به گزارش ایرنا، بدون اغراق فوتبال پرطرفدارترین ورزش گروهی در میان اقشار مختلف است و علاقه مندان بسیاری دارد، برخی کودکان از سنین پایین در منزل یا کوچه و خیابان اقدام به انجام این ورزش گروهی می کنند و اوقات را پشت سر می گذرانند.
با شروع فصل تابستان و تعطیلی مدارس، بازار مدارس فوتبال داغ می شود و خانواده ها به دنبال مراکز آموزشی معتبر برای ثبت نام فرزندان خود هستند اما یکی از مهم ترین مسایلی که ماهیت مدارس فوتبال لرستان را به چالش می کشد، رویکرد مادی گرایانه برخی افراد در این مراکز می باشد.
انتظار می رود در قبال مبالغ دریافتی از سوی مدارس فوتبال، خدمات و آموزش اصولی به ورزشکاران و کودکان ارایه شود چراکه در رشد و پیشرفت یا حتی گذران اوقات فراغت آنها موثر خواهد بود.
اقدام غیراخلاقی برخی از مراکز آموزشی فوتبال برای پرداخت پول از سوی خانواده ها و عدم آموزش مناسب به بازیکنان موجب می شود برخی از این مدارس که در عمل خود حرفه ای هستند و در رشد و توسعه آینده فوتبال لرستان تلاش می کنند، زیر سوال رفته و عملکرد آنها هم تحت شعاع قرار گیرد.
خانواده یکی از نونهالان مراجعه کننده به مدرسه فوتبال در خرم آباد به ایرنا گفت: پس از مراجعه به یکی از مدارس فوتبال بدون هیچگونه تست و یا مشاوره ای برای اینکه بدانیم فرزندمان آیا استعداد فوتبالی دارد یا خیر، از ما خواستند که در ابتدا باید یک دست لباس کامل با آرم حک شده مدرسه فوتبال خودشان را تهیه کنیم.
به گفته وی بعد از تهیه لباس ورزشی و ورود به مدرسه، فرزندم را با افراد بزرگتر از خودش هم بازی کرده و هیچگونه قواعد فوتبالی رعایت نمی شد که این امر موجب خستگی فرزندمان شده بود و در آخر به ما گفتند که کودک شما باید در آینده مراجعه کند چراکه اکنون زمان مناسبی برای یادگیری فوتبال نیست.
لزوم فعالیت افراد حرفه ای و متخصص در مدارس فوتبال
پویا عالیخانی مدرس فوتبال که دوره های مربیگری B.C.D آسیا را گذرانده است در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: وظیفه مربیان مدارس فوتبال آموزش به بازیکنان و علاقه مندان است همچنین باید شور و اشتیاق را از مدارس به بچه ها منتقل نمود تا انگیزه آنها در مدرسه فوتبال روز به روز افزایش یابد و آموزش فوتبال را با اشتیاق بپذیرند.
این مدرس فوتبال گفت: معتقدم در مدارس فوتبال طوری باید رفتار شود تا علاوه بر یادگیری علم و فنون روز این ورزش، در آینده به افرادی موفق و اثرگذار در فوتبال و اجتماع تبدیل شوند.
بازیکن سابق خیبر خرم آباد ادامه داد: بحث های سازندگی در مدارس فوتبال بسیار کم رنگ شده است از طرفی خانواده ها انتظار دارند خیلی سریع فرزندشان در مدرسه رشد کند که این انتظار هرگز در فوتبال محقق نمی شود چون رشد در فوتبال بستگی به گذشت مدت طولانی دارد.
وی معضل مهم مدارس فوتبال را حضور افراد کارنابلد و ناسالم ذکر کرد و گفت: مربی مدارس فوتبال زمانی می تواند تکنیک و تاکتیک را به بازیکن منتقل کند که خود در گذشته از بازیکنان تکنیکی و خوب فوتبال بوده باشد که متاسفانه این چنین نیست و در حالی فنی ترین و بهترین بازیکنان فوتبال باید در مدارس فعالیت کنند و آموزش را زیر نظر بگیرند که متاسفانه امروزه شاهد این دسته از بازیکنان در مدارس فوتبال نیستیم.
عالیخانی افزود: هیات فوتبال لرستان به شدت در نظارت بر مدارس فوتبال ضعیف عمل می کند چراکه افراد فاقد صلاحیت و دانش فوتبال، نباید مجوز دریافت کنند اما هر که برای مجوز مراجعه کند به او اعطا می شود.
وی با بیان اینکه حتی افراد فاقد مجوز نیز در مدارس فوتبال لرستان فعالیت می کنند اظهار کرد: تا زمانیکه هیات فوتبال بر این حوزه که خود متولی آن است نظارت نداشته باشد متاسفانه این رویه تداوم خواهد داشت و نبایستی امیدی به توسعه و پیشرفت مدارس فوتبال داشت.
عالیخانی تصریح کرد: مدارس فوتبال باید رتبه بندی و براساس ستاره تعریف شوند همچنین هیات فوتبال، مدارس دارای تاییدیه را با اعلام رتبه آن جهت آگاهی خانواده ها اطلاع رسانی کند.
وی افزود: از تعداد مدارس فوتبالی که در حال حاضر فعالیت می کنند تنها ۳۰ درصد آنها مجوز لازم را دارند و مابقی بدون مجوز اقدام به جذب فرزندان خانواده ها می کنند که این اقدام در آینده به معضل بزرگی برای فوتبال استان تبدیل خواهد شد.
وی ادامه داد: هیات فوتبال موظف است طی نظارت های میدانی ایرادات و نقایص کار مدارس فوتبال را متذکر شود و در صورت عدم رفع مشکل توسط مدارس، مجوز آنها را ابطال نماید که متاسفانه این چنین نبوده و نیست.
این فعال ورزشی لرستان افزود: هیات فوتبال استان سالانه از مدارس فوتبال هزینه دریافت می کند اما در قبال آن، هیچگونه خدماتی به مدارس ارائه نمی دهند و به جرات می توان گفت بحث نظارت در هیات فوتبال لرستان وجود ندارد یا رها شده است.
عالیخانی گفت: نظارت را می بایست جدی بگیرند، با تغییر رویه نسبت به نظارت بر عملکرد مدارس و بررسی شرایط و صلاحیت متقاضیان اخذ مجوز ، با جدیت ورود کنند و به فکر توسعه و کیفیت بخشی به فوتبال استان باشند.
وی ایجاد زیرساخت های مناسب، استفاده از مربیان با دانش روز، انتخاب مدارس فوتبال مجوزدار و دقت و حساسیت خانواده ها در انتخاب مدرسه فوتبال حرفه ای را در لرستان ضروری دانست.
مدارس فوتبال بدون مجوز پلمب می شوند
رییس هیات فوتبال لرستان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: ۳۲ مدرسه فوتبال مجوزدار در این استان فعالیت می کنند و طبق نرخ نامه باید هر ترم (به مدت سه ماه) یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان از متقاضیان دریافت نمایند.
ولی الله خسروی افزود: با هر مدرسه ای که بدون مجوز فعالیت کند طبق قانون برخورد خواهد شد و با گزارش به اداره ورزش و جوانان و هماهنگی با اماکن نسبت به پلمب آن مجموعه اقدام خواهیم کرد.
وی بیان کرد: اگر مدرسی دارای مدارک کافی حرفه ای باشد اقدام به صدور مجوز خواهیم کرد در غیر اینصورت هیچگونه مجوزی صادر نمی شود.
وی ادامه داد: طبق میانگین برای هر ۲۵ بازیکن یک مربی نیاز است اما در لرستان به دلیل نبود زیرساخت های مناسب همچنین نبود زمین کافی این مهم رعایت نمی شود.
خسروی گفت: نظارت ها از مدارس فوتبال به صورت ماهیانه انجام می شود و در پایان هر ماه رتبه بندی صورت خواهد گرفت همچنین اسامی مدارس فوتبال مجوزدار، در آینده نزدیک، با نصب بنر در سطح شهر اعلام می شوند.
نظر شما