حزب الله، تاریخ ساز

 تهران – ایرنا – زمانی که کشورهای عربی چندین بار طعم شکست را از ارتش تا به دندان مسلح صهیونیستی چشیده بودند، ظهور یک گروه شیعی معادلات منطقه را تغییر داد و پیروزی های پی در پی آن بر صهیونیست ها موجب فخر نه تنها اعراب بلکه همه مسلمانان شد.

به گزارش ایرنا، پنجم خرداد ماه (۲۵ می) هر سال یادآور پیروزی بزرگ آزادی جنوب لبنان از دست اشغالگران صهیونیستی توسط مقاومت حزب الله است. پیروزی که راه موفقیت‌ها و پیروزی‌های دیگر مقاومت در برابر اشغالگران صهیونیست را هموار کرد.

۲۵ می ۲۰۰۰ (پنجم خرداد ۱۳۷۹) یادآور پیروزی بزرگ آزادی جنوب لبنان به دست حزب الله است که مشابه آن در تاریخ لبنان و اعراب مشاهده نشده بود. پیروزی که باید آن را سرآغاز پیروزی‌ها و موفقیت‌های دیگر مقاومت و اثبات ادعاهای پوچ و یاوه رژیم صهیونیستی و پایان دادن به توهم اسطوره شکست ناپذیری ارتش این رژیم به شمار آورد.

از سال ۱۹۸۲ که حزب الله لبنان به طور غیررسمی و سه سال بعد به طور رسمی وارد عرصه مقاومت و میدان مبارزه با ارتش تا به دندان مسلح صهیونیستی شد، هر روز به توان و استعداد این جنبش مردمی و شیعی افزوده می شود و گروه های دیگر مقاومت شیعه و سنی آن را به عنوان الگوی خود انتخاب کرده اند.

از سال ۱۹۴۸ و تاسیس رژیم صهیونیستی در سرزمین فلسطین، چندین بار کشورهای عربی به جنگ با رژیم صهیونیستی پرداختند و فقط یکبار آن هم به طور محدود توانستند در مقابل ارتش رژیم صهیونیستی به موفقیت دست یابند تا این که حزب الله پس از ظهور و تجهیز خود توانست در سال ۲۰۰۰ میلادی اولین شکست سنگین را به ارتش تا به دندان مسلح صهیونیستی که از سوی آمریکا و دیگر کشورهای غربی حمایت همه جانبه می شد، تحمیل کند و تاریخ جدیدی برای مسلمانان و اعراب و در عین حال صهیونیست ها بسازد.

تا پیش از پیروزی حزب الله در سال ۲۰۰۰ میلادی، ملت های عرب همواره منتظر روزی بودند تا شاید از عقده حقارتی که سالها به سبب حاکمان سازشکار و ضعیف خود دچار آن بودند، رها شوند و احساس عزت و سربلندی کنند که پنجم خرداد سال ۱۳۷۹ (۲۵ می ۲۰۰۰) روز موعود بود؛ روزی که سید "حسن نصرالله" رهبر مقاومت لبنان در سخنانی حماسی، با اعلام پیروزی رزمندگان دلاور حزب الله بر ارتشی که همواره به شکست ناپذیری خود افتخار می کرد و با به کار بردن واژه "خانه عکنبوت" برای رژیم صهیونیستی، موجی از شادمانی و احساس سربلندی را به ملت های عرب تزریق کرد تا از سایه سنگین سرافکندگی و حقارت تحمیل شده چندین ساله از سوی غاصبان قدس رهایی پیدا کنند.

رژیم صهیونیستی تا پیش از ۲۵ می ۲۰۰۰، همواره شکست ناپذیری و توهم اسطوره بودن ارتش خود را به رخ اعراب و ملت های منطقه به سبب شکست های پیاپی ارتش های عربی در مقابلش می کشید، اما حزب الله با پیروزی بر ارتش تا به دندان مسلح صهیونیستی به این روند پاسخ مقتدرانه داد و از این تاریخ شکست های پی درپی ارتش اسراییل آغاز شد.

حزب الله، تاریخ ساز

تجاوز ارتش رژیم صهیونیستی به لبنان و ظهور حزب الله

ارتش رژیم صهیونیستی در ششم ژوئن ۱۹۸۲ میلادی، با این بهانه واهی که لبنان به مرکز عملیات فلسطینیان علیه این رژیم تبدیل شده، لبنان را آماج حملات گسترده و تمام عیار خود قرار داد و تا نزدیکی بیروت پیشروی کرد. همزمان با این تجاوز، فالانژیست های لبنان که مزدور صهیونیستها بودند، کشتار فجیعی در اردوگاههای فلسطینی صبرا و شتیلا به راه انداختند که این جنایات وحشیانه علاوه بر ایجاد موج خشم و نفرت افکارعمومی جهان، سبب شد تا مقاومت مردمی، متجاوزان صهیونیست را از بیروت بیرون رانده و آنها در جنوب لبنان استقرار پیدا کنند که در نهایت با مقاومت رزمندگان حزب الله، ارتش رژیم اشغالگر قدس در سال ۲۰۰۰ با قبول شکست مفتضحانه از جنوب لبنان عقب نشینی کرد.

تجاوز همه جانبه نظامی رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۸۲ و نیاز به مقابله با آن، عامل اصلی و اساسی شکل گیری مقاومت اسلامی و تشکیل جنبش حزب الله لبنان قلمداد می شود.

ارتش رژیم صهیونیستی در تابستان سال ۱۹۸۲ به لبنان حمله کرد و به راحتی تا بیروت پیش آمد و هیچ کسی جلوی آن را نگرفت، اما در ورودی بیروت یعنی منطقه "خلده"، تعدادی از جوانان شیعه لبنانی با سلاح های ابتدایی خود منتظر صهیونیست ها بودند؛ گروهی که توانستند به تنهایی ارتش صهیونیستی را تقریبا دو هفته در خلده زمین گیر و متوقف کنند و خسارات های زیادی به متجاوزان، تانک‌ها و نفربرهای آن وارد کنند. در این مقاومت قهرمانانه نایب رییس ستاد ارتش رژیم اشغالگر قدس به نام "یوئیل آدام" که به تازگی به فرماندهی اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی نیز منصوب شده بود کشته و چندین تانک و نفربر صهیونیست ها نیز نابود شد. یک نفربر هم توسط نیروهای جنبش امل به غنیمت گرفته شد. مقاومت جوانان شیعه لبنان در خلده سرآغاز تشکیل حزب الله لبنان بود و پس از آن برخی دیگر از جوانان مومن حرکت امل به همراهی جوانانی که در حزب الدعوه شاخه لبنان فعالیت می‌کردند، به اردوگاه آموزشی سپاه پاسداران در بعلبک پیوستند و این نقطه تاسیس مقاومت اسلامی یا همان حزب الله لبنان بود.

حزب الله که در اوایل به نام انقلاب اسلامی لبنان سربلند کرد، پس از مدتی برای همیشه نام خود را به مقاومت اسلامی لبنان تغییر داد. عملیات‌های چریکی این جنبش، دشمن صهیونیستی را دچار سردرگمی کرد. این عملیات‌ها و شیوه اجرای آن کاملا جدید و متفاوت بود و نمی‌توانست کار فلسطینی‌ها یا حرکت امل یا گروه‌های مقاومت دیگر باشد. تا حدود سه سال عملیات‌ها علیه صهیونیست های غاصب در لبنان بدون نام انجام می‌شد و کسی آن را به عهده نمی‌گرفت؛ حتی برخی اوقات دیگران عملیات ضدصهیونیستی را به نام خود ثبت می کردند و به عهده می‌گرفتند.

حزب الله پس از سه سال تصمیم گرفت از خفا بیرون آمده و مسئولیت عملیات‌های خود را به عهده بگیرد. پس از این مرحله، حزب الله به عنوان یک گروه مقاومت مسلحانه، آشکار شد و جنبش امل بر حزب الله سخت گرفت. جنبش امل که خود را تنها مدافع حقیقی و واقعی شیعیان در لبنان می‌دانست، از وجود یک حرکت شیعی جدید که توسط ایران بوجود آمده بود، احساس نارضایتی می‌کرد. شرایط برای حزب الله و عملیات آن سخت بود ولی باعث شد تا توانایی اطلاعاتی و عملیاتی آن روز به روز بالاتر برود و به بلای جان صهیونیست های غاصب و مزدوران آنها تبدیل بشود.

عملیات‌های حزب الله در سال ۱۹۸۵ و پس از اعلام حضور علنی، شدت و قدرت بیشتری پیدا کرد و کم کم از عملیات‌های چریکی (پارتیزانی) و ایذائی به عملیات‌های حرفه ای تبدیل شد و ضربات سخت و کمرشکنی به صهیونیست‌ها وارد کرد به حدی که دشمن متجاوز صهیونیستی در ۲۵ می سال ۲۰۰۰ (پنجم خرداد ۱۳۷۹) با قبول شکست و بدون اطلاع قبلی از جنوب لبنان پا به فرار گذاشت و عقب نشینی کرد.

پیروزی سال ۲۰۰۰ حزب الله در حالی رقم خورد که ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی با عقب نشینی از جنوب لبنان، امیدوار بود تا ارتش موسوم به لبنان جنوبی یا همان "مزدوران آنتوان لحد" بتوانند به عنوان مرزبان اسراییل، جنوب لبنان را در کنترل خود داشته باشند، اما با عقب نشینی ناگهانی ارتش رژیم صهیونیستی، مزدوران آن رژیم هم که از اقدام نظامیان صهیونیست بی‌خبر بودند، غافلگیر شدند و بسیاری از آن‌ها از ترس انتقام مردم لبنان، فراری شدند. شماری از سرکرده های مزدوران آنتوان لحد به اسراییل پناهنده شدند و عده‌ای هم به خارج لبنان فرار کردند و بقیه هم تسلیم ارتش لبنان شدند. حزب الله با اجرای عملیات دقیق، تعدادی از سرکرده های باقیمانده مزدوران وابسته به رژیم صهیونیستی را به هلاکت رساند و تیر خلاص را بر پیکره مزدوران از هم پاشیده وارد کرد.

حزب الله، تاریخ ساز

پیروزی سال ۲۰۰۶ و پایان توهم صهیونیست ها

یکی از دستاوردهای مهم حزب الله در جنگ سال ۲۰۰۰ و پس از ۲۰۰۶، پایان دادن به رویا و سناریوی "اسراییل بزرگ" صهیونیست ها بود. سید "حسن نصرالله" دبیرکل حزب الله سال گذشته و در چهل سالگی تشکیل این جنبش طی سخنانی اعلام کرد که پیروزی مقاومت در سال ۲۰۰۰ به سناریوی "اسرائیل بزرگ" پایان داد و اسطوره "ارتش شکست‌ناپذیر" رژیم صهیونیستی را در هم شکست.

دبیرکل حزب‌الله در این سخنرانی امام خمینی(ره) را بزرگترین الهام‌بخش حزب‌الله در عصر معاصر دانست و اعلام کرد که بنیانگذار انقلاب اسلامی و پس از ایشان امام خامنه ای الگوی نیروهای حزب‌الله هستند و حزب‌الله دنباله‌روی سیره و منش ایشان می باشد.

وی همچنین به پیروزی حزب‌الله در جنگ ۳۳ روزه لبنان در برابر رژیم اشغالگر اشاره و اعلام کرد که پیروزی سال ۲۰۰۶ (جنگ ۳۳روزه) نیز یکی از مهمترین دستاوردهای مقاومت در طول تاریخ حزب‌الله بوده است.

نصرالله با تاکید بر این که "از جمله نتایج جنگ ۳۳ روزه و ۲۰۰۰، تغییر معادله درگیری با دشمن صهیونیست و کنار گذاشتن پروژه "خاورمیانه بزرگ" بود که توسط "کاندولیزا رایس" مطرح شده بود، گفت: آخرین دستاورد مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی ورود مقاومت به خط بازگرداندن حقوق لبنان به نفت و گاز بود.

دبیرکل حزب الله با اشاره به پیشرفت های روز افزون حزب الله و تغییر معادلات منطقه ای از سوی آن افزود: ما همگام با پیشرفت‌ تسلیحاتی و فن‌آوری به‌سمت توسعه زیرساختارها و امکانات و قابلیت‌ها نظامی پیش می‌رویم و یکی از مسئولیت‌های ما در مرحله آینده ایجاد معادلات بازدارندگی برای حفاظت از سرزمین، مردم و ثروت لبنان است.

نصرالله درباره حمایت همه جانه حزب الله از مقاومت فلسطین نیز خاطرنشان کرد: راهبرد اصلی ما در قبال فلسطین، تکیه بر انقلاب فلسطینیان و مخالفت آنان با عادی‌سازی روابط با دشمن صهیونیستی است و ما در محور مقاومت باقی می‌مانیم و روی این محور به‌عنوان یک محور قدرت برای مقابله با رژیم صهیونیستی و دفاع از مقدسات حساب باز می‌کنیم.

حضور مقتدرانه حزب الله در نبرد با ترویست های تکفیری در سوریه

با آغاز بحران سوریه در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ و تبدیل آن به جنگ بین المللی با حضور تروریست های تکفیری از بیش از یکصد کشور جهان در کنار ورود رژیم صهیونیستی و کشورهایی همچون آمریکا، انگلیس و فرانسه به عنوان حامیان تروریست ها در این جنگ، حزب الله لبنان نیز شماری از رزمندگان خود را برای حمایت از سوریه به عنوان کشور عضو و حامی جبهه مقاومت اسلامی ضدصهیونیستی به این کشور اعزام نمود. حزب الله توانست در این جنگ نابرابر با قدرت وارد شود و بر داشته ها و اندوخته های خود بیفزاید و در کنار دیگر گروه های مقاومت و نیروی قدس سپاه و ارتش سوریه، این کشور را نجات دهد.

حزب الله، تاریخ ساز

حزب الله و کسب پیروزی دیگر

پنجم آبانماه سال گذشته (۱۴۰۱) حزب الله با تحمیل شکستی دیگر به رژیم صهیونیستی، یک پیروزی دیگر برای مردم لبنان رقم زد. این پیروزی این بار در ترسیم مرزهای آبی میان لبنان و رژیم صهیونیستی بود.

خبر مسرت بخش توافق ترسیم مرز دریایی میان تل آویو – بیروت، شادی و شعف خاصی در میان لبنانی ها که از سه سال قبل از آن با مشکلات عدیده اقتصادی دست و پنجه نرم می کردند، همراه داشت و در مقابل غم و اندوه را در میان اردوگاه صهیونیست های اشغالگر که در هفت دهه گذشته همه چیز را با زور و کشتار به دست آورده اند، برد.

مهم ترین واکنش در خصوص توافقنامه ترسیم مرز دریایی را "میشل عون" رئیس جمهور سابق لبنان یک روز پس از اعلام موافقت رژیم صهیونیستی اعلام کرد.

وی طی سخنانی از موافقت لبنان با نسخه نهایی توافق مرزبندی دریایی با رژیم صهیونیستی خبر داد و گفت: موافقت ما با این توافق پس از مشورت با نخست وزیر و رئیس پارلمان و نیز موافقت اسرائیل انجام گرفت.

رئیس جمهور لبنان با تاکید بر این که این توافق، با مطالبات لبنان همخوانی دارد و حافظ حقوق این کشور است، تصریح کرد: لبنان هیچگونه عقب نشینی از مطالبات اصلی خود نکرده و همه حقوق خود را نیز گرفته است.

پس از اعلام این موضوع، عون دو نکته مهم دیگر عنوان کرد، اول آن که، «لبنان میدان نفتی قانا را به صورت کامل به دست آورد و در عین حال این کشور با این توافق به هیچ عنوان وارد مسیر عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی نشده است.

نکته مهم دیگر تضمین آمریکا و فرانسه در خصوص استخراج از میدان نفتی و گازی قانا بود که عون اعلام کرد: ما تضمین‌هایی از آمریکا و فرانسه برای از سرگیری فعالیت‌های نفتی و استخراج در آب‌های لبنان دریافت کردیم.

حزب الله، تاریخ ساز

اقتدار نمایش قدرت حزب الله این بار در رزمایش مقتدرانه در نزدیکی سرزمین های اشغالی

حزب الله در چهار دهه گذشته همواره افزایش قدرت دفاعی و نظامی خود را در خفا انجام داده و حتی رزمایش های آن نیز به صورت مخفی و به دور از چشم رسانه ها بود، ولی این بار حزب الله در ۳۱ اریبهشت ماه به یکباره رزمایشی با حضور رسانه های داخلی و بین المللی انجام داد؛ رزمایشی که نشان از اقتدار زیاد این جنبش و در عین حال پیام های مختلفی برای رژیم صهیونیستی دارد.

حزب الله در۳۱ اردیبهشت ماه، یعنی چند روز مانده به بیست و سومین سالگرد آزادسازی جنوب لبنان (پنجم خرداد) از دست نظامیان رژیم اشغالگر صهیونیستی در جنوب لبنان برای اولین بار و با حضور رسانه های داخلی و خارجی رزمایش برگزار کرد؛ این رزمایش در یکی از پادگان‌های حزب الله در جنوب لبنان نزدیک به منطقه ملیتا در کنار شهر نبطیه برگزار و در آن از گلوله‌های جنگی استفاده شد و موشک‌ها و خودروهای نظامی حزب الله به نمایش درآمد و یگان‌های تخصصی از رسته‌های مختلف نظامی حزب الله قدرت خود را به نمایش گذاشتند.

یکی از پیام های مهم برگزاری این رزمایش در نزدیکی مرز لبنان با سرزمین های اشغالی به رخ کشیدن توان نظامی حزب الله برای صهیویست ها بود و نشان داد مقاومت لبنان از هر زمانی آماده تر است و در صورت خطای رژیم صهیونیستی، کابوس صهیونیست ها به واقعیت تبدیل خواهد شد و اثری از این رژیم غاصب باقی نخواهد ماند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha