به گزارش ایرنا از معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حامد منیری در جلسه هماهنگی جشنواره یکصدسالگی تالیف مفاتیح الجنان گفت: اختتامیه این جشنواره سهشنبه آینده، نهم خردادماه در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: این جشنواره در سه محور معرفی پژوهشهای علمی برتر، رونمایی از مفاتیح فرازبندی شده، مفاتیح دانشجویی و دانشآموزی، تبیین اقدامات صورت گرفته حوزه رسانه، آواها، نغمات، آموزش و انس با ادعیه و ارائه اقدامات حوزه بینالملل برگزار میشود.
منیری اضافه کرد: این جشنواره به مناسبت یکصدمین سالگشت تالیف کتاب گرانسنگ مفاتیح الجنان و تکریم مقام شامخ مرحوم حاج شیخ عباس قمی(ره) و توجه به رشد معنویت و اخلاق در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی برگزار میشود.
وی افزود: نشر کتاب مفاتیح الجنان در دهم ذی قعده سال ۱۳۴۴ همزمان با شب ولادت حضرت ثامن الائمه (ع) به پایان رسیده است.
جلسه هماهنگی جشنواره یکصدسالگی تالیف مفاتیح الجنان روز گذشته، سه شنبه دوم خرداد به ریاست حجت الاسلام کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران و با حضور سیدمحمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای دبیرخانه مردمی این جشنواره در حوزه امام خمینی(ره) ازگل برگزار شد.
شیخ عباس قمی در سال ۱۲۹۴ قمری در قم به دنیا آمد. او از محدثان پرکار شیعه و صاحب دهها کتاب است که از مشهورترین آنها مفاتیح الجنان است؛ منتخبی از دعاها و اعمالی که آنها را از کتاب های مختلف حدیث از پیامبر (ص) و ائمه (ع) دسته بندی موضوعی کرده است.
وی پس از فراگیری قسمتی از مقدمات علوم دینی در محضر علمای قم در سال ۱۳۱۶ یعنی در ۲۰ سالگی راهی نجف شد تا تحصیلات خود را در سطوح عالی فقه و اصول تکمیل کند. شیخ عباس در سال ۱۳۴۰ قمری به دعوت آیت الله عبدالکریم حائری یزدی برای تجدید مرکزیت حوزه علمیه قم به این شهر آمد. مهم ترین کتاب حدیثی وی یعنی سفینه البحار و مدینه الحکم و الاثار حاصل این سال های زندگی شیخ عباس قمی است که در آن فهرستی از احادیث و آیات قرآن را بیان کرده است.
شیخ عباس قمی سرانجام در سن ۶۵ سالگی در سال ۱۳۵۹ قمری از دنیا رفت و در کنار مرقد حضرت علی (ع) در شهر نجف به خاک سپرده شد.
نظر شما