به گزارش خبرنگار ایرنا امیر دریادار دوم ابوالفضل دستگردی در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه بیرجند که در مسجد جامع مصلی المهدی (عج) ایراد شد، افزود: رسالت نیروی دریای ارتش حضور در مناطق مختلف و برافراشته کردن پرچم جمهوری اسلامی ایران در نقاط مختلف جهان است.
وی عنوان کرد: نیروی دریای ارتش با تشکیل سه فرماندهی اقیانوسی در اقیانوسهای هند، آرام و اطلس به دنبال آن است که فعالیت و حضور خود را با هدف سفرهای اقیانوس پیما دنبال کند.
رئیس دبیرخانه اشراف کلی فرماندهی نیروی دریایی ارتش گفت: ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن دنا و ناو بندر مکران پس از طی ۶۵ هزار کیلومتر دریانوردی به دور کره زمین و عبور از اقیانوسهای هند، آرام و اطلس در سال جاری ماموریت خود را به خوبی انجام داد.
وی با بیان اینکه ناوگروه ۸۶ ارتش با پیام صلح و دوستی در آبهای جهان دریانوردی کرد افزود: نیروی دریایی ارتش دارای جایگاه اثرگذار در تقویت قدرت نظامی، صیانت از منافع ملی و دستیابی به اهداف دفاعی است و از این پس هم کشور را در دستیابی به یک سیاست دفاعی موفق و کارآمد یاری خواهد کرد.
امیر دستگردی با اشاره به اینکه یکی از عوامل موثر قدرت در جهان حضور موثر کشورها در آبهای جهانی است گفت: حضور در دریاها میتواند علاوه بر گسترش دیپلماسی و تحکیم روابط با کشورهای دوست در سطح جهان، نقش مهمی در توسعه راهبرد دریامحور جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.
وی تصریح کرد: مسیر ۳۶۰ درجهای که ناوگروه ۸۶ برای خود انتخاب کرد، مسیری است که تاکنون در تاریخ دریانوردی نظامی ایران سابقه نداشته و اولین بار است که چنین مسیری انتخاب و طی شد.
رئیس دبیرخانه اشراف کلی فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ناوگروه ۸۶ شعار «ما میتوانیم» را تحقق بخشید و توانایی ایرانیان در حوزه دریانوردی را به جهانیان ثابت کرد زیرا معدود کشورهایی هستند که توانستهاند چنین مسافتی را طی کنند.
وی تصریح کرد: این اقدام چون بدون کمک اطلاعاتی و لجستیکی سایر کشورها و با استفاده از ۲ شناور ساخت ایران انجام شد، برای دیگر کشورها این پیام را داشته که چنانچه دشمنان، ایران را مورد تحریمهای همهجانبه هم قرار دهند، باز هم نمیتوانند حرکت رو به جلوی کشورمان را متوقف کنند.
دستگردی افزود: از طرفی این اقدام باعث افزایش عمق راهبردی جمهوری اسلامی ایران در دریا و اقیانوس شده و دلایل تاکید رهبر معظم انقلاب را بر استفاده از مزیت برخورداری از دریا همچنین افزایش توان نیروی دریایی مشخص میسازد.
وی گفت: اگر تنگه هرمز، مالاکا و باب المندب را به عنوان سه راس یک مثلث در نظر بگیریم، عمده تجارت دریایی از دل این مثلث میگذرد که بیشترین تهدیدها علیه شناورهای تجاری کشورها نیز در این منطقه روی میدهد.
رئیس دبیرخانه اشراف کلی فرماندهی نداجا خاطرنشان کرد: نیروی دریایی ارتش امروز از مهمترین بازیگران ایجاد امنیت در این مناطق محسوب میشود که با فرمان فرماندهی معظم کل قوا نه تنها در حوزه تامین امنیت مرزهای آبی و دفاع از منافع ملی خود موفقیت چشمگیری کسب کرده، بلکه نگاه خود را از مرزهای آبی داخلی به دوردست برده و این نشاندهنده ایفای نقش بینالمللی و تامین امنیت در دریاها برای خود و سایر کشورهاست.
وی با اشاره به اینکه ایران با ۱۵ همسایه خود یعنی ۸۰ درصد همسایگان دارای مرز آبی است افزود: فرصتهای تجاری برای ما در دریا قرار دارد و تهدیدهای که صورت میگیرد نیز عمدتا از طریق دریاست پس باید برای دفاع از منافع ملی، خودمان را مهیا میکردیم.
امیر دستگردی گفت: عصر امروز عصر اقتصاد آبی و اقتصاد مبتنی بر دریاهای عمیق و اقیانوسی است پس حفاظت و حراست از این منافع مهم است و ما سربازان ولایت در پی انتقال هوشمندانه میراث بزرگ انقلاب به نسل جدید هستیم و تلاش میکنیم انقلاب اسلامی را به سمت تمدن سازی و ظهور امام عصر (عج) هدایت کنیم.
امروز در نماز جمعه بیرجند با حضور نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، رئیس دبیرخانه اشراف کلی فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و فرمانده ارشد نظامی آجا در استان از ۲ دریانورد عضو ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش تقدیر شد.
نظر شما