۸ خرداد ۱۴۰۲، ۱۹:۵۲
کد خبرنگار: 1287
کد خبر: 85125998
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سالانه پنج مگاوات برق در بقاع متبرکه کشور تولید می‌شود

شهرکرد - ایرنا - مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امورخیریه کشور گفت: سالانه پنج مگاوات برق در بقاع متبرکه کشور تولید می‌شود.

حجت الاسلام محمد نوروزپور روز دوشنبه در آیین همایش بزرگداشت امامزادگان استان و تجلیل از خادمان استان افزود: در راستای ایجاد درآمد پایدار طرح نصب پنل‌های خورشیدی در بقاع متبرکه آغاز شده و تا کنون در ۱۷بقعه متبرکه کشور نصب شده است.

وی با بیان اینکه پنل‌های خورشیدی به بحث خط تولید برق کمک می‌کند،گفت: سه مگاوات برق تولیدی سالانه در بقاع متبرکه در مشهد مقدس تولید می شود و توسعه این نیروگاه‌ها در دستور کار سازمان اوقاف و امور خیریه کشور قرار دارد.

وی اظهار داشت: با مساعدت رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور احداث نیروگاه سه مگاواتی برق در بقعه امامزاده حمزه علی بلداجی شهرستان بروجن اجرایی خواهد شد که طرح اولیه اجرای این نیرگاه تهیه شده است.

به گفته وی، احداث نیروگاه و تولید برق در این امامزاده با توجه به ارتفاع این بقعه که دربالاترین ارتفاع قرار دارد، به خوبی میسر است.

نوروزپور با تاکید بر اینکه تامین درآمد مالی پایدار برای امامزادگان یک ظرفیت و پشتوانه مالی برای توسعه صنعت گردشگری مذهبی و توسعه بقاع متبرکه درکشور است، گفت: بقاع متبرکه چهارمحال و بختیاری از لحاظ توسعه سه دهه عقب‌تر از بقاع متبرکه سایر استانهاست و توسعه این بقاع نیازمند همکاری و همراهی خیران و مردم دارد.

وی به توسعه طرح‌های اشتغالزایی از جمله پرورش ماهی، کشاورزی، توسعه باغات در حاشیه بقاع متبرکه تاکید کرد و گفت: هم اکنون در ۵۰۰ بقعه متبرکه کشور کارگاه‌های اشتغالزایی ایجاد شده و بحث توسعه طرح‌های اشتغالزایی در زمینه دامداری، شیلات، باغداری و کارهای مختلف با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران در حال شکل گیری است.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: طرح‌های اشتغالزایی در بقاع متبرکه کشور با عنوان "شمیم خدمت" برپا شده تا جوانان، نوجوانان، زنان سرپرست خانوار، زنان بی سرپرست و افراد جویای کار حرفه‌ و شغل یاد بگیرند.

به گفته وی، در کشور هشت هزار و ۷۶۷ بقعه وجود دارد که ۶ هزار و ۶۰۰ بقعه مختص به امامزادگان است.به گفته وی، در کشور هشت هزار و ۷۶۷ بقعه وجود دارد که ۶ هزار و ۶۰۰ بقعه مختص به امامزادگان است.

وی، به دفن اموات در بقاع متبرکه به عنوان یک منبع درآمد پایدار اشاره کرد و گفت: دفن اموات در بقاع متبرکه زمینه حضور همه افراد را در این اماکن فرهنگی فراهم می‌کند و این بقاع به قطب فرهنگی تبدیل خواهدشد.

نوروزپور از توزیع ۲ میلیون و ۵۰۰ هزاربسته معیشتی از زمان شیوع کرونا تاکنون در کشور از محل کمک خیران و درآمد بقاع و موقوفات خبر داد وگفت: ۳۰ درصد اعتبار تهیه این بسته‌های معیشتی از محل اعتبارات موقوفات و مابقی از محل کمک خیران تامین شده است.

وی به مردمی بودن هیات امنای بقاع متبرکه در سطح کشور اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون بقاع متبرکه کشور توسط مردم،علما و بزرگان شهرها و روستاها اداره می شوند.

نیروگاه سه مگاواتی در امامزاده حمزه علی بلداجی احداث می‌شود

مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال وبختیاری نیز از احداث نیروگاه سه مگاواتی تولید برق در امامزاده حمزعلی بلداجی خبر داد وگفت: راه‌اندازی این نیروگاه و طرحهای اشتغالزایی یک راهکار برای درآمد پایدار در بقاع متبرکه است.

حجت الاسلام حسن امیری با توجه به اینکه در سند آمایش استان گردشگری به عنوان اولویت دوم قراردارد، گفت: گردشگری مذهبی با وجود ۱۰۰ بقعه متبرکه در مناطق مختلف یک ظرفیت است که وجود این بقاع متبرکه و توسعه گردشگری مذهبی بر اقتصاد، اشتغال و فرهنگ استان نیر اثرگذار است.

وی به ایجاد منابع پایدار بقاع متبرکه با راه‌اندازی طرح‌های اشتغالزایی از جمله شیلات، توسعه باغات، تولید برق و بازارچه در کنار موقوفات و بقاع متبرکه تاکید کرد و گفت: قرارداد راه‌اندازی دومین مزرعه شیلات در منطقه پرورز منعقد شده و برای توسعه این مزرعه هفت میلیارد تومان سرمایه در قالب تسهیلات از سازمان اوقاف و امور خیریه کشور اختصاص داده شد که با فعال شدن این مزرعه ظرفیت تولید ماهی سردابی در موقوفات استان به ۶۰ تن افزایش خواهد داشت.

وی به فعال شدن ۱۵ مزرعه پرورش ماهی دیگر در بحث شیلات و راه‌اندازی ۵۷ هکتار مزرعه درکنار امامزاده دستگرد اشاره کرد و گفت: در حوزه دانش‌بنیان نیز واحد تولید مواد شوینده برپایه نانو با حمایت موقوفات فعال شده و اواخر نیمه اول سال‌جاری به عنوان نخستین شرکت تولید موادشوینده بر پایه نانو با همکاری موقوفات کشور راه‌اندازی خواهد شد.

وی به لزوم دفن اموات درکنار بقاع متبرکه استان تاکید کرد وگفت: استان چهارمحال وبختیاری تنها استانی است که تاکنون مجوز دفن اموات در بقاع متبرکه در آن صادر نشده است.

به گزارش ایرنا، در این آیین از ۱۵ نفر از خادمان، هیات امنا، امین موقوفه، روحانی مستقر در بقاع متبرکه تجلیل شد و احکام جدید هیات امنا امامزادگان حلمیه و حکیمه خاتون شهرکرد حمزعلی بلداجی اهدا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha