ریزش قیمت‌ خودرو همچنان ادامه دارد/ بازگشت قیمت‌ها به بهمن‌ماه پارسال

تهران- ایرنا- بررسی‌ها از بازار خودروی پایتخت حاکی از رکود معاملات و افت ۱۵ تا ۲۰ درصدی قیمت‌ انواع خودروهای داخلی، خارجی و مونتاژی در یک ماه گذشته است به طوری که قیمت‌ها به بهمن‌ماه پارسال بازگشت داشته‌اند.

به گزارش ایرنا، رکود سنگین، عدم انجام خرید و فروش و معاملات در نقطه صفر، توصیف این روزهای فعالان بازار خودرو است؛ شرایطی که هر روز شاهد افت بیش از پیش قیمت‌ها هستیم.

این شرایط سبب شده تا خریداران به امید کاهش بیش از پیش قیمت‌ها از خرید دست بکشند و فروشندگانی که نیاز مبرم به پول دارند نیز با قیمت‌های پایین‌تری خودروهای خود را عرضه کنند.

به گفته رییس انجمن نمایشگاه‌داران خودروی پایتخت، مشتریان احساس می‌کنند که به‌زودی شاهد ورود نخستین خودروهای وارداتی به بازار خواهیم بود و قیمت‌ها بیش از گذشته ریزش خواهد داشت.

«سعید موتمنی»‌ یادآور شد: بحث واردات خودروهای کارکرده نیز هنوز داغ است و به‌تازگی رییس مجلس نیز در این خصوص صحبت کرده که همین صحبت‌ها تاثیرگذار است.

وی، همچنین به موضع اخیر شورای رقابت درخصوص قیمت برخی خودروهای مونتاژی و لزوم کاهش ۳۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومانی آنها اشاره کرد و افزود: همین مساله سبب ریزش شدید قیمت این دسته از خودروها شده است.

این مقام صنفی با تاکید بر اینکه با وجود کاهش قیمت‌ها اما هنوز فاصله قیمت بازاری و کارخانه‌ای خودروها بالاست، گفت: به طور نمونه در حالی که تارا اتوماتیک ۴۹۰ میلیون تومان فاکتور می‌شود، اما در بازار حدود ۸۳۵ میلیون تومان قیمت دارد. همچنین فاصله بیش از ۱۰۰ درصدی در پژو ۲۰۷ اتوماتیک شاهد هستیم یا پژو ۲۰۶ تیپ۲ که مدل ۱۴۰۱ آن ۲۱۴ میلیون تومان فاکتور می‌شود، در بازار تا ۵۲۵ میلیون تومان فروخته می‌شود.

وی تاکید کرد: در صورتی که تولید ۱.۷ میلیون دستگاه خودرو در سال جاری محقق شود و شاهد تردد خودروهای وارداتی نو یا کارکرده در سطح خیابان‌ها و جاده‌ها باشیم، ریزش قیمت‌ها به مراتب بیشتر خواهد شد.

موتمنی ضمن حمایت از طرح ورود خودروهای کارکرده و دست‌دوم، اظهار داشت: به‌طور مثال یک دستگاه خودروی سانتافه مدل ۲۰۱۸ در بازار امارات ۱۰۰ هزار درهم (حدود یک میلیارد تومان)‌ ارزش دارد که اگر حتی با احتساب هزینه‌های عوارض و گمرکی و غیره به ۲ میلیارد تومان نیز برسد، باز هم از قیمت حدود ۵.۵ میلیارد تومانی آن در بازار فعلی ما به مراتب کمتر است.

وی همچنین به قیمتگذاری دو مدل خودروی چانگان وارداتی در روز گذشته از سوی شورای رقابت با نرخ‌های حدود ۸۵۰ و ۹۰۰ میلیون تومانی اشاره کرد و گفت: با این قیمت‌ها، دیگر کسی سراغ خودرویی نظیر پژو ۲۰۷ نخواهد رفت.

رییس اتحادیه نمایشگاه داران خودروی پایتخت تصریح کرد: باید واردات خودروی نو و کارکرده اجازه داده شود و در کنار آن نیاز بازار سنجیده و تامین شود.

وی اظهار داشت: در چهار سال گذشته تولید خودرو به طور متوسط نصف نیاز بازار بوده، اما اگر برنامه تولید ۱.۷ میلیون دستگاه خودروی داخلی محقق شده و واردات انجام شود، بازار به شاریط تعادل نزدیک خواهد شد.

افت ۲۰ درصدی قیمت خودروهای خارجی

«کورش طواحن» نمایشگاه دار خودروهای خارجی در شمال تهران به ایرنا گفت: قیمت خودروها در روزهای اخیر و متاثر از نامه شورای رقابت و افت قیمت مونتاژی‌ها، بین ۱۰ تا ۲۰ درصد فرویخته است و نرخ‌ها به بهمن‌ماه پارسال بازگشته است.

وی بیان‌داشت: اکنون بازار در رکودی عمیق به سر می برد و خودروهای ۲ تا سه میلیارد تومانی به هیچ عنوان خرید و فروش نمی شود.

طواحن تصریح‌کرد: ریزش قیمت خودروهای مونتاژی به دلیل نامه شورای رقابت و همچنین رکود حاکم بر بازار سبب شده تا شاهد بازگشت قیمت‌ها به نرخ‌های بهمن پارسال باشیم.

وی گفت: یک دستگاه تیگوان کارکرده مدل ۲۰۱۷ که تا ماه قبل ۶.۳ میلیارد تومان قیمت داشت، امروز به کمتر از ۵.۳ میلیارد تومان رسیده است. همچنین سانتافه کارکرده مدل ۲۰۱۷ بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش قیمت تجربه کرده است.

این فعال بازار خودرو تاکید کرد: چنانچه خودروهای وارداتی راهی بازار شوند، ضمن کاهش هیجان و التهاب بازار، بر کاهش بیش از پیش قیمت‌ها تاثیرگذار خواهد شد.

وی یادآور شد: یکی از دلایل بالا رفتن قیمت‌ها در سال‌های اخیر، تغییر ماهیت خودرو از یک کالای مصرفی به سرمایه‌ای بود، اما اکنون و با شرایطی که مشاهده می‌شود، به‌تدریج شاهد خروج خودروهای موجود در پارکینگ‌ها به سمت بازار و ریزش قیمت‌ها خواهیم بود، حتی اگر دلار بازار آزاد در همین محدوده باقی بماند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha