به گزارش ایرنا ،شرکت نیروهای ویژه انگلیس در عملیات های قتل و جنایت علیه مردم سوریه و عراق و دیگر کشورها ، تغییر نکردن مواضع سیاسی لندن علیه دمشق و همچنین بیشترین فروش تسلیحات نظامی انگلیس در سال ۲۰۲۲ در جهان نشاندهنده چیست ؟ سوالی که جواب آنرا باید جوامع بین المللی بدهند.
یافته های یک پژوهش نشان داده که نیروهای ویژه انگلیس در ۱۲ سال گذشته در عملیات های مخفیانه در ۱۹ کشور از جمله روسیه، سوریه، اوکراین و سودان شرکت داشتند.
انگلیسی ها در بحبوحه تنشهای ژئوپلیتیک در سال ۲۰۲۲ با صادرات ۸.۵ میلیارد پوند سلاح، رکورد زدند.
از سوی دیگر سخنگوی نخست وزیر انگلیس در آستانه برگزاری نشست اتحادیه عرب که بعد از ۱۲ سال غیبت دمشق، با حضور مجدد بشار اسد رئیس جمهوری سوریه برگزار شد گفت که موضع لندن نسبت به دمشق تغییری نکرده و از عادیسازی روابط با دولت بشار اسد حمایت نمیکند.
اینها اخباری است که در سطح رسانه های جهان در حال انتشار و گردش است . آیا مجامع بین المللی و حقوق بشری این گزارش ها را مطالعه نمی کنند و آیا حقوقدانان جهان از آن بی اطلاع هستند . اینها همه جنایاتی است که علیه مسلمانان سوریه و بسیاری از مردم مظلوم جهان می شود.
در همین حال خبرگزاری رسمی دولت سوریه ضمن اعتراض به این رویه نادرست با انتشار گزارشی نوشت: از سال ۲۰۱۱ نیروهای ویژه انگلستان به صورت محرمانه در عملیات قتل در سوریه و عراق شرکت داشتند.
سازمان اقدام علیه خشونت مسلحانه انگلستان که مقر آن در لندن هست اذعان کرد که از سال ۲۰۱۱ نیروهای ویژه انگلستان به صورت محرمانه در عملیات قتل در حداقل ۱۹ کشور از جمله سوریه و عراق سهیم بودند.
روزنامه انگلیسی گاردین نوشت که این نیروهای زبده به صورت مخفیانه و بدون تایید علنی وزرا فعالیت کرده و به وسیله نخست وزیر و وزیر دفاع برای انجام ماموریت های پرخطر در مناطقی که انگلیس درگیر جنگ نیست، اعزام می شوند.
بررسی اخبار محرمانه افشا شده در رسانه ها نشان می دهد که نیروهای ویژه به خصوص در سوریه فعال بودند و گزارش هایی در مورد ورود آنها به این کشور در سال ۲۰۱۲ برای کمک به معارضان سوری وجود دارد.
یک رکورد بیسابقه در فورش تسلیحات نظامی
روزنامه گاردین در گزارشی دیگر نوشت که انگلیس در بحبوحه تنشهای ژئوپلیتیک در سال ۲۰۲۲ با صادرات ۸.۵ میلیارد پوند سلاح، رکورد زد.
بر اساس این گزارش، حجم مراودات تسلیحاتی انگلیس در سال ۲۰۲۲، یک رکورد بیسابقه از سال ۲۰۰۸ است که جمعآوری دادهها در این زمینه آغاز شد.
این رقم دو برابر سال ۲۰۲۱ میلادی است که مراودات تسلیحاتی انگلیس ۴.۱ میلیارد پوند گزارش شده است.
بالاترین رقم هم مربوط به سال ۲۰۱۵ است که انگلیس در پی بحران سوریه ۶.۹ میلیارد پوند سلاح صادر کرد.
البته به نوشته گاردین، سطح واقعی صادرات تسلیحات انگلیس به مراتب بیشتر از ارقام منتشر شده است زیرا بخش بزرگی از تسلیحات فروخته شده در چارچوب مجوزهای باز صادراتی، بحساب نمیآید.
موضع لندن نسبت به دمشق تغییری نکرده
از سوی دیگر سخنگوی نخست وزیر انگلیس در آستانه برگزاری نشست اتحادیه عرب که بعد از ۱۲ سال غیبت دمشق، با حضور مجدد بشار اسد رئیس جمهوری سوریه برگزار شد گفت که موضع لندن نسبت به دمشق تغییری نکرده و از عادیسازی روابط با دولت بشار اسد حمایت نمیکند.
سخنگوی ریشی سوناک که طبق رویههای مرسوم دفتر نخستوزیری خواست نامش فاش نشود، این مطلب را در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا در لندن مطرح کرد که پرسید موضع دولت انگلیس نسبت به عادی سازی روابط کشورهای عرب با سوریه چیست.
وی ادعا کرد: پیوستن سوریه به اتحادیه عرب به تصمیم اعضای آن بستگی دارد، اما به طور کلی موضع ما نسبت به دمشق و اهمیت حسابکشی از (بشار) اسد بابت جنایاتی که او علیه مردمش صورت داده تغییر نکرده است.
فعالیت نیروهای ویژه انگلیس در سوریه
بر اساس گزارش روزنامه گاردین ، بررسی اخبار محرمانه افشا شده در رسانه ها نشان می دهد که نیروهای ویژه به خصوص در سوریه فعال بودند و گزارش هایی در مورد ورود آنها به این کشور در سال ۲۰۱۲ برای کمک به معارضان سوری وجود دارد.
علاوه بر این گزارش شده که این نیروها در سال ۲۰۱۳ برای شناسایی اهداف نظامی پیش از بمبارانی که نمایندگان مجلس در نهایت به آن رأی منفی دادند، اعزام شده بودند.
در اسناد لو رفته پنتاگون نیز آمده که پنجاه تن از نیروهای ویژه انگلیسی در اوایل سال ۲۰۲۳ در اوکراین حضور داشتند.
در ژوئن ۲۰۱۵ و اندکی پس از کشته شدن ۳۸ نفر - از جمله ۳۰ انگلیسی - توسط یک تروریست در یکی از هتل های ساحلی تونس، گزارش شد که دیوید کامرون، نخست وزیر وقت، برای دستگیری یا کشتن رهبران اسلامگرایان خاورمیانه، به نیروهای ویژه اختیار تام داده بود.
در ماه آوریل ۲۰۲۳ و پس از شعله ور شدن درگیری های داخلی سودان، نیروهای ویژه در نجات ده ها دیپلمات انگلیسی و خانواده هایشان از خارطوم شرکت کرده و آنها را به فرودگاهی در شمال پایتخت منتقل کردند.
تنها حضور این نیروها در روسیه که رسانه ای شد مربوط به المپیک زمستانی سال ۲۰۱۴ سوچی است که برای محافظت از امنیت ورزشکاران انگلیسی "حاضر و آماده" بودند.
علاوه بر کشورهای مذکور، نیروهای ویژه انگلیسی در نیجریه، فیلیپین، الجزایر، استونی، فرانسه، عمان، عراق، کنیا، لیبی، مالی، قبرس، پاکستان، سومالی و یمن نیز فعالیت داشته اند.
نظر شما