جواد سپاهی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: در سه استان ساحلی نظیر هرمزگان، بوشهر و اهواز سالها برای واردات ته لنجی(کالای ملوانی) هیچ مشکلی وجود ندارد اما واردات این کالاها برای مردم ساحل نشین بلوچستان ممنوع بود که این خود گلایمندیهایی را ایجاد کرده بود.
وی بیان کرد: با پیگیریهای استانداری و فرمانداری چابهار طی یک سال گذشته و انعکاس مشکلات صیادان و ملوانان به مسوولان ذیربط توانستیم این کار را برای ملوانان تسهیل کنیم ولی همچنان مشکلات و سختگیریهایی از سوی گمرک و بنادر و دریانوردی وجود دارد که امیدوارم موانع برطرف و امورات تسهیل شود.
فرماندار چابهار ادامه داد: اینکه یک استان از ته لنجی برخوردار باشد و یک استان دیگر ساحلی سختگیری شود زیاد خوب نیست و نارضایتی ایجاد می کند.
وی بیان کرد: معاون امنیتی و انتظامی استانداری و مدیرکل گمرک بررسی و جانمایی محل خروج کالای ملوانی بندر شهید کلانتری شهرستان چابهار را انجام دادهاند.
سپاهی گفت: ایجاد و راه اندازی خروج کالای ملوانی از اسکله کلانتری بستری مناسب برای ایجاد اشتغال بیشتر و درآمد بهتر برای ملوانان خواهد بود.
وی افزود: امیدوارم بتوانم مطالبه و آرزوی دیرینه ملوانان شهرستان چابهار محقق شود و مشکلات آنها روز به روز کمتر شود.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: ملوانانی که ۲ ماه در دریا هستند می توانند هر لنج تا ۳۰ نیسان وانت بار کالای ملوانی(ته لنجی) وارد کنند.
وی گفت: با شهردار و شورای اسلامی شهر هماهنگی لازم انجام شده تا مکانی برای عرضه و فروش کالای ملوانی در نظر گرفته شود تا مردم بتوانند اجناس خود شامل مواد غذایی و لوازم ضروری زندگی را از آنجا خریداری کنند.
طبق قانون «کالای ته لنجی یا ملوانی، کالایی است که صاحبان لنج و خدمه مجاز به واردات آن هستند» و بر اساس آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات هر ملوان سالانه میتواند ۶ بار کالا به میزان یک هزار و ۵۰۰ دلار با خود وارد کند.
نظر شما