به گزارش ایرنا از خبرگزاری "فرانسه"، العالول که در رام الله، مقر دولت خودگردان در مرکز کرانه باختری سخن میگفت، به خبرنگاران گفت که محبوبیت جنبش فتح در میان تودههای فلسطینی کاهش یافته است.
وی افزود: جنبش فتح راههای مسالمت آمیزی در پیش گرفت و به مردم وعدههایی داد که نتوانست به آنها عمل کند و همین علت اصلی کاهش محبوبیت آن است.
العالول ۷۲ ساله، از رهبران بلندپایه فلسطینی و از مهمترین نامزدهای جانشینی محمود عباس رئیس ۸۷ ساله تشکیلات خودگردان فلسطینی است.
وی که از نزدیکان عباس به شمار می رود، می تواند بصورت موقت جای خالی رئیس کنونی تشکیلات خودگردان فلسطین را پر کند.
سخنان العالول اعتراف بی سابقه یک مقام بلندپایه جنبش فتح است که از زمان امضای قرارداد سازش اسلو در سال ۱۹۹۳ میان فلسطینیها و رژیم صهیونیستی، کنترل امور در کرانه باختری را در دست دارد.
عباس در سال ۲۰۲۱ انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری را به بهانه عدم صدور مجوز رژیم صهیونیستی برای شرکت ساکنان بیت المقدس شرقی ساکن سرزمینهای ۱۹۶۷ در انتخابات، آن را لغو کرد.
درحالی که قرار بود در سرزمینهای فلسطینی انتخابات برای جانشینی محمود عباس برگزار شود، برخی از نظرسنجیها نشان می داد که گروه حماس که کنترل نوار غزه را برعهده دارد، میتواند فتح را در انتخابات شکست دهد.
برخی از نظرسنجیها نشان می داد که اگر این انتخابات برگزار میشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) که کنترل نوار غزه را در دست دارد، میتواند فتح را در انتخابات شکست دهد.
تازهترین نظرسنجی مرکز تحقیقات فلسطین نشان میدهد که اگر انتخابات پارلمانی برگزار شود فتح تنها ۳۵ درصد از آرای مردم را بدست میآورد.
این در حالی است که در آخرین انتخابات پارلمانی فلسطین در سال ۱۹۹۶، ۸۹ درصد از فلسطینیها به یاسر عرفات رهبر پیشین تشکیلات خودگردان و جنبش فتح رای دادند.
العالول در خصوص پرسشهایی که درخصوص جانشین عباس مطرح می شود نیز هرگونه جانشینی خود در مقام ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین را رد و تصریح کرد که جنبش فتح به دنبال رهبری از نسل جوان فلسطینیان است.
وی درباره بازگشت اعضای اخراجی جنبش فتح نیز گفت که فکر می کنم که این مسأله پشت سر ما مانده است.
عباس «محمد دحلان» رئیس دستگاه اطلاعاتی تشکیلات خودگردان را به اتهام توطئه در قبل یاسر عرفات اخراج کرد.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین «ناصر القدوه» خواهرزاده عرقات و دیپلمات کارکشته را نیز اخراج کرد که وزیر امورخارجه این گروه فلسطینی بود.
حدود سه میلیون فلسطینی در کرانه باختری زندگی می کنند، همچنان که ۴۹۰ هزار شهرک نشین صهیونیست نیز در شهرکهایی یهودی ساکن هستند که براساس حقوق بین الملل وجاهت قانونی ندارد.
نظر شما