریت سیلاب ها در پایین دست آن بود، به طوری که این سازه موجب کنترل سیلاب های فروردین ماه امسال شده و از بروز خسارت به اراضی و روستاهای پایاب سد جلوگیری کرد. از سویی به واسطه احداث سد چندیر، راه دسترسی بیش از ۱۵ روستا با اجرای جاده جایگزین به طول ۶ کیلومتر برقرار شده است.
در استان خراسان شمالی تاکنون هشت سد با مجموع گنجایش ذخیره حدود ۲۳۰ میلیون متر مکعب آب، ساخته شده است و این استان بیش از ۱۱۵ جاذبه گردشگری، ۲ منطقه نمونه ملی و ۲۲ منطقه نمونه گردشگری استانی دارد.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور، بین دو قطب زیارتی مشهدالرضا (ع) و گردشگری شمال واقع شده و هرساله بیش از ۲۰ میلیون زائر و گردشگراز این خطه گذر می کنند.
این استان ۲۸ هزار و ۴۳۴ کیلومتر مربعی به مرکزیت شهرستان بجنورد در هر گوشه خود اقلیمی را به نمایش گذاشته، بطوریکه دشت، کوهستان، جنگل و کویر همه با هم در این خطه منحصر به فرد جا دارد.
نظر شما