واگذاری زمین رایگان به فرزند سوم و متقاضیان نهضت ملی مسکن در ملایر

همدان- ایرنا- معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر گفت: یک قطعه زمین رایگان به متقاضیان واجد شرایط طرح نهضت ملی مسکن در این شهرستان و خانواده‌هایی که فرزند سوم آنها از ۱۴ آبان ۱۴۰۰ متولد شده است، داده می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ "سلمان اسماعیلی" روز جمعه در همایش فرزندآوری و جوانی جمعیت در شهرستان ملایر اظهار داشت: در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن، ۲ هزار هکتار زمین آماده الحاق به شهر ملایر است.

وی با بیان اینکه ۲ هزار هکتار به وسعت کنونی ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار شهر ملایر اضافه خواهد شد، افزود: در پنج شهر دیگر نیز الحاق زمین برای طرح نهضت ملی مسکن الحاق و یا در دست الحاق است.

فرماندار ویژه ملایر خاطرنشان کرد: اعطای زمین رایگان به متولدین فرزند سوم از ۱۴ آبان ۱۴۰۰ تاکنون، یکی از بندهای قانون جوانی جمعیت است که این بند مهم در راستای اجرایی شدن این قانون در شهرستان ملایر در دست اقدام است.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه برگزاری این دست از همایش‌ها باید گره‌ای از مشکل جمعیت باز کند، بیان کرد: با وجود اینکه دستورالعمل‌ها و اقدامات خوبی در کشور اجرا شده و قانون مترقی، جامع و کامل جوانی جمعیت در مجلس به تصویب رسیده، اما هنوز آمارها نگران کننده است و عموما مردم پیری جمعیت را باور نکرده‌اند.

وی با اشاره به وضعیت ثبت وقایع چهارگانه ولادت، فوت، ازدواج و طلاق در شهرستان ملایر، افزود: سال ۱۴۰۰ مجموع ولادت‌ها در این شهرستان سه هزار و ۶۵۹ نفر بود که سال گذشته به سه هزار و ۵۳۹ نفر رسید و شاهد کاهش بیش از سه درصدی میزان ولادت‌ها بودیم.

فرماندار ویژه ملایر گفت: این در حالیست که سال گذشته برای فرزندآوری چهار هزار و ۱۳۵ فقره وام با اعتبار ۱۱ میلیارد تومان و برای ازدواج سه هزار و ۶۰۳ فقره وام با ۳۷ میلیارد تومان اعتبار داده شد و در مجموع برای فرزندآوری و ازدواج حدود ۴۹ میلیارد تومان تسهیلات در این شهرستان اعطا شد.

اسماعیلی با بیان اینکه اعطای این رقم تسهیلات در مقایسه با سال‌های گذشته بی‌سابقه است، اظهار داشت: ۲ هزار و ۱۷۶ فقره ازدواج سال ۱۴۰۰ در این شهرستان ثبت شد که این رقم در سال گذشته ۲ هزار و ۱۳۰ فقره ازدواج بود و شاهد کاهش ۲ درصدی ازدواج بودیم و در مدت یاد شده واقعه طلاق از ۶۸۷ مورد به ۷۳۴ مورد در سال گذشته رسید.

واگذاری زمین رایگان به فرزند سوم و متقاضیان نهضت ملی مسکن در ملایر

وی با تاکید بر اینکه همه ما به عنوان سفیران جوانی جمعیت وظیفه مهمی بر عهده داریم، تاکید کرد: مساله جوانی جمعیت به طور قطع تک بعدی نیست و سلسله مباحث فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را شامل می‌شود.

معاون استاندار همدان با اشاره به تلاش برای رفع مسائل و مشکلات اقتصادی، گفت: از ابتدای انقلاب تاکنون کل زیرساخت‌های صنعتی دولتی ملایر ۳۸۳.۵ هکتار است و این قول را می‌دهیم که تا پایان امسال ۲۰۰ درصد رشد را در این زمینه رقم بزنیم.

اسماعیلی در دست اجرا بودن مرکز پرتودهی غرب کشور به عنوان یک اتفاق تحولی بزرگ اقتصادی در این شهرستان را از دیگر اقدامات برشمرد و افزود: طی روزهای آینده عملیات اجرایی بزرگترین کارخانه شیشه منطقه و کشور با سرمایه‌گذاری هشت هزار میلیارد تومان در ملایر آغاز می‌شود که یک‌هزار و ۵۰۰ شغل ایجاد خواهد شد.

وی همچنین از آغاز عملیات اجرایی پالایشگاه انگور ملایر طی روزهای آینده خبر داد و بیان کرد: از این دست خبرهای خوب در این شهرستان بسیار داریم.

فرماندار ویژه ملایر با بیان اینکه راهکار حل مساله جوانی جمعیت از درون ذهن ما می‌گذرد و در درون قلب و ذهن جامعه ایرانی هزاران و صدها گره ایجاد شده و باید این گره‌ها باز شود، تاکید کرد: راهکار فقط اقتصادی نیست و امیدواریم با اجرای یک راهکار عملیاتی همه برای همراه‌سازی و فرهنگ‌سازی مردم پیش برویم.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با نمایندگان مجلس برخی اقدامات این مجلس را در برخی موارد همچون قانون جوانی جمعیت راهبردی برشمردند و باید این قانون به نحو احسن اجرایی شود.

حجت الاسلام "احد آزادیخواه" افزود: قانون جوانی جمعیت سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید که ۷۳ ماده جامع را در بر دارد و تمامی دستگاه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی در گیر اجرای این قانون به عنوان یک قانون راهبردی هستند.

وی با اشاره به اینکه پس از هفت سال یا هر سال باید از این قانون معدل‌گیری کنیم و روند موفقیت آن را ارزیابی کنیم، ادامه داد: همه موظف به اجرای یکسری وظایف هستیم و می‌توان این قانون را بروزرسانی کرد.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در اجرایی شدن مساله جوانی جمعیت یکسری تضادهای اعتقادی، اجتماعی و رفتاری اتفاق افتاده و وجود تضادهایی قدرت تصمیم‌گیری را از ما گرفته، خاطرنشان کرد: برگزاری همایش‌های این چنینی باید نگاه حل مساله را برای جامعه مخاطب داشته باشد.

حجت الاسلام آزادیخواه با بیان اینکه در مساله جوانی جمعیت تفاوت‌هایی در مسیر سبک زندگی اسلامی و افق چشم‌انداز آینده وجود دارد، بیانات رهبر معظم انقلاب را در موضوع جوانی جمعیت فصل‌الخطاب دانست و ادامه داد: برای حل بحران جمعیت در کشور باید گردان مستعد خط‌شکن را به یک فهم مشترک رساند و این فهم مشترک باید ایجاد شود.

یک نویسنده و پژوهشگر مطالعات جمعیتی نیز با تاکید بر اینکه اقتصاد جهان روی پاشنه جمعیت می‌چرخد، اظهار داشت: جوانی جمعیت جز رهبر معظم انقلاب، هنوز برای مسئولان به یک دغدغه جدی تبدیل نشده، در حالی‌که رهبری انقلاب تاکنون ۵۹ مرتبه موضوع جوانی جمعیت را مورد تاکید قرار داده‌اند.

"صالح قاسمی" نرخ رشد جمعیت ایران در سال ۱۳۶۵ را ۳.۹۱ درصد عنوان کرد و افزود: این در حالیست که نرخ رشد جمعیت ایران در سال ۱۳۹۸ به زیر یک درصد و در سال ۱۴۰۱ به ۶ دهم درصد رسیده و سال ۱۴۱۵ به زیر صفر درصد خواهد رسید.

وی با بیان اینکه با روند کنونی، جمعیت ایران هیچگاه به یکصد میلیون نفر نمی‌رسد، افزود: میانگین نرخ باروری در سال ۱۳۶۵ به ازای هر زن ۶.۵ فرزند بود که امروز به ۱.۶ فرزند و به زیر سطح جانشینی رسیده، در حالی‌که هدف برنامه ششم توسعه رسیدن به نرخ جانشینی بود.

این پژوهشگر مطالعات جمعیتی هشدار داد: از سال ۱۳۹۴ تا سال گذشته، نیم میلیون تولد را از دست داده‌ایم و امروز نرخ سالمندی در کشور ۱۲ درصد است و در آینده به بیش از ۳۲ درصد می‌رسد.

قاسمی ادامه داد: در آینده سن حدود ۳۰ میلیون نفر از جمعیت ایران به بالای ۶۰ سال می‌رسد و حدود پنج برابر برای شبکه بهداشت و درمان کشور هزینه‌بر است.

نویسنده و پژوهشگر مطالعات جمعیتی با تاکید بر اینکه غربالگری لازم است، اما باید علمی‌سازی شود، تصریح کرد: بیشترین تعداد تولدها در کشور مربوط به متولدین دهه ۶۰ است و برای افزایش تولدها حدود پنج تا ۶ سال فرصت طلایی داریم.

قاسمی با اشاره به اینکه حدود ۷۰ درصد کشورهای جهان سیاست جمعیتی دارند، افزود: اقتصاد و فرهنگ هر کجای دنیا با هم در سیاست جمعیتی پیش رفتند، نتیجه گرفتند.

به گفته وی؛ در ایران اقتصاد روی دوش قانون جوانی جمعیت و فرهنگ روی دوش نخبگان و رسانه‌ها است و گزاره‌های بسیار علمی‌، باید در این زمینه بازتعریف شوند.

پژوهشگر مطالعات جمعیتی اجرایی شدن قانون جوانی جمعیت را یک مطالبه جدی و سرسختانه عنوان کرد و یادآور شد: گره‌ها و موانع نگرشی در موضوع جمعیت باید رفع شود و فارغ از تکالیف قانونی باید به وظیفه دینی و اخلاقی خود در این زمینه عمل کنیم.

به گزارش ایرنا؛ همایش فرزندآوری و جوانی جمعیت با حضور نماینده مردم ملایر در مجلس، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان، کارشناسان و پژوهشگران مطالعات جمعیتی و حوزه بهداشت و درمان در سالن همایش‌های دانشگاه ملی ملایر برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha