به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، رضا مرادصحرایی امروز در رونمایی از طرح ارزش مالکانه در اردوگاه باهنر اظهارداشت: آموزش و پرورش محور تحول است، از زمان آغاز دولت تحولات بسیاری در حوزه دانش آموزان و معلمان صورت گرفته است.
وی افزود: واگذاری ارزش مالکانه یک دهه و نیم مطالبه معلمان است که اکنون یک کار بزرگ صورت گرفته و ساعتها کار کارشناسی صورت گرفته است.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: در هر کاری که اول گفتمان سازی کردیم، سپس موفق شدیم بنابراین درک درست مسئله به همراهی آن کمک میکند بنابراین این واگذاری هم تا پایان سال انجام میشود.
صحرایی ادامه داد: معلمان به صندوق ذخیره همواره گلایه داشتند و اکنون مدیرانی که این حوزه را تحویل گرفتند، باید اعتماد معلمان به صندوق را برگردانند و حاکمیت شرکتی را باید اجرا کنند و معلمان از رویههای صندوق باید مطلع باشند چراکه ارزش مالکانه در راستای ایفای حقوق است.
واگذاری سهام ارزش مالکانه از ۶ ماه آینده/ اقدام از شرکتهای بورسی
سرپرست وزارت آموزش و پرورش همچنین در حاشیه رونمایی از طرح واگذاری ارزش مالکانه در جمع خبرنگاران گفت: پیشبینی ما این است که واگذاری سهام ارزش مالکانه صندوق ذخیره فرهنگیان از ۶ ماه آینده آغاز شود.
مراد صحرایی اظهار کرد: معلمان در طول دوره خدمت اندکی از سرمایههای خود را در صندوق ذخیره میکنند دولت هم مقداری روی آن میگذارد و به مرور زمان سودی به آن تعلق میگیرد و موقعی که بازنشسته میشوند به آنها واگذار میشود ولی آن سود که ناشی از خود املاک و سرمایهای که صندوق دارد، به آنها واگذار نشده است.
وی افزود: در یک سال و نیم گذشته مطالعات عمیقی از حیث مالی و حسابرسی و کارهای متعلق به آن انجام شده است و به این نتیجه رسیدند که امکان واگذاری بخشی از سرمایه وجود دارد، اکنون سرمایهها را بررسی میکنند که کدام بخشها را میتوانیم واگذار کنیم.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: واگذاری را از شرکتهایی شروع کردند که ۲ ویژگی بورسی و سودآوری را دارند. امروز طرح را رونمایی کردیم و این مطالبه در مسیر اجرا قرار گرفته است.
صحرایی افزود: دوستان اصرار داشتند که همین امروز واگذاری را آغاز کنند بنده عرض کردم که به اندازه ۱۰ درصد سهام صندوق را آماده واگذاری کنید بعد این کار را انجام دهید. از کل سهام صندوق ۱۰ درصد در سه شرکت است و از خود همین سه شرکت هم درصد خیلی کمی میخواهد واگذار شود. میتوان عدد را بالاتر برد و به درصدی برسد که این تدریج ۵۰ مرحله نباشد ۵ مرحله برسد.
وی ادامه داد: هر شرکتی که سوداور باشد به بورس میرود قیمت که کشف شد، امکان واگذاری در آن آغاز میشود.یک میلیون و ۶۰۰ هزار عضو و بازنشسته داریم که بازنشستگان در اولویت هستند.
همچنین یوسف نوری وزیر سابق آموزش و پرورش در این مراسم گفت: از همان ابتدا این موضوع مطرح بود . دوستان خیلی وقت گذاشتند که این کار شروع شود.
وی افزود: شروع واگذاری ارزش مالکانه در یک زمان بندی منطقی و با یک دقت بسیار بالا انجام خواهد شد و من مطمئنم با انگیزه دوستان و کار جهادی، مطالبه معلمان محقق میشود.
همچنین مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان در این مراسم گفت: امروز صندوق نقطه عطفی را تجربه میکند که حاصل عقلانیت سازمانی و حمایتهای درون و برون سازمانی است.
حمیدرضا نجفپور کردی افزود: یکی از مطالبات به حق اعضای صندوق، محاسبه و اعطای ارزش افزوده داراییهای صندوق یا همان ارزش مالکانه بوده است.
وی ادامه داد: روی مدلهای گوناگون ارزش مالکانه کار کارشناسی انجام شده و در نهایت مدل نهایی احصاء شد و عملیات اجرایی در دستورکار قرار گرفت.
نجفپور کردی اظهارکرد : تعیین، تقویم، تخصیص و تحویل ارزش مالکانه مراحل مختلفی هستند که هرکدام دارای ابعاد گستردهای هستند و زیرساختهای لازم در هرکدام فراهم شد.
وی عنوان کرد: فرآیند اجرایی طرح ارزش مالکانه به معنای تخصیص تدریجی مالکیت اجزایی از داراییهای صندوق به اعضای بازنشسته و آنها که به هرنحوی از عضویت صندوق خارج شدهاند، آغاز میشود.
وی افزود: به تدریج نسبت سهم یک عضو از اعضای صندوق به کل اعضاء مشخص شده و بعد از رونمایی امروز، جزئیات در سایتهای موسسه و سوپر اپلیکشن اطلاع رسانی میشود و هر عضو از این مسیر صورت وضعیت ارزش مالکانه خود را مشاهده میکند.
وی افزود: به تدریج تک تک شرکتها با هماهنگی سازمان بورس و بعد از تخصیص، تحویل سهام را نیز انجام خواهیم داد.
شرکتهای طرح ارزش مالکانه افزوده میشود
مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: تاکنون سه شرکت زیر مجموعه صندوق بورسی شده و سهام آنها برای طرح ارزش مالکانه در نظر گرفته شده، سه شرکت دیگر هم به این طرح اضافه میشود.
نجف پور کردی اظهارداشت: آیین رونمایی انجام و اجرای طرح آغاز شد. صورت وضعیت ارزش مالکانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر آماده شده و از امروز قابل مشاهده است.
وی افزود: همزمان سوپر اپلیکیشن صندوق را رونمایی کردیم که معلم با سهولت وارد سامانه شود و وضعیت و عملکرد ۲۷ سال قبل خود را مبتنی بر نرخ تورم، جریانات نقدی و ارزش فعلی مشاهده کنند.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان ادامه داد: با سازمان بورس تعامل داشتیم، فهرست آنها که کد سجام گرفتهاند، ارائه شده تا کار واگذاری آنها جریان پیدا کند اما هنوز بیش از ۲۰۰ هزار نفر کد سجام نگرفتهاند که خود باعث کندی امور میشود. یک اقدام اجرایی دیگر انجام دادیم. علاوه بر تهیه و ارائه صورت وضعیتها، طرح ما چند بعد داشت، اولین بعد تعیین ارزش بود که محاسبه شد و یک معلم نسبت سهم الشرکه خود را در مقایسه با یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر دیگر میبیند. فرایند بورسی شدن چند شرکت را انجام دادیم که سه شرکت نهایی شد و اجازه قطعی گرفتیم که مراحل تخصیص سهام این شرکتها در این فرایند اتفاق بیفتد.
وی افزود: حالا که بعد از ۲۷ سال میخواهیم سهام بدهیم، سه شرکت موجود به علاوه شرکت های دیگر را مجتمع کرده و میزان درصد جمع بندی شده را پس از طی مراحل قانونی واگذار کنیم و به این ترتیب حجم و ارزش بیشتری از دارایی ها را آماده کنیم و بعد از طی مراحل نهایی با بورس، عدد سهام ملموس تری در قالب برگه سهام در اختیار اعضا قرار گیرد.
مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان ادامه داد: پیش بینی میشود این کار در چندماه آینده و حداقل بین ۴ تا ۶ ماه آینده انجام شود. قبلا تعهد دادیم که حداقل یک سال طول میکشد اما کار ۶ ماه جلو افتاده و امروز رونمایی را زودتر انجام دادیم.
نجف پور کردی یادآور شد: در تلاشیم شرکتهای بیشتری را وارد فرآیند بورسی کنیم تا بتوانیم سهام بیشتری واگذار کنیم. احتمالا سه شرکت دیگر نیز بورسی شده و به سه شرکت بورسی فعلی افزوده شوند و بین ۱۰ تا ۳۰ درصد سهام آنها به ۸۷۵ هزار فرهنگی بازنشسته واگذار شود. شاغلین هروقت بازنشسته شوند این هدایا تقدیمشان میشود.
نظر شما