به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایرنا، سیدعزت الله ضرغامی روز سهشنبه - دوم خرداد- همزمان با ششمین روز هفته میراث فرهنگی در آیین رونمایی از «طرحهای حفاظت و مرمت بناها و آثار تاریخی و اقدامات یگان حفاظت میراث فرهنگی» اظهار داشت: دیروز در کمیسیون فرهنگی مجلس لایحه اختیارات و وظایف وزارت میراث را بررسی کردیم.
وزیر میراث فرهنگی گفت: برای حفاظت از میراث فرهنگی دستگاههای فلزیاب که یگان حفاظت کشف کرده در مراسمی معدوم شود، اتفاقا همه آنهایی که سودای کشف گنج دارند ببینند که این تجهیزات کشف و معدوم و برای متخلفان پرونده قضایی تشکیل می شود.
وی گفت: تذکرات و اخطارها و پیامک هایی که یگان حفاظت برای میراث فرهنگی و تخریب اعلام میکند ارزشمند است، اخطارها که فقط نباید به کشف حجاب باشد، این نوع اقدامات منجر به کاهش جرم میشود. البته نسبت تشکیل پرونده قضایی با اخطار و کشف کم است که نشان میدهد اخطارها کارساز است.
اگر مشارکت جلب نشود میراثمان در جلوی چشمان همه ما نابود می شودوزیر میراث فرهنگی تاکیدکرد: گاهی اوقات گزارش های دروغین برای کشف گنج و آثار و دفینه اعلام و پیگیری هم می شود، اما نادرست است. اما باید ضابطان و خود مردم برای حفاظت و مرمت آثار کمک کنند.
ضرغامی گفت: برای حفظ میراث فرهنگی فقط به اعتبارات دولتی نمیتوان متکی بود این اعتبارات برای این حجم آثار یک شوخی بزرگ است. حتما باید مشارکت بخش خصوصی جلب شود اگر مشارکت جلب نشود میراثمان در جلوی چشمان همه ما نابود می شود، خیرین، مردم، دوستداران میراث فرهنگی، همه باید کمک کنند.
وی خاطرنشان کرد: مردم باید در حفظ میراث فرهنگی مشارکت کنند، این را همه جهانیان بدانند ما در شرایط سخت اقتصادی هم از میراث فرهنگی خودمان در کنار مساجد مسلمانان، بناها و میراث سایر ادیان مانند کلیسا، کنیسه و آتشکده محافظت و مرمت میکنیم.
ضرغامی گفت: ۶٧٠ هزار شی دارای ارزش ثبت شده در موزه های ما وجود دارد که البته تحویل امنای اموال و در فهرست حفاظت یگان قرار دارند، اما آمار نشان میدهد اموال منقول با ارزش بیش از اینهاست، باید آمار دقیق با درجات دسته بندی ارزشی اموال به صورت شفاف مشخص شود. این مهمترین مسأله در نظام آماری حوزه میراث فرهنگی است که باید به سرعت و به صورت شفاف مشخص شود.
نظر شما