به عنوان خبرنگار ایرنا به دنبال بازخوانی حال و هوای این شهر در زمان اعلام خبر ملکوتی شدن بنیانگذار انقلاب اسلامی و پرسوجو از حال و احوال مردم در آن زمان بودم تا به رسالت رسانهای خود در این برهه خاص از زمان که فضای مجازی مملو از اخبار ریز و درشت و درست و نادرست است، عمل کنم.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ساعت ۶ بعدازظهر بود و من به دنبال شخصی آگاه برای پاسخ به پرسشهای ذهنم و جوانان دهه هفتادی به بعد که درباره انقلاب، منش امام خمینی(ره) و حال و هوای شهر سمنان بعد از اعلام خبر جانسوز و جانگداز ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی بود و در حال پرس و جو بودم که به صورت اتفاقی با یک زوج انقلابی که اتفاقا در زمان انقلاب حضور داشتند و اکنون گرد پیری بر چهرهشان خودنمایی میکرد، آشنا شدم و از این زوج خواستم از خاطرات انقلاب برایم تعریف کنند.
خوشحال بودند که خاطراتشان را به اشتراک میگذارند، هیجان وصف نشدنی وجود این زن و شوهر را فراگرفته بود. هر یک سعی داشتند گوی سبقت را از دیگری بربایند و از خاطرات خود صحبت کنند. گویی ذهنشان پر از خاطره بود و اکنون فرصتی پیش آمد تا خاطرات خاکخورده در گوشه ذهنشان را ورق بزنند.
خودشان را «امیر و فاطمه شرفیه» معرفی کردند امیر جانباز ۲۵ درصد و برادر شهید است که بیش از ۱۲ ماه در جبهههای حق علیه باطل برای سربلندی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران جنگید و اکنون ۵٠ سالگی را گذرانده و دیگر آثار جنگ کمکم در حال بروز است و از جنگیدن برای دفاع از کیان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران احساسی خوشایند دارد و بابت حضورش در زمان انقلاب و آشنایی با منش و سیره امام خمینی(ره) شکرگزار خداوند است.
امیر میگوید در زمان انقلاب ۱۶ یا ۱۷ سال بیشتر سن نداشت، اما مجذوب وارستگی حضرت امام(ره) بود، میگفت امام ساده و بیآلایش بود و هر انسان دارای درک و فهم عاشقش میشود.
این جانباز هشت سال جنگ تحمیلی و دلسپرده انقلاب اسلامی ابراز داشت: امام خمینی(ره) امام امت، عارف واصلی بود که با تاسی از منش پیامبر اکرم(ص) محشری به پا کرد و همانند بعثت رسول اکرم(ص) پژواک آن تمامی دنیا را فراگرفت که رهاورد ماندگار آن ایجاد نهضت بیداری اسلامی و عزت مسلمانان در نقاط مختلف جهان است.
وی گفت که شخصیت ممتاز و برجسته امام خمینی (ره) برای همیشه در جهان تاریخ ساز شده است و به عنوان یک رهبر آزاده به همه نسل ها معرفی خواهد شد.
همسر امیر نیز در توصیف شخصیت ممتاز و برجسته بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی گفت: امام خمینی (ره) به عنوان یک انسان فرهیخته، اندیشمند و علامه ای شهیر، فاضل و رهبری ظلمستیز و شجاع بود که توانست با پشتوانه مردمی انقلابی طومار شاهنشاهی را در ایران برچیند و انقلاب اسلامی را احیا کند.
و در نهایت این زن و شوهر به عنوان افرادی که انقلاب را با چشم خود دیده بودند با چهرهای مملو از رضایت و افتخار از ثبت شدن نام امام خمینی(ره) در تاریخ رهبری ایران زمین، گفتند منش، رفتار و آزاداندیشی امام خمینی(ره) به عنوان یک رهبر عالیمقام، ایشان را به همه جهان معرفی کرد و به فرموده مقام معظم رهبری، نام ماندگار این انقلاب به واسطه نام بزرگ ایشان به همه جهانیان شناسانده شد.
در این گفت و گوی کوتاه از امیر و فاطمه خواستم روزهای جانگداز اعلام خبر ارتحال امام خمینی(ره) را به یاد بیاورند و درباره حال و هوای آن روزها در سمنان بگویند.
ناگهان خوشی در چهره شان منجمد شد. گویی بیان این پرسش و یادآوری آن روزها سخت آزردهشان کرده بود.
فاطمه میگفت: همسرم در آن زمان کارمند بود و هر روز ساعت هفت صبح اخبار را گوش میکرد و سپس راهی سر کار میشد، اما صبح چهاردهم خرداد سال ۱۳۶۸ خورشیدی عجیب بود، ساعت هفت شده بود و اخبار پخش نشد. من و همسرم با تعجب به یکدیگر میگفتیم عجیب است چرا خبر پخش نمیشود و خلاصه با گذشت ساعت از هفت صبح همسرم در حال راهی شدن برای رفتن به اداره بود که تلویزیون با تاخیر آهنگ غمناکی را پخش کرد و سپس پخش خبر آغاز شد و آقای حیاتی مجری خبر با صدایی سوزناک و بغض کرده خبر ملکوتی شدن بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران را اعلام کرد.
دلم میخواست دوربین باکیفیتی میداشتم و لحظهای را که این زوج با سوز لحظات اول خاطره تلخ خبر ارتحال امام خمینی(ره) را تعریف میکردند به نمایش بگذارم.
سکوتی خاص بر این نشست کوتاه و چنددقیقهای حاکم شد، دیگر هیچکدام را یارای ادامه بحث نبود، کمی سکوت کردیم. این سکوت پر از حرف بود، حرفهایی از جنس تنهایی، حرفهایی از جنس احساس یتیمی و بیکسی در آن روزهایی که تازه کشور داشت رنگ آرامش میگرفت و هشت سال جنگ تحمیلی به پایان رسیده بود و کمتر از یک سال از این پیروزی میگذشت.
جنگ بین ایران و عراق در سی و یکم شهریور سال ۱۳۵۹ آغاز شد و تا ۲۹ مرداد ۱۳۶۷ به طول انجامید و درست کمتر از یکسال سید روحالله خمینی(ره) رهبر جمهوری اسلامی ایران، در شامگاه ۱۳ خرداد ۱۳۶۸ خورشیدی در بیمارستان تهران به علت ایست قلبی ملکوتی شد و خبر جانسوز ارتحال صبح ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ اعلام شد.
بعد از کمی درنگ ،دوباره این نشست کمی جان گرفت و از این زن و شوهر پرسیدم خب، بعد از اعلام خبر ملکوتی شدن بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران امام خمینی(ره) در سمنان چه برنامههایی بود؟
این زوج جواب دادند پس از اعلام خبر ملکوتی شدن امام(ره) در صبح چهاردهم خرداد همان موقع خبر تعطیلی ادارات و عزای عمومی اعلام شد و افرادی که امکان حضور در تهران را برای شرکت در مراسم وداع و تشییع ایشان نداشتند در مسجدهای شهر جمع شدند و به ویژه با حضور پرشورتر در مسجد امام(ره) شهر سمنان در سوگ و ماتم گردهم آمدند. این سوگواری و عزاداری در مسجدهای شهر تا هفت روز ادامه داشت.
در این بین امیر با غیرتی از جنس شور و هیجان جوانی گفت: ما عاشق امام خمینی(ره) بودیم، هستیم و خواهیم بود و اکنون نیز پیرو رهبر معظم انقلاب هستیم و تا آخرین نفس پای انقلاب اسلامی ایستادهایم تا این انقلاب را به دست صاحبش امام عصر(عج) تحویل بدهیم.
و در نهایت صدای اذان فضای نشست را فراگرفت و برای اقامه نماز این نشست کوتاه به پایان رسید.
نظر شما