سرطان‌های دستگاه گوارش عمدتا در افراد میانسال و سالمند ایجاد می‌شود

مشهد- ایرنا- رئیس انجمن گوارش و کبد خراسان رضوی گفت: سرطان دستگاه گوارش شامل سرطان‌های مری، معده، روده و کبد عمدتا در افراد میانسال و سالمند بروز می‌کند و این نوع سرطان‌ها در جوانان بسیار کم است.

به گزارش ایرنا، دکتر حسن سعادت نیا روز یکشنبه در نشست خبری که با موضوع بیماری‌های شایع گوارشی و کاربرد پروبیوتیک‌ها در درمان و پیشگیری بیماری‌های گوارشی برگزار شد، افزود: بیماری‌های دستگاه گوارش با توجه به سن، جنسیت، جمعیت متفاوت است و سرطان‌ها بیشتر مربوط به بیماران میانسال و سالمند است.

وی ادامه داد: در سنین مختلف و در جوامع مختلف، بیماری‌ها به شکل‌های متفاوت خود را نشان می دهد به طور مثال برخی بیماری‌ها در جوامع پیشرفته شایع است و برخی بیماری‌ها مانند مسمومیت‌های دستگاه گوارش به دلیل مصرف آب آلوده در کشورهای فقیر شایع است.

رئیس انجمن گوارش و کبد خراسان رضوی گفت: عواملی از جمله مصرف داروها، استرس، عوامل ارثی، خودایمنی، باکتری‌ها، ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌توانند سبب ایجاد بیماری گوارشی حاد و مزمن ‌شوند.

سعادت نیا افزود: عمده بیماری‌های گوارشی، عضوی و خطرناک نیستند. این بیماری‌ها اغلب به علت اختلال حرکتی ناشی از استرس، بدغذایی و روده تحریک پذیر است و افرادی که سوزش و درد معده دارند، بیماری عضوی ندارند .

وی ادامه داد: برخی بیماری‌های دستگاه گوارش ارثی- فامیلی یا ویروسی و یا ناشی از باکتری‌ها، داروها و یا خودایمنی هستند که طیف وسیعی از بیماری ها دستگاه گوارش و کبد را مبتلا می‌کنند.

خود درمانی به هیچ وجه مورد تایید نیست

رئیس انجمن گوارش و کبد خراسان رضوی در خصوص نقش داروها و خوددرمانی در جلوگیری از بیماری های گوارشی اظهار داشت: خود درمانی در خصوص بیماری‌های گوارشی، در هیچ گروه سنی به هیچ عنوان مورد تایید نیست و بیمار باید حتما به پزشک مربوطه مراجعه و در خصوص مصرف دارو مشورت کند ودر این زمینه باید فرهنگ‌سازی و اطلاع رسانی شود.

سعادت نیا با بیان اینکه تغییر سبک زندگی در بروز سرطان‌ها موثر است، افزود: برخی سرطان‌ها در کشور ما بومی بودند مثلا زمانی سرطان مری در شمال ایران شایع‌ترین سرطان به نسبت جهانی بوده ولی در چند دهه گذشته فرق کرده است ولی اکنون شیوع زندگی جدید سبب کم تحرکی و شیوع بیماری‌های گوارشی شده است.

وی در خصوص غربالگری سرطان روده بزرگ گفت: همه جوامع باید افراد را غربالگری کنند و این وظیفه فرد نیست بلکه وظیفه سیستم بهداشتی کشور است و حتی منسوبین افراد مبتلا به سرطان هم باید غربالگری شوند.

سرطان روده بزرگ از شایعترین سرطان‌های دستگاه گوارش است

رئیس انجمن گوارش و کبد خراسان رضوی عنوان کرد: سرطان روده بزرگ از شایعترین و مخفی‌ترین سرطان‌های دستگاه گوارش است که عمدتا در افراد میانسال و سالمند دیده می‌شود بنابراین همه افراد باید در صورت امکان آزمایش خون نهفته در مدفوع را انجام دهند.

سعادت نیا اضافه کرد: افرادی که سابقه سرطان در خانواده خود دارند باید در سن ۳۰ سالگی به بعد غربالگری را انجام دهند.

وی ادامه داد: بیمارانی که نه ریز فاکتور و نه سابقه فامیلی دارند باید در دهه چهارم و پنجم زندگی اولین بررسی و غربالگری را انجام دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha