سید حسن میرکریمی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به کارکرد وقف در خودباوری در عرصه تولید، گفت: ۱۵ قلم کالای مورد نیاز عمل های جراحی و تصفیه خون در بیمارستانها و غیره با حمایت سازمان اوقاف و امور خیریه تولید می شود.
وی با بیان ظرفیت وقف در حمایت از دانشبنیانها گفت: ظرفیت وقف در حوزه حمایت از شرکتهای دانشبنیان را ابتدا باید با تحلیل دانشبنیانها مدنظر قرار داد.
وی ادامه داد: شرکتهای دانشبنیان به سمت محصولات و کالاهایی میروند که معمولاً از خارج از کشور وارد میشده و نیاز جامعه به آنها یک نیاز قطعی و ضروری است.
وی با اشاره به اینکه دستیابی به تکنولوژی و دانش فنی تولید و تجاریسازی یک محصول بخش دیگری از فعالیت شرکتهای دانشبنیان است، گفت: مرحله اول مرحله نیازها و ظرفیتهاست. کمبودها و نیازهایی که در سطح کشور به کالاهای خاص وجود دارد معمولاً در زمان تحریمها بهصورت محسوستری خود را نشان میدهد.
وی ادامه داد: مرحله دوم نیز پژوهش و تحقیق است و در این مرحله شرکتهای دانشبنیان با ظرفیتهای دانشگاهی خود به تحقیق و پژوهش میپردازند و بعدازآن در مرحله بعدی برای تولید و تجهیز احتیاج به سرمایه دارند.
میرکریمی یادآور شد: وقتی یک محصول با دانش لازم به مرحله تولید میرسد نیازمند سرمایهگذاری است. نقش وقف در این محل و نقطه است که میتواند وارد شود و دانش فنی را به یک شرکت تجاری با الزامات شرکتهایی که کار تجاری میکنند، مبدل کند. پس ورود اوقاف به عرصه حمایت از دانشبنیانها بهعنوان محلی که منشا کار خیر و عامالمنفعه محسوب میشود، در مرحله تجاریسازی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران ادامه داد: معمولاً بخش خصوصی به اکراه وارد سرمایهگذاری در این حوزه میشود ولی مجموعه اوقاف وظیفه خود میداند که وارد شود و کمک کند تا آن محصول وارد بازار و آن کمبود برطرف شود و جامعه درواقع به نیازهای خودش از محل دانش فنی کشور برسد.
میرکریمی با اشاره به فعالیت شرکت تپش و حمایت اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران از این شرکت تصریح کرد: این شرکت درواقع در حوزه ساخت محصولاتی که در بخش عمل جراحی و کارهای بیمارستانی موردنیاز است، فعالیت میکند.
به گفته وی: کالاهایی که در دستور این شرکت قرار گرفته یا تولیدکننده منحصر به فردی دارد یا چند شرکت در جهان تولید آن را به عهده دارند و طبیعتاً ارز بر است و لذا واردات آنها به لحاظ نیاز جامعه ما و بحث تحریمها و ارز بر بودن قیمت آن را چند برابر افزایش میدهد.
وی تأکید کرد: با تولید داخلی این کالاها و بهکارگیری نیروهایی که تخصص فنی دارند یک نوع خطشکنی در حوزه علم شکل میگیرد و خط تولید این محصولات در داخل کشور راهاندازی میشود و به دیگران هم این باور را میدهد که این کار شدنی است.
میرکریمی افزود: امروز شرکت تپش موفق شده چرخهای از محصولات را در این حوزه تولید کند که بر اساس اطلاعاتی که به من دادهاند سایر شرکتهای دیگر، بعضاً تنها یک نوع از این کالاها را تولید میکنند ولی دوستان ما در شرکت تپش به مجموعهای حدود ۱۵ قلم از این کالاها رسیدهاند.
وی در مورد کارکرد این محصولات نیز گفت: این محصولات در عملهای جراحی قلب، فیلترهای مربوط به تصفیه خون و مجموعهای از کارهای بیمارستانی دیگر کاربرد دارند. یعنی محصولاتی نیستند که در داروخانهها فروخته شوند بلکه بهصورت انبوه برای مصرف در بیمارستانها خریداری میشود.
میرکریمی در مورد فعالیتهای دیگر سازمان اوقاف در عرصه حمایت از دانشبنیانها نیز تأکید کرد: اوقاف با سایر شرکتهای دانشبنیان در حوزههای کشاورزی، دامپروری و حوزه تولید موتورسیکلت برقی هم همکاری دارد. درواقع اینها شرکتهایی هستند که به تولید رسیدهاند و مراحل پژوهشیشان را پشت سر گذاشتهاند و اوقاف به این نتیجه رسیده است که در مرحله تجاریسازی از آنها حمایت کند.
نظر شما