به گزارش روز پنجشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه الزهرا، ناظم بکائی در نشست با اعضای کارگروه توانمندسازی اقتصادی زنان اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیورا) گفت: زنان در ایران طی ۴۴ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی موفقیتهای چشمگیری را به دست آوردهاند و امروزه بیشتر زنان و دختران در کشور ما تحصیلات عالیه دارند.
وی با بیان اینکه حدود ۳۶ درصد اعضای هیات علمی دانشگاههای کشور در حوزههای مختلف پزشکی، پیراپزشکی، علوم پایه، علوم ورزشی، مهندسی و هنر را بانوان تشکیل می دهند و این تنها بخشی از موفقیتهای زنان در ایران است، افزود: بخش دیگر آموزشهای دختران در ایران، آموزش مهارتهای زندگی است. به عبارت دیگر، آموزشهای غیررسمی اما موثر در اقتصاد خانواده که نسل به نسل از مادران به دختران به ارث رسیده است، در واقع میراث فرهنگی عظیم گذشتگان به آیندگان است و تلاش ما این است که این بخش عظیم فعالیتهای زنان را شناسایی و ضبط نماییم.
رییس دانشگاه الزهرا (س) تاکید کرد: زنان ما این موفقیتها را به سه دلیل به دست آوردهاند: تلاش، همت و اراده و پشتکار برای تحمل سختیها، فراهم آمدن زیرساختهای لازم برای حضور زنان در عرصههای مختلف در نظام جمهوری اسلامی ایران و وجود امنیت و محیط امن برای این که زنان بتوانند با آرامش خاطر به تلاشهای خود ادامه دهند. ما این امنیت را مدیون شهیدان خود هستیم که نمونه بارز آن شهید قاسم سلیمانی است. بزرگمردی که در راه امنیت زنان و دختران منطقه ایستادگی کرد و به شهادت رسید.
بکائی در ادامه سخنان خود به معرفی دانشگاه الزهرا(س) پرداخت و گفت: این دانشگاه با حدود ۶۰ سال سابقه فعالیت علمی، هم اکنون بیش از ۱۰ هزار دانشجو و ۳۸۰ عضو هیات علمی و پژوهشگران برجسته و متخصص در ۱۶۰ رشته آموزشی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دارد.
وی با اشاره به هدف دانشگاه الزهرا (س) با شعار "زن فرهیخته، جامعه بالنده"، تربیت زنان متخصص در رشتههای مختلف و اشتغال آنان، مطرح کرد: دانشگاه الزهرا با دانشگاههای چندین کشور حاشیه اقیانوس هند از جمله مالزی، اندونزی، هند، افریقای جنوبی همکاری دارد. ما معتقدیم که با همافزایی میتوانیم در جهت بهبود وضعیت زنان در منطقه، در آسیا و جهان تاثیرگذار باشیم.
رییس دانشگاه الزهرا افزود: دانشگاه الزهرا در زمینههای مختلف از قبیل انجام پروژههای مشترک، برگزاری دورههای آموزشی مشترک با حضور متخصصان، توسعه صنعت گردشگری و صنایع دستی محلی، مهارتافزایی و دانش کاربردی بانوان با توجه به نیازهای جامعه، رشد هنرهای اسلامی در جوامع مسلمانان کشورهای عضو و تبادل دانش و فناوری با دانشگاههای کشورهای عضو، آماده همکاری است.
در ادامه نشست، تاجیک مدیر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه الزهرا ضمن ارائه اطلاعاتی در مورد فعالیتهای بین المللی دانشگاه الزهرا، گفت: موضوع توانمندسازی زنان در زمینههای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جزو مسئولیتهای ما است. ت
وی افزود: تعامل فعال دانشگاه الزهرا با دانشگاههای بینالمللی در زمینه ارتقائ مشارکت اجتماعی زنان و توسعه پایدار، آموزش دختران در سطوح دانشگاهی، کمک به نوآوری و کارآفرینی دختران با برگزاری سمینارها، وبینارها و کارگاههای آموزشی و همکاری علمی با سایر دانشگاههای جهان با هدف رشد و ارتقای زنان در جامعه انجام می پذیرد.
تاجیک با بیان اینکه هدف ما آمادهسازی دختران و زنان برای پیگیری رویاهایشان و افزایش نقش قابل توجه آنان در جامعه است، افزود: زنان ما نه تنها معلمان، مدیران، مهندسان و پزشکان موفقی در جامعهاند، بلکه در کنار آن همسران، مادران، خواهران و دختران تاثیرگذار در خانوادههایشان نیز هستند. همکاری با کارگروه آیورا در زمینه توانمندسازی زنان در زمینه هنر، فرصت مغتنمی برای انجام این رسالت دانشگاه الزهرا خواهد بود.
در پایان نشست طالبپور رئیس دانشکده هنر و عضو هیئت علمی گروه طراحی پارچه و لباس دانشگاه الزهرا به ارائه پروپوزال توانمندسازی زنان در زمینه طراحی و چاپ پارچه پرداخت.
وی توضیحات مبسوطی در خصوص اهداف ایجاد و تقویت گروههای فعال در زمینه آموزش و ارتقای مهارت زنان در تولید و برندسازی طراحی و چاپ طرحهای سنتی ایرانی روی لباس، روسری، کفش، روانداز، رومیزی و روفرشی به منظور کارآفرینی موثر برای زنان و دختران و همچنین نیازسنجی و بازاریابی تولیدات با توجه به نیاز و سلیقه مشتریان ارائه کرد.
طالبپور بر اهمیت استفاده از شبکههای اجتماعی و مشارکت در رویدادهی صنعت طراحی و چاپ پارچه و لباس، بر اهمیت پشتیبانی مالی دولتها و ارگانهای تجاری تاکید کرد.
در پایان یکی از آثار طراحی پارچه و لباس دانشکده هنر دانشگاه الزهرا به رئیس هیات میهمان اهدا شد.
هیات اعزامی آیورا به سرپرستی زیفلینا حسن وزیر امور زنان و خانواده مالدیو و راجیب تریپورا دبیر دبیرخانه اتحادیه آیورا با همراهی اعضای معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، از نگارخانه هنر دانشگاه الزهرا بازدید کردند که آثار طراحی و چاپ پارچه دانشجویان دانشکده هنر دانشگاه الزهرا مورد توجه بسیار اعضای هیات میهمان قرار گرفت. در ادامه نیز از کتابخانه مرکزی دانشگاه بازدید کردند و معرفی بخش ویژه نابینایان، سالنهای مطالعه و مخزن کتابخانه مرکزی از دیگر برنامه های این بازدید بود.
نظر شما