فارس با مدیریت ۱۰ درصد از برق مصرفی کشور برای عبور از تابستان پیش رو آمادگی دارد

شیراز - ایرنا- مدیر عامل شرکت برق منطقه ای فارس با بیان اینکه شرایط برای عبور از تابستان پر مصرف پیش رو دشوار اما امکان پذیر است اظهار داشت : برای عبور از تابستان پیش رو استان فارس و جنوب کشور با مدیریت ۱۰ درصد از برق مصرفی کشور آمادگی دارد. با تفاهم ، همدلی و هم افزایی می توان به این هدف متعالی دست یافت.

یدالله حقیقی روز یکشنبه در نشست شورای انسجام بخشی مدیران وزارت نیرو در استان فارس که با حضور دکتر محمد هادی ایمانیه استاندار فارس ترتیب یافت افزود: استان فارس ۱۱.۳ درصد از وسعت و ۷ درصد از جمعیت کشور را دارد و حدود ۱۰ درصد از برق کشور دراین منطقه و جنوب کشور به مصرف می رسد ، مدیریت بار و بهینه سازی مصرف برق در استان فارس و جنوب کشور می تواند شرایط را برای عبور موفق از تابستان پیش رو آسان کند.

وی در ادامه با بیان اینکه طول خطوط انتقال برق در استان فارس و جنوب کشور حدود ۱۵ هزار و ۵۲۳ کیلومتر و ظرفیت پست های برق در این منطقه ۴۵ هزار و ۴۰۸ مگا ولت آمپر است ادامه داد : نگاهی به این ظرفیت بیانگر کلیدی بودن شرایط و موقعیت استان فارس در جنوب کشور و سهم قابل توجه این منطقه در پایش برق و انرژی در سطح کشور است.

حقیقی در ادامه اضافه کرد : طیف دمایی گسترده در استان فار س که از ۵۱ درجه گرمایی تا منفی ۲۰ درجه سرمایی را شامل می شود نیز از جمله شاخص هایی است که تولید و مصرف برق در این استان را در شرایط خاص قرار داده است ، استان فارس از سردترین نقاط اقلید و آباده تا گرمترین نقاط لامرد و مهر در ماههای گرم و سرد سال شرایطی ویژه در تامین و انتقال برق دارد.

این مقام مسوول ادامه داد : مجموع ظرفیت اسمی نیروگاههای گازی و سیکل ترکیبی و نیروگاه اتمی بوشهر حدود ۱۰ هزار و ۲۶۲ مگاوات است ، نیروگاههای مولد هم ۱۴۸ مگاوات نیرو تولید می کنند ، نگاهی به حجم تولیدات انرژی در فار سو جنوب کشور هم بیانگر اهمیت تولیدات و نقش استراتژیک فارس در جنوب کشور می باشد.

مدیر عامل شرکت برق منطقه ای فارس با ارائه گزارشی از وضعیت راهبردی و استراتژیک استان فار س و جنوب کشور در تامین و انتقال برق اضافه کرد : بیش از ۸۰ درصد از خطوط گاز کشور از منطقه فارس و جنوب کشور می گذرد و با توجه به وابستگی شدید زیر ساخت های صنایع گاز و برق به یکدیگر ، فعالیت همکاران شرکت برق منطقه ای فارس در این عرصه شاخص ساز است.

مهندس حقیقی ، وجود تنها نیروگاه اتمی کشور در استان فارس و در منطقه مدیریت برق منطقه ای را عرصه ای مهم و تعیین کننده برای مدیریت تامین و انتقال برق در کشور دانست و گفت : تامین یک هزار مگا وات برق در این نیروگاه فصل جدیدی از اقدامات جهادی برای تامین و انتقال برق در این منطقه ایجاد کرده است.

ی استان فارس را کارگاه ایجاد امنیت انرژی در جنوب کشور دانست و ادامه داد : استان فارس و جنوب کشور شاهراه تبادل برق و انرژی قلمداد می شوند از این فعالیت منسجم ، هدفمند و تاثیر گذار در این منطقه بسیار حائز اهمیت است.

مهندس حقیقی با ارائه گزارشی از ظرفیت نیروگاهی تحت پوشش در استان فار س و جنوب کشور گفت : ظرفیت اسمی نیروگاههای این منطقه بیش از ۸ هزار و ۳۰۰ مگا وات است ، نیروگاههای جهرم ، کازرون ، اتمی بوشهر ، عسلویه ، پارس جنوبی ، فارس ، حافظ ، شیرینو ، گناوه ، مبین و دیگر نیروگاههای بیشترین ظرفیت اسمی را در استان فارس و جنوب کشور دارند.

مهندس حقیقی ، ظرفیت تولید انرژی های تجدید پذیر در استان فارس و جنوب کشور را نیز ۷۳ مگاوات برآورد کرد و با بیان اینکه نیروگاه‌های گاز سوز نیز ۱۴۸ مگاوات ظرفیت اسمی دارند افزود: به رغم آنکه استان فارس و جنوب کشور شرایط روزهای آفتابی مناسبی دارند اما ظرفیت های نصب شده در این عرصه برای تولید انرژی خورشیدی رضایت بخش نیست و می طلبد با افزایش سرمایه گذاری ها شرایط بهتری برای بهره گیری از توانمندی ها و استعدادهای موجود فراهم گردد.

رییس شورای انسجام بخشی مدیران وزارت نیرو در استان فارس همچنین با ارائه گزارشی از تامین و انتقال برای برق تولیدات صنعتی و چرخش چرخ صنعت در فارس و جنوب کشور ، در ادامه متوسط بار سالانه صنایع را حدود یک هزار و ۱۱۷ مگاوات برآورد کرد و گفت : اقدامات از سال ۱۳۹۸ در این عرصه سیر صعودی پیدا کرد و اکنون شرایط نسبتا مناسبی برای تامین برق صنعتی در فارس فراهم است.

وی همچنین با ترسیم سیمای مصرف برق صنایع منطقه گفت : در استان فارس و جنوب کشور در مجموع ۵۱ صنعت برزگ مستقر است که یک هزار و ۱۱۷ مگاوات برق مصرف می کنند ، این صنایع شامل یک واحد آلومینیوم با مصرف برق ۴۵۵ مگاوات ، ۱۳ کارخانه سیمان با مصرف برق ۱۶۰ مگاوات ، ۲ طرح تولید فولاد با مصرف برق ۲۱۵ مگااوات ، و ۳۵ صنعت بزرگ دیگر با مصرف برق ۲۴۷ مگااوت است.

مدیر عامل شرکت برق منطقه ای فارس و بوشهر همچنین با مقایسه سهم انرژی مصرفی بر اساس نوع تعرفه مصرفی در استان فارس و جنوب کشور اضافه کرد : درصد انرژی مصرف برق در این منطقه در برخی از شاخص ها فراتر از متوسط کشوری است ، ۲۷.۶۱ درصد از برق در حوزه صنعت و معدن ، ۳۶.۶۵ درصد در حوزه خانگی ، ۲۰.۹۶ درصد در حوزه کشاورزی  و مابقی در  حوزه عمومی ،  برق معابر و  سایر حوزه ها مصرف می شود.

مدیران شرکت های توزیع برق شیراز و استان فارس و مدیران شرکت های آب و فاضلاب شیراز و استان فارس و مدیر عامل شرکت آب منطقه ای فارس و مدیر مرکز آموزش فارس نیز در این نشست گزارشی از روند اجرای طرح های عمران یو اقتصادی ارائه دادند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha