به گزارش دوشنبه ایرنا از گلوبال تایمز، بر اساس بیانیه ای که از سوی اداره امنیت عمومی شهرداری نانجینگ منتشر شد، برخی از برنامه های چت به دلیل امکاناتی چون پاک کردن محتوا بلافاصله پس از خواندن، که از بین بردن شواهد جنایی را تسهیل می کند، به اصطلاحا "منطقه خاکستری" نظارت قانونی ارگان های مسئول تبدیل شده اند.
بر اساس این بیانیه، بسیاری از مجرمان سرورهای خود را از مکانهای داخلی به خارج از کشور منتقل میکنند، ابزارهای ارتباطی خود را از نرمافزار عمومی به برنامههای پیامرسانی رمزگذاری شده تغییر میدهند و تجهیزات خود را تغییر میدهند.
پلیس در این بیانیه خاطرنشان کرد: استفاده از فضا و تجهیزات جدید برای اجرای جرایم کلاهبرداری در شبکه های مخابراتی در قالبی بسیار فنی درامده است و بر دشواری رسیدگی به این موارد افزوده است.
در این موارد، کودکان مورد کلاهبرداری قرار گرفته و حتی ناخواسته در جرایم شراکت می کنند و مرتکب جرم کمک در فعالیتهای مجرمانه مرتبط با شبکههای اطلاعاتی می شوند.
بر اساس دادههای منتشر شده توسط دادستانی عالی چین، بیش از ۹۲ هزار نفر در چین به اتهام کمک به فعالیتهای مجرمانه مرتبط با شبکههای اطلاعاتی از ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۲ متهم شدند. فعالیت های مجرمانه از این دست، سال به سال در حال افزایش بوده است.
یک کارشناس حقوقی مستقر در پکن به گلوبال تایمز گفت که بسیاری از نوجوانان توانایی غربالگری و تفاوت گذاشتن میان اطلاعات مختلف در اینترنت را ندارند؛ بنابراین احتمال بیشتری دارد که هدف فعالیت های مجرمانه قرار گیرند.
این کارشناس حقوقی با بیان اینکه آموزش مدرسه و خانواده باید نقش مهمی در پیشگیری از جرایم کودکان و نوجوانان به ویژه فعالیت های مجرمانه مرتبط با شبکه های اطلاعاتی داشته باشد و بر آسیب شبکه های مجازی برای کودکان تاکید شود، تاکید کرد: قوانین و مقررات به ویژه قوانین کیفری، باید جرایم آنلاین را با سختترین ابزارها مجازات کنند.
مقامات محلی در استان های فوجیان در شرق چین، گانسو و شانشی در شمال غربی چین و منطقه خودمختار گوانگشی ژوانگ در جنوب چین نیز فهرستی از برنامه های ارتباطی رمزگذاری شده را منتشر کردند و به والدین یادآوری کردند که تلفن های همراه فرزندان خود را بررسی کنند و در صورت یافتن این نرم افزارها فوراً اقدام به حذف کنند.
این اعلانها شامل تعدادی از برنامههای داخلی مانند BatChat، Shimida، Seagull و Lianxin و همچنین اپلیکیشنهای پیام رسان خارجی مانند تلگرام، واتساپ و توییتر می شود.
برخی از مقامات محلی تاکید کردند اگر کودکان این نرمافزار را نصب کردهاند، والدین باید به موضوع اهمیت زیادی بدهند و نه تنها آنها را از خطرات این برنامهها آگاه کنند، بلکه آنان را به نزدیکترین ارگان امنیت عمومی ببرند تا دریابند آیا فرزندانشان درگیر فعالیت های مجرمانه شدهاند یا خیر.
نظر شما