۹ خرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۲۰
کد خبرنگار: 911
کد خبر: 85125114
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

سرزمین آشیانه عقاب‌ها، گردشگاهی برای همه فصول

۹ خرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۲۰
کد خبر: 85125114
سرزمین آشیانه عقاب‌ها، گردشگاهی برای همه فصول

قزوین - ایرنا - وجود چشم اندازهای زیبای طبیعی در کنار معماری سنتی خانه ها، گویش و پوشش محلی مردمان و بنای تاریخی منحصر به فرد قلعه حسن صباح، الموت قزوین که به سرزمین "آشیانه عقاب‌ها" معروف است را به یکی از دیدنی ترین مناطق ایران تبدیل کرده که دیدن از آن در هر فصل و زمان خالی از لطف نیست.

به گزارش ایرنا، هوای مطبوع بهار و تعطیلات مدارس در تابستان خیلی ها را برای سفر کردن به وسوسه می اندازد، این وسوسه در شهرهای بزرگ مانند تهران که افراد ساکن در آن فرصت چندانی برای حضور در طبیعت و گشت و گذار ندارند بیشتر است.

الموت منطقه ای کوهستانی است که با وجود طبیعت بکر رنگارنگ از جمله برخورداری از یک دریاچه آب شیرین،رودخانه ها و چشمه سارها،شالیزارها، قله های رفیع و دره های عمیق با درختان سربه فلک کشیده و قلعه های تاریخی، بافت سنتی روستاها و پوشش محلی افراد بومی و با توجه به نزدیکی به شهرهای پرجمعیتی مانند تهران و کرج می تواند مقصدی ایده آل برای سفرهای کوتاه مدت (یکروزه و دوروزه) پایتخت نشینان در همه ایام سال به ویژه بهار و تابستان باشد.

در مورد وجه تسمیه این منطقه زیبا و تاریخی باید گفت که الموت "آشیانه عقاب" معنی می‌شود.

سرزمین "آشیانه عقاب‌ها"، گردشگاهی برای همه فصول

برای سفر به الموت باید از قزوین گذشت، الموت در شمال شرقی استان قزوین دارد و منطقه ای متشکل از ۲ بخش به نام های الموت غربی به مرکزیت رازمیان واقع در ۵۵ کیلومتری قزوین و الموت شرقی به مرکزیت معلم کلایه واقع در ۸۶ کیلومتری است.

نکته قابل توجه در خصوص الموت علاوه بر برخورداری از طبیعت بکر زیبا و چشم نواز می توان به بافت سنتی بیشتر روستاهای آن و پوشش اهالی آن اشاره کرد که برخلاف خیلی از دیگر مناطق روستایی در گذر زمان دستخوش تغییر نشده است.

در این گزارش با دیدنی ها و جاذبه های گردشگری الموت قزوین بیشتر آشنا می شوید.

سرزمین آشیانه عقاب ها، گردشگاهی برای همه فصول

قلعه الموت، تماشای تاریخ و طبیعت

قلعه حسن صباح که به قلعه الموت نیز شهرت دارد در واقع معروف ترین جاذبه گردشگری این منطقه به شمار می رود، معماری و مهندسی خارق العاده این بنا بسیاری از گردشگران را از دور و نزدیک به این مکان می کشاند.

این بنای تاریخی منحصر به فرد با مساحت ۲۰ هزار متر مربع که در زمان خود قلعه و دژی دست نیافتنی بوده و در لبه یک پرتگاه مخوف ساخته شده است نه تنها مورد توجه گردشگران داخلی قرار دارد بلکه بیشترین آمار بازدید گردشگران خارجی وارد شده به استان قزوین نیز مربوط به این مکان است.

قلعه باشکوه حسن صباح در کنار روستای گازرخان در بخش الموت شرقی شهرستان قزوین قرار دارد و دارای بیش از هزار سال قدمت است.

به گفته مورخان این قلعه تاریخی سال ۲۲۶ هجری قمری به دست یکی از بزرگان سلسله علوی (حسن بن زیاد) بنا شد.

این قلعه در سال ۴۸۳ به تصرف حسن صباح درآمد و به یکی از پایگاه های مهم حکمرانی اسماعیلیان در ایران بدل شد و تا زمان سقوط این سلسله در سال ۶۵۴ مرکز فرمانروایی آنان بوده است.

سیستم پیچیده آبرسانی، وجود پرتگاه‌های مخوف در دورتادور قلعه،‌ خندق‌های سنگی که برای پیشگیری از هجوم دشمنان بنا شده اند و همچنین انبارهای ذخیره آب و غذا از ویژگی های این قلعه منحصر به فرد محسوب می شوند.

چشم انداز فرهنگی قلعه الموت در فهرست میراث جهانی اسلام به ثبت رسیده است.

قلعه های لمبسر، نویزر شاه و شیرکوه و کاروانسرای تاریخی پیچ بن از دیگر آثار تاریخی منطقه الموت به شمار می روند.

سرزمین آشیانه عقاب ها، گردشگاهی برای همه فصول

دریاچه اوان و زیبایی سحرانگیز

اوان را باید جزو زیباترین دریاچه های ایران نام برد، دریاچه ای که آب آن شیرین است و وجود ارتفاعات و باغات میوه در گرداگردش به شکوه و زیبایی آنرا دوچندان کرده است.

دریاچه اوان از نزدیک ترین دریاچه های طبیعی نزدیک به تهران و یک مکان ایده آل برای تفریح و گردش یکروزه و البته بیشتر به شمار می رود.

گردشگرانی که برای دیدن قلعه حسن صباح به الموت سفر می کنند می توانند از این دریاچه که فاصله زیادی از قلعه ندارد نیز دیدن کنند.

دریاچه اوان ۷۰ هزار متر مربع مساحت است و در ارتفاع هزار و ۸۱۰ متری از سطح دریا قرار دارد، همچنین عمق این دریاچه تا هفت و نیم متر می رسد.

جالب است بدانید که این دریاچه از رودخانه‌ای آب نمی گیرد بلکه آب خود را از طریق چشمه‌های زیرزمینی و همچنین آب باران دریافت می کند، قلیان دایمی آب این دریاچه موجب شده تا آب آن همیشه صاف و زلال باشد.

در سال های اخیر با جذب سرمایه گذار در دریاچه اوان ایجاد زیرساخت های گردشگری در این مجموعه در دستور کار قرار گرفته است و در حال حاضر علاوه بر خانه های بوم گردی اطراف دریاچه امکان اقامت در جوار نیز فراهم است.

سرزمین آشیانه عقاب ها، گردشگاهی برای همه فصول

روستاهای پلکانی و بافت تاریخی روستاها جاذبه مغفول الموت

الموت دارای چند روستای با بافت پلکانی شکل است اما روستاهای آتان و کلایه معروف ترین آنها به شمار می رود که در بخش الموت شرقی قرار دارد که دیدن آن به گردشگرانی که به این منطقه سفر می کنند شدیدا پیشنهاد می شود.

بافت تاریخی این روستاها به ثبت آثار ملی رسیده است تا از گزند تغییرکاربری و آسیب حفظ شوند.

دیدن از این روستا شما را به یاد ماسوله گیلان می اندازد، بام خانه های این روستا در واقع حیاط خانه های دیگر است، باغات میوه گرداگرد این روستا به زیبایی های آن افزوده است.

البته باید یادآور شد بسیاری از روستاهای الموت هرکدام برای خود یک جاذبه گردشگری هستند، پوشش و زبان محلی، خانه های کاهگلی و دارای بافت سنتی، آداب و رسوم خاص، باغات میوه، دره های عمیق، درختان سربه فلک کشیده، چشمه سارها و رودخانه هایی که در امتداد مسیر بین روستاها وجود دارد زیبایی های روستاهای الموت را دوچندان می کند.

روستاهای اندج، هیر، خشچال،گرمارود و زرآباد با مناظر و چشم اندازهای طبیعی زیبا از دیگر روستاهای دیدنی الموت به شمار می روند که دیدن آنها خالی از لطف نیست.

سرزمین آشیانه عقاب ها، گردشگاهی برای همه فصول

فندق، زغال اخته و گیلاس، سوغات الموت

جالب است بدانید الموت قزوین قطب تولید چندین محصول باغی کشور است،این منطقه قطب تولید محصولاتی نظیر زغال اخته، فندق، گیلاس در ایران است.

در ایام برداشت محصول از باغ ها جنب و جوش زیاد و شور و حال خاصی در روستاهای الموت حاکم است، مثلا در روستای هیر اکثر بام خانه ها از سفره های زغال اخته رنگین می شود و مناظر زیبا و دیدنی را خلق می کند.

البته جای برگزاری جشنواره های برداشت محصول در الموت خالی است و توجه به این موضوع می تواند به رونق گردشگری الموت کمک کند.

ناگفته نماند که الموت از قطب های گیاهان دارویی ایران نیز به شمار می رود و در کنار میوه های تازه و خشک شده، انواع گیاهان دارویی از جمله گل گاوزبان از دیگر سوغاتی های منطقه الموت به شمار می رود که گردشگران امکان تهیه و خرید آنها را دارند.

باید یادآور شد گلیم نیز معروف ترین صنایع دستی منطقه الموت است و روستای اندج نیز به عنوان روستای ملی گلیم ایران شناخته می شود.

رهاورد:

دیدن الموت در هر فصل و زمانی خالی از لطف نیست، با توجه به نزدیکی الموت به تهران این مکان می تواند بهترین مقصد برای سفرهای کوتاه مدت پایتخت نشین ها باشد.

البته ناگفته نماند برای رونق گردشگری الموت باید زیرساخت های این حوزه تقویت شود، بهسازی راه الموت-قزوین، گسترش خانه های بوم گردی و ایجاد مجتمع های رفاهی در این منطقه باید در دستور کار جدی مسوولان استانی قرار بگیرد تا حق مطلب در رابطه با گردشگری الموت محقق شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha