دفاع مقدس حاصل همگرایی همه اقوام ایران بود

خرم آباد - ایرنا - قائم مقام معاون فرهنگی و مسوول بسیج اساتید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تار و پود هویت ملی ما قومیت‌های متعدد است که هر کدام ظرفیت‌های فرهنگی خود را دارد به نحوی که دفاع مقدس نیز حاصل همگرایی و همدلی همه اقوام ایران بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا رشید جعفرپور روز یکشنبه در آئین اختتامیه جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در دانشگاه لرستان با بیان اینکه، نیمه خرداد حوادث تاثیرگذاری در کشور رخ داده است افزود: به دلیل اینکه فرماندهی قوا در آغاز جنگ تحمیلی به بنی‌صدر واگذار شده بود بین نیروهای نظامی کشور تفرقه ایجاد شد.

وی اظهار داشت: این تفرق به نحوی بود که خرمشهر در اول جنگ مورد اشغال نیروهای بعثی قرار گرفت و با توجه به این اختلاف و تفرقه ایجاد شده، نمی‌توانستیم دفاع مقتدری از کشور داشته باشیم.

وی با بیان اینکه اگر تفرق شکل گیرد و همراهی بین مردم نباشد ظرفیت ملی را نخواهیم داشت، ادامه داد: با رفتن بنی‌صدر، بین نیروهای نظامی همراهی و همگامی ایجاد، اقوام و گروه های ملت با یکدیگر متحد و ملت یکپارچه شد در نهایت سوم خردادماه خرمشهر را آزاد کردند و این حماسه بزرگ رقم خورد.

جعفرپور گفت: همراهی و همگرایی اقوام باعث اتحاد و انسجام می شود بنابراین برخی ها، قومیت‌ را یک ظرفیت و فرصت می دانند اما برخی به اقوام نگاه تهدیدآمیز دارند که کوچ اجباری در دوره رضاخان، نشان از نگاه تهدیدی داشت و به همین دلیل شخصیت‌های بزرگی همچون میرزا کوچک‌خان جنگلی، ستارخان و باقرخان و رئیس‌علی دلواری با این دیدگاه مخالفت کردند.

وی با بیان اینکه همگرایی بین اقوام یک فرصت طلایی است افزود: امام راحل از این فرصت استفاده و جنگ را مدیریت کردند در واقع می‌توان گفت دفاع مقدس حاصل همراهی همه اقوام و قومیت‌های کشور بود.

مسوول بسیج اساتید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: تار و پود هویت ملی ما قومیت‌های متعددی است که هر کدام ظرفیت‌های فرهنگی خود را دارد بنابراین کشور ایران رنگین کمان قومیت‌های مختلف است که هریک فرصت مناسبی برای شناسایی ظرفیت‌ها محسوب می‌شوند.

جعفرپور با اشاره به اینکه لرستان‌ ظرفیت قابل توجهی در این زمینه دارد تصریح کرد: انتظار می‌رود از ظرفیت اساتید و دانشجویان جهت معرفی داشته های فرهنگی و قومیتی استان استفاده شود.

وی ادامه داد: می توان برنامه های متعددی برای نوع لباس، فرهنگ و آداب اقوام مختلف در نظر گرفت که در وزارت عتف و دانشگاه ها از برنامه های فرهنگی متعددی برای شناسایی ظرفیت های اقوام استفاده می شود همچنین جشنواره ظرفیت های بومی غذایی و موسیقی استان ها برگزار می شود که جذابیت بسیاری برای دانشجویان دارد.

دانشگاه محل تمدن سازی است

همچنین رییس دانشگاه لرستان نیز با بیان اینکه در قرآن کریم به اقوام و طوایف اشاره شده است که همه هدفی مشترک برای گرد هم آمدن دارند گفت: اقوام ایرانی طی هشت سال دفاع مقدس در جبهه های حق علیه باطل بیدار بودند و با مبارزه و ایثار، گرد یک کعبه آمال جمع شدند.

علی نظری اظهار داشت: بزرگداشت جشنواره اقوام به منظور معرفت افزایی، شناخت عمیق خرده فرهنگ ها، ایجاد کلان فرهنگ ها و تمدن نوین اسلامی مدنظر مقام معظم رهبری است.

وی با اشاره به اهمیت خرده فرهنگ ها ادامه داد: حافظ شیرازی یک نمونه از بازتاب خرده فرهنگ ها است چراکه معرفت بسیار خوبی نسبت به اساطیر، خرده فرهنگ ها و تاریخ دارد و تحت تاثیر فرهنگ جاودان قرآن کریم قرار می گیرد ازین رو اقوام برای جاودانه شدن راهی جز شناخت و معرفت بیشتر ندارند.

وی با بیان اینکه دانشجویان از فرهنگ ها و اقوام مختلف هستند تصریح کرد: دانشگاه محلی برای شناخت بیشتر اقوام و فرهنگ ها می باشد و تمدن ساز است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha