به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه صنعتی شریف، محمدرضا هرمزینژاد روز یکشنبه در این باره گفت: حمایت از توسعه پژوهش در دانشگاه بهمنظور حفظ سرآمدی در پژوهش، مهمترین فعالیت معاونت پژوهشی دانشگاه است و بخش مهمی از اعتبارات پژوهشی اختصاص یافته از بودجه عمومی، در این حوزه هزینه میشود.
وی به سابقه چگونگی اختصاص اعتبارات پژوهشی در دانشگاه صنعتی شریف پرداخت و افزود: پیش از این نیز اعتبارات پژوهشی در دانشگاه به صورت هوشمندانه و هدفمند و براساس عملکرد استادان در سه سال منتهی به سال ارزیابی به اعضا هیات علمی دانشگاه تعلق میگرفت که همچنان ادامه دارد.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه شریف برنامه حمایتی این دانشگاه از پژوهشگران را مبتنی بر دو رویکرد اصلی دانست و ادامه داد: برنامه حمایتی براساس شایستگی (Merit Based) که با توجه به شایستگی عملکرد پژوهش و فناوری عضو هیات علمی در بازه زمانی سه سال اختصاص مییاید و حمایت مبتنی بر برنامه (Application Base)، که براساس ارسال برنامه پیشنهادی عضو هیات علمی (Proposal) و در یک فرایند کاملا رقابتی توسط تیم داوری انتخاب و اختصاص مییابد.
هرمزی نژاد گفت: با بودجه ویژه تخصیص داده شده توسط وزارت علوم تحقیقات و فناوری و حمایت ویژه وزیر علوم تحقیقات و فناوری، از این پس شاهد اتفافات خوبی در زمینه اختصاص هوشمندانه اعتبارات پژوهشی ویژه برای اعضا هیات علمی جوان و نیز استادان پیشرو در ارتقای مرجعیت علمی دانشگاه خواهیم بود.
وی افزود: تخصیص سالانه و مستمر این اعتبارات هوشمند میتواند موجب همافزایی با اعتبارات تخصیص داده شده توسط دانشگاه و نیز تقویت شایستگی محوری (core competence) دانشگاه شود.
مدیر امورپژوهشی دانشگاه در ادامه افزود: حمایت از استادان پراستناد و ممتاز که در جهت حفظ شأن و ارتقای مرجعیت علمی کشور تلاش میکنند و نیز کمک به استادان جوان بهمنظور استقرار هسته پژوهشی خود، رویکرد اصلی ما و وزارت عتف در این برنامه است.
هرمزینژاد با تاکید بر این که اعطای هوشمندانه اعتبارات پژوهشی دانشگاهها امسال برای اولین بار است که توسط وزارت عتف محقق شده، گفت: امید است با افزایش و تقویت این اعتبارات به صورت سالانه و متناسب با نرخ تورم و نیز استمرار آن، شاهد رشد چشمگیر فعالیتهای پژوهشی بین اعضای هیات علمی شاخص در دانشگاه باشیم.
نظر شما