رفع چالش‌های حقوقی نظام سلامت به وضع قوانین جدید نیاز دارد

مراغه- ایرنا- رئیس انجمن حقوق پزشکی ایران گفت: در عرصه‌های مختلف نظام سلامت از مداخله در علوم پزشکی و سقط جنین گرفته تا پیوند اعضا و باروری‌های پزشکی در حوزه شبیه‌سازی انسان و حتی سلول‌های بنیادین با چالش‌های حقوقی متعدد مواجه هستیم و رفع آنها به وضع قوانین جدید نیاز دارد. 

دکتر محمود عباسی روز یکشنبه در حاشیه اولین کنفرانس ملی «ارتقای سلامت و چالش‌های حقوقی و پزشکی فرآروی آن» که در دانشگاه آزاد اسلامی مراغه در حال برگزاری است، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تحولات نوین زیست پزشکی، امروزه چالش‌های بزرگی فرآروی نظام حقوقی و نظام سلامت قرار داده است و برای مدیریت این چالش‌ها باید تدابیری اندیشیده شود که یکی از راهکارهای آن برگزاری نشست‌های علمی میان‌رشته‌ای است.

وی که ریاست اندیشکده بین‌المللی کرامت انسانی و انستیتو اخلاق زیستی و حقوق سلامت را نیز بر عهده دارد، با تاکید بر اینکه این کنفرانس ملی در حقیقت چالش‌های این حوزه را مورد بررسی قرار می‌دهد، اضافه کرد: بر خلاف گذشته که جرم جلوتر از قانون حرکت می‌کرد، امروزه ما باید همزمان و گام‌به‌گام با تحولات علمی برای پاسخگویی به نیازهای نظام سلام و چالش‌های حقوقی آن وارد عرصه شویم و قانون‌گذاران باید در این زمینه باید وارد عرصه شوند.

دانشیار حقوق پزشکی و رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: قانونگذار باید چارچوب‌های کلی، اهداف و ضمانت اجرایی را فرآروی جامعه قرار دهد تا زمینه جلوگیری از چالش‌های حقوقی نظام سلامت در سطح جامعه فراهم شود.

دکتر عباسی ادامه داد: بر همین اساس حقوق نظام سلامت به همه این مسایل باید پاسخ دهد و هرآنچه به حوزه سلامت انسان بر می‌گردد، موضوع حقوق سلامت است که باید مورد مظالعه قرار گیرد.

وی همچنین پیشنهاد کرد که برای رفع چالش‌های حقوقی نظام سلامت، فقها، حقوقدانان، سیاست‌گذاران و پزشکان در کنار هم باشند و این کنفرانس علمی این بستر را فراهم کرده است.

رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: برای رفع چالش‌های حقوقی نظام سلامت، فقها، حقوقدانان، سیاست‌گذاران و پزشکان در کنار هم باشندبه گزارش ایرنا دبیرخانه کنفرانس ملی «ارتقای سلامت و چالش‌های حقوقی و پزشکی فرآروی آن» با اخذ مجوز از سال ۱۳۹۸ تشکیل شد اما برگزاری آن به دلیل همه‌گیری کرونا به تاخیر افتاد و امروز، یکشنبه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه در حال برگزاری است.

بر اساس اعلام دبیر علمی این کنفرانس، ۴۱۲ مقاله در دبیرخانه این کنفرانس وصول شده بود که ۱۳۰ مقاله پذیرش نشد و ۳۰۹ مقاله به صورت سخنرانی، پوستر و چاپ در مجموعه مقالات کنفرانس پذیرش شد.

مشارکت بالای نهادها و مراکز علمی از جمله ویژهگی‌های کنفرانس «ارتقای سلامت و چالش‌های حقوقی و پزشکی فرآروی آن» است تا جایی که از برگزاری این کنفرانس ۱۲ دانشگاه دولتی و آزاد، ۱۲ فصلنامه علمی، هفت مرکز تحقیقاتی و ۱۵ سازمان و نهاد دولتی حمایت کردند.

در این کنفرانس یک روزه ۱۵ مقاله از جمله «سیاست جنایی ایران در قبال قاچاق تجهیزات پزشکی»، «کاربرد هوش مصنوعی در حوزه پزشکی و چالش‌های حقوقی حفاظت از حریم خصوصی»، «جرایم و تخلفات حوزه سلامت دارویی و ارتباط نظام سلامت با حقوق شهروندی» به صورت سخنرانی ارایه می‌شود.

از دیگر مقاله‌هایی که در این کنفرانس یکروزه ارایه می‌شود، می‌توان به «بیمه مسئولیت حرفه‌ای قصور حرفه‌ای پرستاران»، «بررسی راهکارهای ارتقای سلامت خانواده و چالش‌های حقوقی و پزشکی» و «کاربست هوش مصنوعی در ارتقای حقوق سلامت» اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha