به گزارش ایرنا از روابط عمومی جها کشاورزی مازندران حسن عنایتی کلیجی اظهار کرد: مازندران یکی از قطب های مهم توت فرنگی و دومین تولیدکننده این محصول در کشور است و میوه نوبری توت فرنگی به دلیل ارزشمندی و مرغوبیت از سایر محصولات دیگر آسانتر و مناسب مصارف مختلف به صورت تازه خوری و فرآوری جایگاه ویژه ای دارد.
وی با بیان اینکه یکهزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی مازندران به کشت توت فرنگی اختصاص دارد، افزود: مازندران با تولید ۱۷ هزار تن توت فرنگی با ارزش اقتصادی ۶۷۰ میلیارد تومان، رتبه دوم تولید این محصول در کشور را به خود اختصاص داده است.
این مسوول کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه پاجرو، سلوا و کاماراسو از ارقام اصلاح شده تجاری و اقتصادی مناسب تولید توت فرنگی در استان هستند، گفت: چهار هزار و ۱۵ بهره بردار به کشت این محصول در استان فعالیت دارند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ایجاد اشتغال مولد، توسعه کشت ارقام تجاری و بازارپسند، افزایش درآمد سرانه باغداران، کمک به سلامت عمومی جامعه، کمک به تولید محصول سالم، استفاده بهینه از منابع تولید با بهبود روش ها و افزایش درآمد ارزی و صادرات محصول قابل رقابت در بازارهای جهانی، ایجاد انگیزه اقتصادی در روستاها، تولید مواد اولیه صنایع و ایجاد رونق در صنایع فرآوری و بازارهای مصرف را از اهداف تولید و پرورش توت فرنگی در استان برشمرد.
وی بابلسر، سیمرغ، قائم شهر، جویبار، ساری، بابل، بهشهر، سوادکوه، آمل و محمودآباد را از مهمترین شهرستان های استان در کشت و پرورش توت فرنگی عنوان کرد.
عنایتی بکارگیری واریته های اصلاح شده و تجاری بجای ارقام محلی، تغییر شیوه کشت از حالت سنتی به کشت های مدرن (کشت های ردیفی و استفاده از مالچ پلاستیکی، آبیاری قطره ای، برگزاری کارگاه های تخصصی توت فرنگی برای ارتقاء دانش فنی بهره برداران این بخش و بسته بندی و درجه بندی محصول توت فرنگی برای فراهم کردن صادرات آن به سایر استان ها را از عوامل افزایش میزان تولید محصول توت فرنگی استان مازندران برشمرد.
وی توسعه ارقام تجاری و اصلاح شده، نصب و راه اندازی پرکولینگ، توسعه مکانیزاسیون، تولید محصول سالم و ارگانیک توت فرنگی و حمایت ویژه در خصوص پرداخت تسهیلات برای توسعه توت فرنگی را از برنامه های در دست اقدام این سازمان در رابطه با توسعه کشت توت فرنگی عنوان کرد و گفت: در سنوات گذشته ۱۵ میلیون تومان به ازای هر هکتار برای توسعه توت فرنگی در استان به تولیدکنندگان این بخش پرداخت شد.
برداشت محصول توت فرنگی در مازندران معمولا همه ساله از نیمه دوم فروردین آغاز می شود و تا پایان خرداد ادامه می یابد. معمولا از یک بوته توت فرنگی می توان تا سه بار در دوره زمانی دو ماهه یعنی قبل از شروع تابستان محصول برداشت کرد.
مازندران ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد که ۲۳۰ هزار هکتار آن زمین شالیزاری با تولید سالانه حدود یک میلیون تن برنج سفید برابر با ۴۲درصد نیاز کشور و ۱۶۰ هزار هکتار باغ که ۱۱۵هزار هکتار آن مرکبات با تولید ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تا سه میلیون تن است.
مازندران با تولید سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰هزار تن در ۷۲ نوع محصولات کشاورزی، حدود ۱۱درصد ارزش افزوده اقتصادی این بخش کشور را به خود اختصاص داده است.
نظر شما