نگاه هند به آلمان برای ساخت مشترک زیردریایی

تهران- ایرنا- هند و آلمان، مذاکرات پایانی برای تولید مشترک زیردریایی‌های نظامی را آغاز کرده‌اند و وزیر دفاع آلمان برای امضای توافق نهایی به دهلی نو سفر کرده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از استریت تایمز، آلمان و هند در حال انجام مذاکرات پایانی برای قرارداد ساخت زیردریایی های دیزلی در هند هستند زیرا جنگ طولانی روسیه در اوکراین، دهلی نو را مجبور می کند منابع سخت افزاری نظامی خود را فراتر از تامین کننده اصلی خود یعنی مسکو، گسترش دهد.

به گفته افراد آگاه احتمالاً یک شرکت آلمانی و یک شرکت هندی، به طور مشترک برای پروژه‌ای که ارزش آن ۵.۲ میلیارد دلار آمریکا تخمین زده شده است، برای ساخت شش زیردریایی برای نیروی دریایی هند پیشنهاد ساخت خواهند داد.

مقامات آلمان و هند اعلام کردند که توافق اولیه یا یادداشت تفاهم با حضور «بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان که روز سه شنبه برای یک سفر دو روزه وارد دهلی نو شد، امضا خواهد شد.

پیستوریوس در یک گفت‌وگوی تلویزیونی گفت: قرارداد ساخت زیردریایی در هنگام بازدید از بمبئی در روز چهارشنبه در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی اظهار داشت که نقش او حمایت و کمک به مذاکرات بین مدیران آلمانی و همتایان هندی‌شان است.

پیستوریوس گفت: این یک قرارداد بزرگ و مهم نه تنها برای صنعت آلمان، بلکه برای هند و همکاری استراتژیک میان هند و آلمان خواهد بود.

وزارت دفاع هند و وزارت دفاع آلمان از اظهار نظر درباره این قرارداد خودداری کردند.

اکنون با توجه به اینکه جنگ در اوکراین در دومین سال خود قرار دارد و چین همگام با روسیه در این جنگ حرکت می کند، غرب و به ویژه آلمان، تلاش می کنند که هند به سنگری در برابر افزایش قاطعیت دیپلماتیک و نظامی پکن تبدیل شود.

«اولاف شولتز»، صدراعظم آلمان از شرکت های دفاعی آلمان و اروپایی می خواهد که تلاش های خود را برای تامین تجهیزات نظامی مدرن برای هند افزایش دهند تا به دولت نخست وزیر نارندرا مودی کمک کند تا وابستگی خود به روسیه در بخش دفاعی را از بین ببرد.

هند به عنوان یکی از کشورهایی که مقادیر زیادی نفت خام با تخفیف از مسکو خریداری می کند و در عین حال به تعامل با ایالات متحده و متحدانش ادامه می دهد، در دو سوی بازی سیاست حضور دارد.

دهلی نو از مناقشه مرزی طولانی مدت با چین برای خرید تسلیحات از مسکو (بزرگترین تامین کننده سخت افزار نظامی برای هند) استفاده کرده است، اگرچه تحویل ادوات از روسیه و پرداخت از سوی هند در تلاش برای یافتن مکانیزم پرداختی که تحریم های آمریکا را نقض نمی کند متوقف شده است.

زیردریایی ها به دلیل پیر شدن ناوگان دریایی هند، نیاز اصلی دهلی نو هستند.

برای گشت زنی موثر در اقیانوس هند، نیروی دریایی هند به حداقل ۲۴ زیردریایی دیزلی نیاز دارد اما در حال حاضر تنها ۱۶ زیردریایی دارد.

از این ناوگان، به غیر از شش زیردریایی که به تازگی ساخته شده، بقیه بیش از ۳۰ سال عمر دارند و احتمالاً در سال های آینده از رده خارج خواهند شد.

هند که بخشی از گروه موسوم به کوواد یا چهارگانه است که شامل ژاپن، ایالات متحده و استرالیا می شود، از این کشورها و متحدان اروپایی برای به اشتراک گذاشتن فناوری برای ساخت زیردریایی ها فشار می آورد.

با این حال، با توجه به نزدیکی هند به روسیه و سیاست «ساخت هند» نارندرا مودی برای تقویت تولیدات محلی و ایجاد شغل، بی میلی عمومی برای انتقال فناوری وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha