خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱ خرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۴۶
کد خبرنگار: 817
کد خبر: 85118303
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ترکیبات زیستی انگور در پیشگیری و درمان سرطان سینه موثر است

تهران- ایرنا- نتایج مطالعه مروری محققان ایرانی حاکی از اثربخشی برخی ترکیبات فعال زیستی انگور در مهار سرطان سینه است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از روابط عمومی پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی، سرطان سینه شایع ترین سرطان شناخته شده و متداول ترین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان است. با توجه به شیوع کمتر سرطان سینه در برخی مناطق آسیایی نسبت به کشورهای غربی، نقش رژیم غذایی حاوی انگور که در کشورهای آسیایی پرمصرف تر است، مورد توجه قرار گرفته است.

انگور از پر تولیدترین میوه های جهان است که منبع ارزشمندی از ترکیبات فعال زیستی مانند ویتامین ها، مواد معدنی، فیبرهای خوراکی و ترکیبات ثانویه گیاهی است. در این بین پلی فنول‌ها از مهمترین ترکیبات انگور و دارای فعالیت بیولوژیکی متعدد هستند.

رزوراترول (RSV) از دیگر ترکیبات موثره انگور است که ترکیبی پلیفنولی و محصول طبیعی مشتق شده از انگور است که دارای خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و ضد سرطانی است.

مطالعات انجام ‌شده روی این ماده، توانایی آن را در مهار بیان ژن‌های خاص، ایجاد تغییر در چرخه سلولی و فعال کردن مسیر مرگ سلولی نشان می‌دهد. ثابت ‌شده است که تجویز رزوراترول به موش‌ها از ایجاد تومورهای پستانی در شرایط آزمایشگاهی جلوگیری می‌کند.

همچنین، تجویز رزوراترول درون تومورهای سرطان سینه انسانی، رشد تومور را مهار کرده، رگ زایی را کاهش می‌دهد و موجب القای مرگ سلولی می شود. مطالعات اپیدمیولوژیک و حیوانی شواهدی را ارائه می‌دهند که بتا کاروتن و سایر کاروتنوئیدهای موجود در انگور، خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان را کاهش می‌دهند.

با توجه به نقش عوامل محیطی و تغذیه در میزان بروز و پیشرفت بیماری و همچنین اثر آن در درمان و پیشگیری بیماری های مختلف از جمله سرطان سینه، در یک مطالعه مروری، عملکردهای بیولوژیکی برخی ترکیبات فعال زیستی انگور در مهار سرطان سینه مورد بررسی قرار گرفته است.

فیروزه علویان (گروه علوم پایه دانشگاه فرهنگیان) و سعیده قیاسوند (استادیار ژنتیک مولکولی دانشگاه ملایر) در این مطالعه با استفاده از بررسی مقالات منتشر شده در بین سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۲۲ تحلیلی بر اثر ترکیبات مختلف انگور (رزوراترول، ترپنوئیدها، اسید اولئانولیک، کاتچین‌ها، پروآنتوسیانیدین‌ها، آنتوسیانین‌ها و آنتوسیانیدین‌ها) روی بیماری سرطان سینه انجام دادند.

نتایج این مطالعه، نشان دهنده نقش احتمالی ترکیبات فعال زیستی انگور در سرطان سینه در شرایط آزمایشگاهی و درون تنی از طریق مهار رگ زایی، توقف چرخه سلولی، القای مرگ سلولی، حذف رادیکال های آزاد و سایر فعالیت های ضد توموری است. با این‌حال، خطرات جانبی ناشی از مصرف بیش از حد این ترکیبات، به خصوص در مشروبات الکلی تولید شده از انگور را نباید نادیده گرفت. درنهایت، درصد ترکیبات فعال زیستی گونه‌های مختلف انگور یکسان نیست و بررسی های دقیقتر جهت تعیین نسبت های موثر و محل دقیق آنها در انواع گیاه انگور ضروری است.

این مقاله در جلد ۱۵ شماره چهار مجله بیماری های پستان ایران به چاپ رسیده و از طریق لینک https://ijbd.ir/article-۱-۱۰۰۰-fa.html در دسترس محققان است.

مجله علمی «بیماری های پستان ایران» که توسط پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی منتشر می شود، در پایگاه بین المللی اسکوپوس، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC )، پایگاه اطلاعات علمی جهاددانشگاهی(SID)، بانک اطلاعات نشریات کشور (magiran) و پایگاه سیویلیکا (CIVILICA) نمایه می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده مقالات می توانید به وب سایت www.ijbd.ir مراجعه کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha