مهرواره هوای نو به دنبال ارائه تصویری کامل از نهاد هیات است+ فیلم

تهران- ایرنا- رئیس سازمان هیات و تشکل‌های دینی گفت: در مهرواره هوای نو تلاش می‌کنیم تا تصویر کاملی از نهاد هیات به جامعه ارائه کنیم.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، حجت‌الاسلام مجید باباخانی سه‌شنبه- دوم مرداد- در نشست خبری سومین مهرواره هوای نو اظهارداشت: در این مهرواره به دنبال دو هدف هستیم. یکی این که هیات بتواند برای تمامی مردم با همه سلایق برنامه داشته باشد و دومین هدف این است که تصویر هیات در میان جامعه تسهیل شده و تصویر کاملی از این نهاد اصیل به جامعه ارائه شود.

وی گفت: در سازمان هیات تصمیم گرفتیم تا این دو هدف را در سایر برنامه‌های مذهبی نیز دنبال کنیم و امیدواریم امسال که سومین سال برگزاری مهرواره هوای نو است، هیات‌ها و نهادهای بیشتری در آن شرکت کنند. در واقع مهرواره هوای نو افق جدیدی برای همایش‌های عرصه هیات به وجود آورده تا جریان هیات به سمت افق‌های بلندتری پیش برود.

حجت الاسلام مجید باباخانی، رئیس سازمان هیات و تشکل های دینی

رئیس سازمان هیات و تشکل‌های دینی با بیان اینکه مقدمات برگزاری سومین مهرواره هوای نو از سه ماه پیش آغاز شده، افزود: جریان هیات به عنوان قدیمی‌ترین سازمان مردم‌نهاد کشور بیش از این چیزی که در کشور وجود دارد، می‌تواند در حوزه فرهنگ نقش داشته و خدمات بزرگی را به جامعه ارائه کند.

مهرواره هوای نو یکی از فعالیت های چراغ خاموش سازمان تبلیغات است

باباخانی افزود: سازمان تبلیغات نشان خود را از بسیاری برنامه ها همچون مهرواره هوای نو پاک کرد و این کار باعث شد تا سایر نهادها نیز این کار را انجام دهند. این مساله به مردمی برگزار شدن مهرواره بیشتر کمک می کند.
 

نگاهی به آینده هیات
وحید ملتجی دبیر مهرواره هوای نو گفت: مساله اساسی این است که هیات در پایان چهلواره دوم انقلاب اسلامی کجای ماجراست و باید نقش ۴۰ ساله دوم آن مشخص شود. باور کارشناسان این است که نهاد هیات یک نهاد مانا ودیرپاست و مانایی آن به دلیل بافت آن ادامه خواهد داشت. بنابر این باید برای آینده خود ادامه داشته باشد.

وی افزود: اعتقاد ما این است که مهرواره هوای نو کمک می کند تا هیات به چنین جایگاهی برسد. بنا بر این بیشتر مخاطبان ما را جوانان تشکیل می دهند. ما هیات را جزیی بسیار مهم از فرهنگ می بینیم که نقش پررنگی در گذشته داشته و اگر کمتر دیده شده، به این دلیل است که فعالیت های آن عمیق و مردمی بوده است؛ همچون خورشیدی که درحال درخشش است و کمتر دیده می شود و اگر نباشد، آن موقع مشخص می شود.

اختتامیه دومین مهرواره هوای نو، مرداد ۱۴۰۲

ملتجی نماد هیات را یک درخت سرو زرین دانست و گفت: هر هیات را به مثابه یک درخت می دانیم. نقش درخت در پاک کردن هوای جامعه معادل نقش هیات در حوزه فرهنگ است.

وی در پاسخ به ایرنا درباره میزان همکاری و تعامل نهادهای هیات محور برای بهتر برگزار شدن مهرواره هوای نو گفت: شورای شبکه های هیات متشکل از ۱۱ نهاد و مجموعه مثل خانه مداحان، هیات رزمندگان اسلام، بسیج مداحان و کانون مداحان در برگزاری این مهرواره پای کار هستند و برخی از کارشناسان این نهادها به عنوان داوران بخش استانی مهرواره فعالیت می کنند.

وحید ملتجی، دبیر مهرواره هوای نو

ملتجی همچنین از شورای حامیان نام برد که برخی از آن ها بدون نشان و اسم فعالیت می کنند که سازمان هایی همچون صدا و سیما، سازمان اوقاف و امور خیریه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ورزش و امور جوانان و سازمان تبلیغات از جمله این نهادها هستند.

دبیر مهرواره هوای نو از پایان مرداد به عنوان مهلت ارسال آثار از سوی هیات ها برای شرکت در مهرواره هوای نو یاد کرد و گفت: اختتامیه مهرواره ۱۸ آبان در تهران برگزار خواهد شد. ما در هوای نو تلاش می کنیم تا هیات هایی را شناسایی و معرفی کنیم که توانمند و الگو هستند و کارهای متفاوت انجام می دهند و لذا قرار نیست همه هیات ها در این مهرواره حضور پیدا کنند.

ملتجی گفت: سومین مهرواره هوای نو در پنج بخش و ۳۱ رشته برگزار می شود که این رشته ها بر مبنای شاخص‌های جهاد تبیین برنامه ریزی شده است. در هر رشته سه فرد یا هیات به عنوان پرچمدار و برگزیده معرفی خواهند شد و یک سوم از ۳۱ رشته امسال را رشته های جدید تشکیل می دهد. مبلغ ۷۰ میلیون تومان برای هر رشته به عنوان هدیه درنظر گرفته شده که به هیات داده می شود و در واقع برای فعالیت های بیشتر به چرخه هیات برمی گردد. مبلغ ۲۰ میلیون تومان هم به افراد به عنوان جایزه پرداخت خواهد شد.

اختتامیه دومین مهرواره هوای نو، مرداد ۱۴۰۲

وی ادامه داد: امسال شعار مهرواره را «هیئت‌ها روایت می‌کنند» گذاشتیم و روایتگر بودن هیات‌ها به صورت جدی پیگیری می‌شود. امسال یک بخش را به حوزه بین‌الملل اختصاص داده ایم تا بتوانیم در یک برنامه پنج ساله، مهرواره را به عنوان رویدادی بین‌المللی معرفی کنیم.

دبیر مهرواره هوای نو افزود: هیات‌های ایرانی که فعالیت‌های برون‌مرزی دارند، امسال به خوبی رصد شده و سه هیات برتر در این زمینه معرفی خواهند شد. همچنین، هیات‌های غیر ایرانی که در کشور فعالیت می‌کنند نیز رصد شده و در مهرواره داوری خواهند شد. پرچمداران هیات هایی که فعالیت های بین المللی دارند در این دوره معرفی می شوند و چند هیات نمونه از کشورهای دیگر به عنوان مهمان حضور خواهند داشت.

۱۵ رشته مهرواره در سطح ملی و استانی برگزار می شود

ملتجی اضافه کرد: یکی از تفاوت‌های مهرواره امسال نسبت به سال گذشته این است که امسال ۱۵ رشته از ۳۱ رشته مهرواره به صورت استانی نیز برگزار می‌شود که در نهایت تعداد ۳۵۰ پرچم‌دار و برگزیده در استان‌ها خواهیم داشت. 

حجت الاسلام سیدمحمد صادقی آرمان مسئول بخش بین الملل مهرواره هوای نو گفت: ما برای شناسایی هیات های خارج از کشور از نهادهایی مثل جامعه المصطفی، مجمع جهانی تقریب مذاهب، رایزنان فرهنگی و مجمع جهانی اهل بیت که با هیات ها و افراد شاخص آشنایی دارند، کمک گرفته ایم.

حجت الاسلام سیدمحمد صادقی آرمان، مسئول بخش بین الملل مهرواره هوای نو 

معرفی بخش های پنج گانه مهرواره هوای نو 

۱) نهاد هیات 

این بخش شامل کارکردها، توانمندی‌ها، برجستگی‌ها، تاثیرات اجتماعی، فکری و فرهنگی، هنری و رسانه‌ای و هر آنچه نسبتی با سایر عوامل اثرگذار در جامعه دارد.

نهاد هیات هم به گروه‌های سنی مخاطب هیات، به ویژه قشر نوجوان نگاه خاص دارد و هم به زنان و دختران این سرزمین، توجه ویژه و اساسی. به همین دلیل است که نهاد هیات در ۹ رشته هیات، هنر و رسانه، هیات و بانوان، هیات و نوجوان، آیین برگزاری هیات، هیات و قرآن، هیات، ساختار و تشکیلات، هیات و اقتصاد، هیات و خانواده و هیات و امداد اجتماعی تقسیم کار شده است.

۲) ارکان هیات 

طی دو فصلی که مهرواره هوای نو برگزار شد، ارکان هیات در ستایشگران، اهل منبر و مدیران هیات‌ها تقسیم می‌شد اما در فصل سوم، شاعر هیات هم به محورهای قبلی اضافه شده است.

سازمان‌دهندگان ارکان هیات، رشته‌های شاعر هیات، نوحه‌سرا و شعرخوان هیات را در محور شاعر و رشته‌های مدیحه‌خوان، نوحه و سرودخوان، ادعیه و مناجات‌خوان (هر سه با محدودیت زیر ۴۰ سال) و بانوان ستایشگر را در محور ستایشگر جای داده‌اند.
همچنین در محور سخنران، رشته‌های منبر بین‌الملل، منبر نوجوان، منبر خانواده و بانوان سخنران پیش‌بینی شده و در محور مدیر هیات با تک‌رشته‌ای به همین نام روبرو هستیم.

اختتامیه نخستین مهرواره هوای نو، اردیبهشت ۱۴۰۱

۳) تولیدات هیات

بسیاری از هیات‌های امروز محل حضور هنرمندان نخبه‌ای شده که علاوه بر هدایای گوناگونی که هر هیات با نام خود طراحی و استفاده می‌کند به تولید محصول یا اجرای سکوهای بازی و سرگرمی و نرم‌افزار هم می‌پردازند. طراحی و فضاسازی هیات، نشان و نماد آئینی آن، اقلام و محصولات مرتبط با هیات، تولیدات صوتی و تصویری اعم از کلیپ‌ها، مستندها و همچنین نرم‌افزارها، سامانه‌ها و صفحات فروش همان اقلام و تولیدات هیات می‌تواند در این بخش جا بگیرد.
خاستگاه این تولیدات باید هیات باشه و شرکت‌هایی که «برای هیات» تولید می‌کنند، امکان شرکت در این بخش را ندارند.

۴) فرا هیات

این بخش در فصل جدید، علاوه بر آن‌که به حامیان هیات‌ها می‌پردازد، پذیرای آثار و خدمات هنری و رسانه‌ای، آموزشی و پژوهشی و شبکه‌سازی برای هیات‌هاست. در حالی که بخش عمده‌ای از این آثار، سال گذشته در بخش «تولیدات هیات» داوری شده بود، در دور جدید به فراهیات منتقل می‌شود.

بخش فرا هیات شامل دو محور است. یکی شامل خدمات مجموعه‌های فرهنگی ـ هنری و شامل رشته‌های بالاست و دیگری به حامیان اختصاص دارد که دو رشته نهادهای حامی و افراد حامی آن را کامل می‌کنند. هر دو محور این بخش در نسبت با تشکل‌های مختلف با هیات تعریف می‌شوند.

اختتامیه نخستین مهرواره هوای نو، اردیبهشت ۱۴۰۱

۵) بین الملل

در مهرواره سوم با یک بخش نوپا، اما مهم روبه‌رو هستیم که کارش را با تک رشته «هیات و جهانی‌اندیشی» جلو می‌برد؛ از این جهت می‌گوییم مهم است که امروز، استفاده از شعارهای انقلاب اسلامی، کارزار مقاومت جهانی را راه انداخته و هیات‌های حسینی که دغدغه بین‌المللی و اندیشه جهانی دارند، مخاطب را به این نگاه توجه می‌دهند.

این بخش، صرفاً برای هیات‌های ایرانی پیش‌بینی نشده و ۲ گروه اعم از هیات‌های ایرانی که با توجه به مقوله‌های حوزه بین‌الملل در کشورمان فعالیت می‌کنند و آن‌ گروه از هیات‌های غیرایرانی که در کشورمان فعال‌اند، می‌توانند در بخش بین‌الملل مهرواره شرکت کنند. 

نشست خبری نخستین مهرواره هوای نو، اردیبهشت ۱۴۰۱

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha