دانیال گروهی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا عنوان کرد: بخش قابل توجهی از این لاروها در استخرهای شیلات که از قبل آبگیری و نهادههای اولیه آنها تامین شده بود، کشت شد.
وی اظهار کرد: بیش از ۶۰ میلیون لارو نیز به سایر مراکز همکار در استان مانند مراکز یوسف پور، شهید بهشتی، مرکز شهید سردار سلیمانی و استخرهای قلم گوده انزلی ارسال شد که امیدواریم گام مثبتی در امر رهاسازی این گونه از ماهیان باشد.
وی افزود: ماهی سفید بهاره به ماهیان سفید مهاجر قلوهسنگ دوست یا لیتوفیلوس معروف هستند و جمعیت غالب ماهیان صید شده در سواحل جنوبی خزر از این گونه می باشند و عمده مولدینی که به این مرکز وارد می شوند نیز از این نوع هستند.
سرپرست مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژینتیکی ماهیان استخوانی شهید انصاری رشت درخصوص ماهی سفید پاییزه که در منابع آبی دارای پوشش گیاهی مثل تالاب انزلی وارد میشود نیز گفت: این گونه از ماهی سفید تخمهای خود را روی پوشش گیاهی میگذارد اما با توجه به مشکلات زیست محیطی و کاهش آب تالاب انزلی و آلودگیهای مهاجرت این ماهیان از دریا به رودخانه تکثیر این ماهیان با چالش هایی روبرو است.
به گفته گروهی، با کاهش مولدین و بچه ماهیان ممکن است این گونه از ماهی سفید را از دست بدهیم مگر آنکه در مورد لایروبی و فراهم کردن بستر رودخانه و تالاب انزلی اقداماتی اساسی انجام شود.
وی تصریح کرد: برای حفظ ذخایر ماهیان و انواع آبزیانباید نخست فرهنگسازی شده و سپس با مشارکت جامعه صیادی و اقدامات مراکز، تکثیر و رها سازی انجام شود تا نسبت به تامین مولدین گونههای اقتصادی و غیر اقتصادی و انواع در خطر انقراض و نادر گامهایی برداشته شود.
سرپرست مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژینتیکی ماهیان استخوانی شهید انصاری رشت تاکید کرد: کاشت، داشت و برداشت در کنار هم معنا می یابد و جامعه صیادان و بهره بردار باید به این باور ذهنی و فرهنگ غنی برسند که در امر بازسازی ذخایر مشارکت داشته باشند. هرچند در سالهای اخیر این موج مثبت از سوی صیادان مشاهده شده اما کافی نیست و ناگزیریم در بحث فرهنگ سازی اقدامات موثرتر، مهم و اساسی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: این بدان معناست که جامعه صیادان از جنبه اقتصادی به گونه های نادر و در معرض خطر صید شده نگاه نکند و این گونه ها را یا رها سازی و یا به مراکز متولی انجام کار تحویل داده شوند.
گروهی اظهار کرد: صید غیر مجاز و بی رویه، توسعه فعالیتهای شهری و صنعتی در سواحل دریا و رودخانه ها و منابع آبی بر تاثیرات منفی کاهش ذخایر ماهیان دامن می زند و حتی در برخی موارد توسعه فعالیتهای سکوهای نفتی، پالایشگاه ها و صنایع پتروشیمی در کنار نوار ساحلی تبعات زیست محیطی را با خود بهمراه دارد.
وی تصریح کرد: ذخایر آبزیان ثروت عمومی محسوب می شوند که باید برای پایداری نسل آبزیان تمام دست اندرکاران و جامعه بهره برداران دست به دست هم داده و در این امر مهم همکاری داشته باشند این کار یک اقدام کاملا جبرانی و حمایتی است.
نظر شما