لطیفی: باید از حکمرانی گمانه به حکمرانی داده‌ حرکت کنیم

تهران- ایرنا- رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه باید از حکمرانی مبتنی بر گمانه‌ها به حکمرانی مبتنی بر داده‌ها حرکت کنیم، گفت: اگر بخواهیم مسائل کشور را حل کنیم، باید از مردم و ظرفیت نخبگانی کشور کمک بگیریم.

به گزارش ایرنا از سازمان اداری و استخدامی کشور، میثم لطیفی در اختتامیه رقابت داده‌ورزی شهید باقری اظهار داشت: شاید یکی از مهم‌ترین عوامل موثر پیروزی دفاع مقدس و خصوصاً فتح خرمشهر،‌ طراحی عالمانه، حکیمانه و مبتنی بر اطلاعات دقیق شهید باقری بود که منجر به پیروزی شد.

وی تاکید کرد: اگر بخواهیم مسائل کشور را حل کنیم، باید از مردم و ظرفیت نخبگانی کشور در این فضا کمک بگیریم.

لطیفی ادامه داد: هیچ کاری بدون استمرار و مداومت به نتیجه نخواهد رسید و در حوزه داده‌ورزی هم باید استمرار و مداومت را پیش‌ بگیریم تا به نتیجه برسیم و با توجه به رویکرد دولت مردمی، از ظرفیت خود مردم برای حل مسائل مردم استفاده کنیم و ثمره‌اش را ان‌شاالله خواهیم دید.

معاون رئیس‌جمهور راه‌حل مسائل کشور را استفاده از داده و اطلاعات دانست و عنوان کرد: با حکمرانی داده‌هاست که می‌توان تصمیمات درست گرفت و مسایل کشور را حل کرد.

وی ادامه داد: حکمرانی داده یک مفهوم مخالفی هم دارد و آن حکمرانی گمانه است. ما با گمانه‌ یا حدس‌ نمی‌توانیم کشور را مدیریت کنیم و این در حالی است که حکمرانی با داده و اطلاعات باید مبنای تصمیمات قرار گیرد و زمانی این اتفاق می‌افتد که این علم وجود داشته باشد.

لطیفی داده‌ها را سرمایه ملی و معنوی دانست و عنوان کرد: مدیریت با داده؛ یعنی مدیریت با تدبیر، با داده‌ها می‌توان مدیریت تدبیر کرد تا مدیریت بحران و باید از حکمرانی مبتنی بر گمانه‌ها به حکمرانی مبتنی بر داده‌ها حرکت کنیم.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور حکمرانی داده را محدود به نظام اداری ندانست و گفت: حکمرانی داده را از درون دولت باید شروع کرد، این مفهوم، مفهوم مهمی است و حرکتی که امروز چراغش روشن شده، فرصتی را ایجاد کرده است که تمام بخش‌های کشور بتوانند از آن استفاده کنند و ثمره آن را ببینند و باید کمک کنیم این اتفاق تداوم داشته باشد.

ظرفیت بالقوه‌ داده‌ورزی در نظام اداری را جدی بگیریم

سیدمحمدرضا عطاردی؛ معاون حکمرانی الکترونیک و هوشمندسازی نظام اداری گفت: ماموریت ما در معاونت حکمرانی،‌ حرکت به این سمت است که نظام اداری مبتنی بر داده و تصمیمات مبتنی بر داده اتخاذ شود و با سعی، ‌خطا و تجربه شخصی، صرفا کاری جلو نمی‌رود.

وی عصر حاضر را عصر داده و اطلاعات دانست و عنوان کرد: الکترونیکی شدن فرایندها در سازمان‌ها اگر منجر به بکارگیری داده برای تصمیم‌گیری‌ها و برای ارائه بهتر دستگاه‌های اجرایی در نظام اداری نشود به مثابه آب گوارایی است که یکجا ثابت مانده و تبدیل به یک آب غیرقابل استفاده شده است. تا زمانی که به جریان نیفتد در آن حیاتی وجود نخواهد داشت.

عطاردی با اشاره به اهمیت موضوع داده‌ورزی گفت: ‌ظرفیتی که در این حوزه وجود دارد، ‌باید جدی گرفته شود. ما اعتقادمان این است که ظرفیت بالقوه‌ای در نظام اداری در حوزه داده‌ورزی داریم که باید آن را جدی بگیریم.

معاون حکمرانی الکترونیک و هوشمندسازی نظام اداری برگزاری سلسله رویداد شهید باقری را نخستین حرکت در حوزه داده‌ورزی عنوان کرد و گفت: کار از ابتدای شهریور 1401 با اعلام فراخوان آغاز شد و در آذر و دی به شرکت‌کنندگان فرصت داده شد که کسانی که در این رویداد شرکت کردند،‌ به صورت مجازی داده‌ورزی شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha