به گزارش یکشنبه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، شولتز در گفت وگو با شبکههای تلویزیونی آر.تی.ال و ان.تی.وی در حاشیه اجلاس سران گروه هفت در ژاپن، افزود: قبل از هر چیز باید بگویم همه میدانند که آلمان اصلا جنگنده اف-۱۶ ندارد.
صدراعظم آلمان اظهار کرد: با این وجود باید تصریح کنم که آلمان پس از ایالات متحده، دومین حامی اوکراین است.
وی با تاکید بر اینکه ما تا زمانی که لازم باشد از نظر مالی، مسائل انساندوستانه و تسلیحات نظامی به اوکراین کمک خواهیم کرد، افزود: همه اینها مستقیما با آنچه اکنون در اوکراین در ارتباط با تهاجم ارتش این کشور به نیروهای روسیه در اوایل تابستان در حال برنامهریزی است، ارتباط دارد.
جو بایدن رئیسجمهور آمریکا در نشستی با رهبران گروه هفت در هیروشیما گفت که واشنگتن از تلاشهای بینالمللی برای آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز با جنگندههای مدرن از جمله هواپیماهای اف-۱۶ حمایت خواهد کرد.
روز شنبه الکساندر گروشکو معاون وزیر خارجه روسیه در اظهارنظر در مورد قصد غرب درباره تامین جنگندههای اف-۱۶ برای کییف، گفت: کشورهای غربی تلاشهای خود را در مسیر تشدید درگیری در اوکراین ادامه میدهند اما روسیه این اقدامات آنها را در برنامههای خود لحاظ خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، حمایت بایدن از آموزش خلبانان اوکراینی با جتهای آمریکایی اف-۱۶ و نیز احتمال انتقال این جنگندهها به کییف که بیشتر تحت تاثیر دوگانه «فشار کنگره» و «متحدان غربی» صورت گرفته، معادلات جنگ را متحول و خطر تعمیق بحران را تشدید کرده است.
از اوایل اسفندماه ۱۴۰۰ با عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین، این بحران بزرگ در عرصه بینالمللی رقم خورد؛ بحرانی که باوجود گذشت حدود ۱۵ ماه از عمر آن اما نشانهای از کاهش تنش به چشم نمیخورد.
در این میان هر روزه شاهد تشدید تسلیح اوکراین با سلاحها و جنگافزارهایی هستیم که بر وسعت و دامنه بحران میافزایند. در تازهترین مورد، گفته میشود که کاخ سفید در میانه فشارها از سوی کنگره و شرکای واشنگتن بر سر ارائه تسلیحات پیشرفته آمریکایی به اوکراین، به متحدان اروپایی خود برای انتقال جنگندههای اف- ۱۶ به کییف چراغ سبز نشان داده است.
در این ارتباط شبکه خبری «سیانان» به نقل از منابع آگاه گزارش داده که دولت جو بایدن در هفتههای اخیر با مخابره پیام به متحدان اروپایی خود، اعلام کرده است که واشنگتن به آنها اجازه صدور جنگندههای اف-۱۶ را میدهد.
نظر شما