ضرغامی: فصل مستقلی برای ماموریت‌های میراث فرهنگی در برنامه هفتم توسعه دیده شد

کرمان - ایرنا - وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به تقدیم برنامه پنج ساله هفتم به مجلس شورای اسلامی گفت: با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی، برای نخستین مرتبه فصل مستقلی تحت عنوان ماموریت‌های وزارت میراث فرهنگی در این برنامه دیده شده است.

به گزارش ایرنا، سید عزت الله ضرغامی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از خانه آل طه کوهبنان در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: همیشه حوزه های ماموریتی این وزارتخانه در کنار بخش های دیگر مانند صنعت دیده می شد، اما در دولت مردمی فصل گسترده و مستقلی برای حوزه ماموریتی ما پیش بینی شده که انتظار می‌رود نمایندگان مجلس نیز همکاری لازم داشته باشند.

وی افزود: استان کرمان پایتخت مقاومت و می تواند مرکز گردشگری مقاومت کشور قرار گیرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: در کنار نام سردار حاج قاسم سلیمانی، خاک استان کرمان شهید پرور است و امروز به مزار شهید یاسر عبدلی رفتیم که شهید برجسته و جهانی است.

ظرفیت های گردشگری معدن در کرمان فعال می شود

ضرغامی با بیان اینکه گردشگری معدن جایگاه ویژه ای دارد، تاکید کرد: در حال مطالعه بر روی این بخش از گردشگری هستیم و در بازدیدی که از معادن ذغال سنگ منطقه زرند و کوهبنان داشتیم، امکاناتی وجود دارد که رها شده و در حال از بین رفتن است.

وی ادامه داد: باید ظرفیت ها اعلام شود و سرمایه گذار انتخاب کنیم و تاسیسات گردشگری احداث شود تا گردشگری معدن برای استان کرمان و شهرهای زرند و کوهبنان فعال شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یادآور شد: در حوزه صنایع دستی هم کارهای ویژه در کرمان انجام شده که در بازدیدهای امروز این کارهای فاخر و خوبی دیده شد که باید زمینه عرضه آنها در بازارهای ملی فراهم شود.

وی ادامه داد: راه اندازی نمایشگاه های صنایع دستی جزو تاکیدات رییس جمهور است.

ضرغامی تصریح کرد: امیدواریم با اختصاص سهمیه ثابتی برای فعالان صنایع دستی در شهرهای زرند و کوهبنان زمینه عرضه محصولات آنها فراهم کنیم.

اختصاص اعتبار ویژه برای بازسازی بازار تاریخی زرند

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به بازدید از بازار سنتی زرند بیان کرد: بخشی از این بازار نیاز به مرمت دارد که اعتبار ویژه برای این منظور اختصاص می دهیم تا بازار زرند بطور شایسته فعال شود.

وی با اشاره به اینکه در استان کرمان پروژه های ملی جریان دارد افزود: باید ابتدا راه دسترسی به این پروژه ها فراهم شود و دولت مصمم است این امکان فراهم شود.

معرفی خانه تاریخی آله طه کوهبنان در سطح جهانی

ضرغامی با اشاره به بازدید از خانه آل طه کوهبنان گفت: این خانه میراث فرهنگی و معنوی ما است و باید تقویت شود و برای معرفی آن در سطح جهانی تلاش می کنیم.

وی افزود: پنج درخت بزرگ در این بنا قرار دارد و از قدیم مردم کوهبنان رسم داشتند که برای فرزند پسر کاج و فرزند دختر سرو می کاشتند و یک درخت سرو در میان چهار درخت کاج قرار گرفته که تعبیر هویتی ارزشمند راجع به حجاب در کشورمان است و در سطح ملی به عنوان الگو از مردم کوهبنان مطرح شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: بارها گفتیم از عصر هخامنشی در سنگ‌نوشته ها و حکاکی ها و اشیای تاریخی حجاب وجود داشته است و این برعکس بسیاری از جاها است که بی حرمتی به زن در رابطه با حجاب مشاهده می کنیم.

اختصاص ۴۰ میلیارد ریال برای مرمت قلاع اردشیر و دختر کرمان

وی اظهار کرد: برای مرمت قلعه دختر و اردشیر کرمان چهار میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده ایم که با توجه به محدودیت منابع رقم خوبی است.

ضرغامی با بیان اینکه سیاست ما تسریع در مشارکت بخش خصوصی برای مرمت و بهره برداری از بناهای تاریخی است افزود: در این رابطه مشکل و موانع قانونی وجود داشت و صندوق احیا و توسعه آن باید ماهیت مناسب تر پیدا کند تا هم بتواند کمک های مردمی را بگیرد و مشارکت بخش خصوصی هم بدون مشکل قانونی انجام شود که این موضوع در برنامه هفتم توسعه آمده است.

وی تصریح کرد: برخی از بناها و اماکن ما جزو نفایس هستتد که باید توسط دولت ویژه دیده شود و در وسع خودمان آنها را مرمت می کنیم.

هیچ یک از امکان تاریخی واگذار نمی شود

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: هیچ کدام اماکن تاریخی واگذار نمی شوند، ما ابنیه ای که جزو نفایس نباشد را طی مزایده در اختیار مردم قرار می دهیم تا سرمایه گذار مرمت کند و با کاربری های مختلف از آن استفاده شود و میراث فرهنگی بر مرمت، مدیریت و حفظ این امکان نظارت می کنیم.

وی با بیان اینکه نهاد های عمومی را فعال کردیم گفت: تفاهم‌نامه هایی با شهرداری ها، بنیاد مستضعفان و غیره انجام دادیم که ظرفیت نهادهای عمومی را در خدمت میراث فرهنگی در می آورد تا بناهای بیشتری مرمت شود.

بسیج همگانی برای حفظ میراث فرهنگی

ضرغامی افزود: حفظ میراث فرهنگی احتیاج به بسیح همگانی دارد که دولت، بخش خصوصی، نهادهای عمومی و ایرانیان خارج از کشور باید دست به دست یکدیگر دهیم تا میراث فرهنگی کشور به طور شایسته حفظ شود.

وی تصریح کرد: میراث ناملموس اهمیت بیشتری از میراث ملموس است و سه هزار ثبتی ناملموس در کشور داریم که به رفتار، اخلاق، آیین، سنت های ما برمی گردد و متاسفانه فرهنگ ما امروز خالی شده است و برخی اوقات افرادی سخن هایی به زبان می آورنده و رفتاری انجام می دهند که هیچ نسبتی با فرهنگ اصیل ایرانی ندارد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: در مورد بافت تاریخی شیراز به اندازه کافی روشنگری شده است و حفظ بافت تاریخی شیراز و حفظ میراث فرهنگی جزو وظایف وزارت میراث است و ما آمده ایم که میراث فرهنگی را مرمت و حفظ کنیم.

مقابل جریان نابودی میراث فرهنگی ایستاده ایم

ضرغامی ادامه داد: مقابل جریانی که برای نابودی میراث فرهنگی و ادامه تخریب هایی که انجام می شود، ایستاده ایم و تمام توانمندی ما برای حفظ میراث کشور است

وی با اشاره به سفرهای متعدد خود به استان های مختلف و ۱۳۰ شهر کشور گفت: وقت عمده خود را برای حضور در شهرستان ها می گذاریم و این سفرها بدون پروتکل های مرسوم انجام می شود و جلوی اتلاف منابع کشور را می گیرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به درخواست نمایندگان برای سفر به شهرهای حوزه انتخابیه خود بیان کرد: پاسخ به تمام این درخواست ها زمان‌بر است و حضور در جنوب استان کرمان در سفرهای بعدی حتما پیگیری می شود.

وی تصریح کرد: صفحات من در فضای مجازی در خدمت معرفی ظرفیت های گردشگری و میراث فرهنگی و از طریق همین صفحه مجازی بسیاری از سرمایه گذاران مسائل خود را پیگیری خواهند کرد.

ضرغامی عنوان کرد: یکی از مشکلات کشور این است که آدم ها پشت میز خود می نشیند و تنها به نهادهای مختلف گزارش می دهند تا طرح ها ارائه شود اما ما در وزارت میراث فرهنگی برای حل مشکلات شهرها به آن شهرها سفر می کنیم

وی بیان کرد: مدیریت در ایران در حوزه اداری با قدم از قدم برداشتن با صدها تبصره و ماده همراه است به همین دلیل کار انجام نمی شود،

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: اما من با حضور در شهر ها مشکلات را حل می کنم و به همین دلیل سفرهای خارجی نمی‌روم و تا زمانی که شهرهای همچون کوهبنان وجود دارد از رفتن به شهرهای خارجی امتناع می کنم.

اعتبار کویر لوت شوخی است

وی با اشاره به اختصاص سه میلیارد تومان برای کویر لوت گفت: اعتبار برای کویر لوت که مناطق مختلفی را در بر می گیرد شوخی است و ما باید گردشگری کویری را تقویت کنیم.

ضرغامی به اشاره به درخواست ثبت جهانی خانه آل طه کوهبنان تاکید کرد: ثبت جهانی در یونسکو یک فرآیند طولانی و با استانداردهای پیچیده است و برای هر کشور یک سهمیه در نظر گرفته شده است و ۲ سال یکبار این سهمیه قابل استفاده است.

وی افزود: در حال حاضر تعداد زیادی از بناها و محوطه‌های تاریخی مانند هگمتانه در نوبت ثبت هستند و بعضی از آنها با وجود آنکه همه استانداردهای یونسکو را رعایت کرده اند با این حال رد شدند و بسیاری از شرایط دیگر نیز باید فراهم شود تا یک اثر برای ثبت در یونسکو در نوبت قرار بگیرد اگر خانه آل طه هم بخواهد ثبت یونسکو شود باید بسیاری از اتفاقات در این منطقه رخ دهد.

همچنین ضرغامی در سفر به کوهبنان اقامتگاه بومگردی مارکو با اعتبار سه میلیارد تومان را افتتاح کرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای بازدید و بهره برداری از چند پروژه میراث فرهنگی و گردشگری امروز به شهر های زرند و کوهبنان سفر کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha