ضرغامی: بناهای تاریخی بخشی از هویت ایران/ پرداخت تسهیلات بانکی تا ۱۰هزار میلیارد تومان

شهرری- ایرنا- وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: بناهای تاریخی بخشی از هویت ماست و باید در حفاظت از آنها تلاش کنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید عزت الله ضرغامی روز پنجشنبه در نشست بررسی مشکلات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان ری افزود: شهرستان ری علاوه بر گردشگری مذهبی، زیارتی و تاریخی، ظرفیت بالایی نیزدر بخش صنایع دستی وارد.

وی یادآورشد: باید این هویت تاریخی و میراثی را حفظ کنیم و متوجه باشیم اگر این هویت را از دست دهیم هیچ ارزشی نداریم که حول آن کاری انجام دهیم.

ضرغامی به ظرفیت صنایع دستی شهر ری اشاره و اظهار داشت: تعدادی مشکل عمومی در حوزه صنایع از جمله نبود بسته بندی مناسب، برندسازی و کاربردی نبودن را در کل کشور داریم که به صورت مرتب بر لزوم اصلاح آن تاکید کرده ایم.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: یکی از مشکلات دیگر عرصه صنایع دستی مسائل مربوط به عرضه ان است که در شهرستان ری برای راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی همکاری می کنیم و اعتباری نیز برای ان اختصاص می دهیم و در سطح ملی نیز جایگاهی برای صنایع دستی شهرری باز و در تامین مواد اولیه و پرداخت تسهیلات همراهی می کنیم.

وی خاطر نشان کرد: در پرداخت تسهیلات صنایع دستی مشکل نداریم، این وزارتخانه در قالب تبصره ۱۸ قانون بودجه سال گذشته چهار هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرد.

تسهیلات میراث فرهنگی در قالب تبصره ۱۸ تا سقف ۱۰ هزار میلیارد تومان پرداخت می شود

ضرغامی ادامه داد: سیستم بانکی تصمیم گرفته که هر مقدار که حوزه میراث فرهنگی در قالب تبصره ۱۸ تسهیلات لازم داشت تا سقف ۱۰ هزار میلیارد تومان پرداخت شود.

وزیر میراث فرهنگی, صنایع دستی و گردشگری به وضعیت مراکز گردشگری شهرری گفت: در بخش گردشگری فضاهای ایجاد شده در شان مزیت های موجود در شهرری نیست.

وی با پیشنهاد شهرداری منطقه ۲۰ در خصوص در اختیار گرفتن فضاهای گردشگری شهرری موافقت  کرد و خواستار دقت و احساس مسئولیت نسبت به حفظ و نگهداری مناسب و اصولی از این اماکن شد.

ضرغامی یکی از چالشهای مراکز گردشگری شهرری و کشور را حریم آنها دانست و اضافه کرد: بناهای تاریخی حریم دارند در کشور این حریم ها حفظ نشده است.

وی اعلام کرد: در همین تهران اینکه گفتم در معماری بعد از انقلاب بی توجهی کردیم و معماری در تهران و بسیاری از کلانشهرها هویت پیدا نکرد.

وزیر میراث فرهنگی, صنایع دستی و گردشگری نمونه بارز بی توجهی به حریم اماکن تاریخی را رعایت نکردیم حریم قنوات در تهران برشمرد که اکنون تخلیه آب های زیر سطحی در این کلانشهر به چالشی جدی تبدیل شده است.

وی به اقدامات پیش بینی شده برای حفاظت از حریم های تاریخی اشاره کرد و افزود: سعی شده تا با روش جابجایی و انتقال زمین یا ملک مناسب, زمین های اطراف بناهای تاریخی تملک شود.

ضرغامی یادآورشد: برخی اماکن نیز مثل یزد یک اعتبار و تسهیلات, برای مردم حاصر در بافت تاریخی پیش بینی می شود تا در جای دیگر منزل یا نلک خود را در اختیار داشته باشند.

وی با بیان اینکه این مراکز تاریخی بخشی از تمدن ماست و باید حفظ شود تاکید کرد: ورود مراکز میراثی و تاریخی به فهرست جهانی در یونسکو قوانین سختگیرانه ای دارد و بدون رعایت کوچکترین قوانین این مراکز به ثبت نمی رسند.

در پایان این مراسم دو تفاهم نامه برای راه اندازی موزه در قلعه گبری و ارایه مدیریت اماکن میراث فرهنگی شهرری به شهرداری به امضا رسید.

 خود را در برابر حفاظت از آثار تاریخی موظف می دانیم
 وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: خود را در برابر حفاظت، پاسداری و نگهداشت آثار تاریخی در مقابل تخریب ها و آسیب ها، موظف می دانیم و اعتبارات خاصی برای آن اختصاص می دهیم.

سید عزت الله ضرغامی در حاشیه بازدید از محوطه باستانی تپه میل شهرستان ری در گفت و گو با خبرنگاران افزود: وزارت میراث فرهنگی و گردشگری متولی بیش از ۳۵ هزار اثر ثبتی تاریخی در حوزه فرهنگ ملموس است و همه این آثار به نوبه
خود ارزشمند هستند و به ثبت ملی رسیده اند.

وی یادآورشد: به لحاظ اهمیت مضاعفی که برخی از بناها و ابنیه تاریخی پیدا می کنند، از سوی این وزارتخانه در قالب پایگاه ویژه برای حفظ، نگهداری، ترویج، تبیین و تفسیر تحت حفاظت قرار می‌گیرند و این بناها و آثار تاریخی در اولویت بازدید گردشگران داخلی و خارجی خواهد بود.

ضرغامی با بیان اینکه از میان این ۳۵ هزار اثر تاریخی، برای ۱۰۰ مورد پایگاه ملی راه اندازی شده است، اظهارداشت:  اکثر این آثار تاریخی در قالب پایگاه ملی، در اعتبارات ملی و جهانی ردیف ویژه دارند هرچند اعتبارات این وزارتخانه محدود است اما برای این آثار تاریخی بودجه ویژه ای در نظر گرفته می شود.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به بازدید از بنای تاریخی تپه میل متعلق به دوره ساسانیان اشاره کرد و گفت: از امروز این آتشکده تپه میل که یک اثر باستانی بسیار ارزشمندی است از ریشه های هویتی ری، تهران و ایران محسوب می شود و جایگاه تاریخی شناخته شده و با هویتی دارد، یکی از پایگاه‌های رسمی کشور به شمار خواهد آمد.

وی تاکید کرد: به این محدوده تاریخی و باستانی باید توجه ویژه ای داشته باشیم و برخی از بخش های آن را به سرعت ترمیم کنیم تا معرض دید گردشگران قرار گیرد.

ضرغامی با بیان اینکه این بنا یک آتشکده باستانی است، خاطرنشان کرد: آتش همیشه در تمدن های بشری جایگاه خاصی داشت و پیش از اسلام پدران ما در آتشکده ها آیینی داشته اند و این آیین ها به نوبه خود بخشی از فرهنگ نا ملموس ما محسوب می شوند.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه بسیاری از این آئین ها به ثبت می رسند و مورد جه قرار می گیرند، گفت: با توجه به وضعیت جدیدی که‌ این مکان پیدا کرده و پیش بینی افزایش حضور گردشگران در این منطقه، توجه به این آیین ها نیز برای چنین بنایی و بیان تاریخ آن حائز اهمیت است.

وی این بنا را دارای معماری منحصر به فردی خواند و ادامه داد: بنا و معماری این مکان دارای یک دالان مسقف بسیار جالبی دارد که با وجود گذشت ۲ هزار سال از ساخت آن و با وجود وقوع حوادثی مانند زلزله، گویی تازه بنا شده است.

ضرغامی در ادامه به قرار گیری کارخانه سیمان در کنار کوه بی بی شهربانو اشاره و اعلام کرد: وزارت میراث فرهنگی توجه به محیط زیست را در کنار اهمیت دادن به بناها و آثار تاریخی وظیفه ملی و اولویت کاری خود می داند.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: هم اکنون این وزارتخانه و بسیاری از اساتید مرمت کار در کشور، با وجود تمامی تنگناهای اقتصادی، کلیسا، مسجد و آتشکده را ترمیم می کنند چون آنهار ا بخشی از افتخارات ملی و میهنی و هویت تاریخی خود می دانند و برای این بخش نیز اعتبارات قابل توجهی پیش بینی شده است.

وی اضافه کرد: با همین رویکرد نیز ابتدا تلاش ما بر این است که این آثار در مقابل فرسایش و سایر عوامل انسانی و مداخلات آسیب نبیند.

ضرغامی تاکید کرد: با چنین رویکردی باید طرح جدیدی برای منطقه شهرری طراحی و به دنبال آن از ورود آسیب های بیشتر به بناهیا تاریخب به ویژه بقعه بی بی شهربانو جلوگیری کنیم.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام کرد: در کنار چنین رویکردی، باید شرایط کارخانه سیمان را نیز مطالعه کرد و راه های جایگزین تامین مواد اولیه را یافت.

وی افزود: با این وجود، از این نظر که این واحد صنعتی برای مردم و محیط زیست منطقه آلاینده شده و در مورد ملاحظات مربوط به بقعه بی بی شهربانو، باید کارگروه خاصی پیش بینی کرد تا بتوان در سایه محافظ بناهای تاریخی و محیط زیست نیز بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha