دکتر علیرضا مالکی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: این عمل بر روی یک کودک پنج ساله انجام و از این پس جلسات تربیت شنیداری و گفتار درمانی این کودک به مدت یکسال به صورت کاملا رایگان در این بیمارستان برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: کودک پس از کاشت حلزون به تدریج با آواها و صداها آشنا شده و سخن گفتن را می آموزد.
رئیس بیمارستان فوق تخصصی الزهرا(س) زاهدان افزود: از سال ۹۸ تا کنون که این بخش راه اندازی شده بیشاز ۸۰۰ کودک و بزرگسال کم شنوا و ناشنوا غربالگری شده و برای ۴۰۰ بیمار پرونده تکمیل شده و پرونده این افراد پس از انجام ارزیابیهای مختلف و بررسی امکان بهبود شنوایی از طریق تمرینات گفتار درمانی و تربیت شنوایی، در کمیسیون کاشت حلزون بررسی می شود.
وی گفت: از آنجا که هزینه تامین این پروتز بالاست بخش زیادی از هزینه توسط هیئت امنای ارزی و مبلغ باقیمانده توسط خانواده بیمار پرداخت می شود و به همین دلیل پروسه تامین پروتز مقداری به طول می انجامد.
مالکی با بیان اینکه برای ۹بیمار دیگر نیز پروتز شنوایی تامین شده که بزودی تحت عمل جراحی قرار می گیرند تصریح کرد: هم اکنون تعدادی پرونده نیز به تایید کمیسیون زاهدان رسیده و در انتظار دریافت پروتز کاشت حلزون هستند.
وی در خصوص شرایط افرادی که کاندید دریافت کاشت حلزون می شوند گفت: کودکانی که کم شنوایی حسی-عصبی شدید تا عمیق ۲ طرفه دارند، در زمان کاشت سن بسیار کمی دارند و بزرگسالانی که دارای کم شنوایی حسی-عصبی عمیق هستند،افرادی که از ابزارهای کمک شنوایی نظیر سمعک بهره نمی برند، کودکانی که حداقل سه ماه کلاس توانبخشی شرکت کرده و نتیجه مطلوبی را کسب نکرده باشند و افرادی که به برنامههای آموزشی و توانبخشی دسترسی دارند می توانند از این امکان بهره مند شوند.
نظر شما