به گزارش ایرنا از سازمان هیأت و تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی وحید ملتجی در دومین نشست هیات داوران مهرواره هوای نو گفت: این مهرواره یک فضای رسمی حاکمیتی نیست و تمام دغدغه و هدف مهرواره این است که هیأتها بتوانند باب تعامل، گفت و گو و مشارکت با جامعه را باز کنند. لذا اگر قرار باشد شعار هر ایرانی یک هیات، محقق شود، باید ظرفیت هیأتها آنچنان ارتقاء یابدکه بتوانند به بهترین شکل با اقشار، سلیقه ها، سنین و فرهنگهای مختلف در بومهای گوناگون ارتباط برقرار کنند. بنابراین مهمترین عامل ماندگاری هیأتها، فضای مشارکتی آنها با جامعه است.
وی افزود: مهرواره هوای نو دو هدف اساسی و اصلی دارد. یکی اینکه بنا دارد این موضوع را که هیأت متعلق به تمام مردم ایران است به عنوان یک فرهنگ در جامعه فراگیر کند و این مفهومی است که کمتر به آن پرداخته شده است. لذا هوای نو با برنامهریزیهایی که انجام داده درصدد است این اتفاق را به کمک اصحاب هیأت رقم بزند و به سمتی حرکت کند که هیأتها آغوششان را برای مردم باز کنند و برای تمام مردم ایران برنامه داشته باشند.
ملتجی افزود: هدف دوم این مهرواره این است که شرایطی فراهم سازد تا اینکه تمام خانوادهها به سمت انتخاب هیات برتر حرکت کنند و هر خانواده یک هیأت را به عنوان مکانی امن و پشتیبان انتخاب کند. لذا برای دستیابی به این اهداف تلاش میکنیم که هیأتها با شرکت در هوای نو و ارائه تجربیات و دستاوردهایشان در این حوزه ضمن ارائه طرحها، ابتکارات و ایدههایشان در فضایی سالم به رقابت بپردازند.
وی ادامه داد: در واقع هیات ها از طریق هوای نو از فعالیتها، محصولات، برنامهها و ایدههای بدیع یکدیگر آگاه میشوند. همچنین مردم هم مشاهده میکنند که هیأتها زمینه و ظرفیت حضور و مشارکت آنها را دارند.
مردمی ترین نهاد اجتماعی متصل به اهل بیت(ع)
دبیر مهرواره هوای نو با بیان اینکه تصور ما این است که هنوز چتر محتوایی و خدمات اجتماعی هیأت به شکل کامل باز نشده، اظهار داشت: اگر این رویداد و اتفاق شکل بگیرد، آن وقت همگان خواهند دیدکه چه ظرفیت عظیمی در حوزه هیات وجود دارد. چرا که مهمترین عامل ظرفیت هیات این است که این تشکل مذهبی، مردمیترین نهاد اجتماعی متصل به اهل بیت علیهم السلام در این مرز و بوم است.
وی ادامه داد: در این راستا فراخوان مهرواره هوای نو تا ۲۵ خرداد تمدید شد. چرا که در مناسبت هایی که گذشت بسیاری از هیأتها مشغول اجرای برنامههایشان بودند. لذا هیأتها فرصت دارند با مطالعه ۴۱ رشتهای که در پایگاه اینترنتی هوای نو معرفی شده، مشخص کنند در کدام بخش این مهرواره شرکت می کنند. لذا سخنرانان، مداحان، شاعران و مدیران هیأت، ارکانی هستند که در مهرواره هوای نو، اهمیت ویژهای دارند.
ملتجی گفت: امسال برای اولین بار در مهرواره هوای نو قرار است که زمینه گفت و گو در مورد نسبت بین هیأت و بانوان به وجود آید و در یک فضای نخبگانی در مورد این مساله گفت و گو و تبادل نظر شود. چراکه بانوان نقش بسیار جدی و اثرگذاری در حرکتهای اجتماعی دارند و این نقش در نهاد اجتماعی هیأت هم غیرقابل کتمان است اما تاکنون زمینه ظهور و بروز بانوان در هیأتها فراهم نبوده است و هیأتهای معدودی وجود دارند که به درستی زمینه بروز بانوان در آنها طراحی شده است.
دبیر مهرواره هوای نو افزود: این مهرواره قصد دارد تا حضور و مشارکت گسترده بانوان در حوزه فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تأثیرگذار هیأتها افزایش یابد که در این راستا امسال بانوان در شورای مرکزی هوای نو حضور داشته و یک چهارم هیات داوران هوای نو را تشکیل می دهند که در مجموع ۱۱۰ نفر هستند. همچنین چند رشته مهرواره مانند بحث خانواده و هیات و همچنین بانوان سخنران هیات به بانوان اختصاص دارد که بخش بانوان سخنران هیأت برای اولین بار است که به صورت کارشناسی و اختصاصی به این حوزه پرداخته میشود. در حقیقت، کارزار هوای نو، عرصهای برای رصد بانوان سخنران و پیشران حرکتهای فرهنگی اجتماعی و انتخاب برترینها آنها است.
نظر شما