به گزارش ایرنا، ریشی سوناک که به آمریکا سفر کرده است، روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: به نظر من باید به وضعیت کلان اقتصادی نگاه کرد، اوضاع از سال ۲۰۱۹ به این سو متحول شده و نحوه مشارکتهای اقتصادی تغییر کرده است.
وی افزود: «اگر به آنچه اکنون در حال رخ دادن است نگاه کنید، ما با تهدیدهای بیشتری برای امنیت اقتصادی خود روبرو هستیم. بنابراین مهم است که انگلیس و ایالات متحده در مورد چگونگی تقویت انعطاف پذیری خود، همکاری با یکدیگر و بهبود قدرت زنجیره تامین کالا صحبت کنند.»
هنگامی که از نخست وزیر انگلیس درباره خلف وعده حزب محافظهکار سووال شد، وی پاسخ داد که از سال ۲۰۱۹ تاکنون «ما با یک بیماری همه گیر مواجه بودیم؛ در اوکراین جنگ داشتیم و این وضعیت، اقتصاد کلان را تغییر داده است.»
سوناک ادعا کرد که پاسخ درست به این مساله، اطمینان از «تعامل اقتصادی روی موضوعاتی است که به نفع مردم انگلیس خواهد بود.»
به گزارش ایرنا، توسعه روابط اقتصادی انگلیس و امریکا در دوره پسابرگزیت یکی از محورهای اصلی سفر نخست وزیر انگلیس به آمریکا و دیدار با رئیس جمهوری این کشور است. دولتمردان انگلیس انعقاد توافق تجارت آزاد با کشورهای جهان، از جمله ایالات متحده را یکی از ویژگیهای برگزیت (خروج از اتحادیه اروپا) میدانند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا، در جریان آخرین سفرش به لندن وعده داده بود که برای انعقاد توافق تجارت آزاد با انگلیس، پس از تکمیل روند برگزیت آمادگی دارد. ترامپ از طرفداران برگزیت و بوریس جانسون نخست وزیر اسبق انگلیس هم از عناصر تندرو و مخالف عضویت در اتحادیه اروپا بود.
کارشناسان معتقدند که جانسون و همفکران او بیش از حد روی وعده اقتصادی ترامپ و بقاء او در قدرت حساب کرده بودند تا خسارتهای ناشی از برگزیت را به پای صورتحساب کاخ سفید بگذارد.
به هر روی، انگلیس سال گذشته میلادی رسما از اتحادیه اروپا خارج شد اما با روی کار آمدن دولت دمکرات جو بایدن، مواضع لندن و واشنگتن بر سر برگزیت به دلیل ریشه ایرلندی رئیس جمهوری آمریکا زاویه پیدا کرد. از سویی بوریس جانسون نیز پارسال در پی رسوایی موسوم به پارتیگیت از مقام خود کنارهگیری کرد.
دولت ۴۴ روزه لیز تراس که عمدتا گرفتار مراسم خاکسپاری الیزابت، ملکه انگلیس بود فرصت چندانی برای از سرگیری مذاکرات با آمریکا را نیافت. اما ریشی سوناک از زمانی که سکان دولت را بدست گرفته است، بشدت درصدد گفتوگو با رئیس جمهوری آمریکا درباره توسعه روابط تجاری میان دو کشور است.
سوناک اسفند سال گذشته در جریان ملاقات با رئیس جمهوری آمریکا در «سن دیگوی» کالیفرنیا موضوع توسعه روابط تجاری دوجانبه را پیشکشید اما بایدن بحث در این رابطه را به سفر وی به واشنگتن موکول کرد.
دو طرف فروردین ماه نیز در جریان سفر بایدن به جزیره ایرلند برای شرکت در مراسم بزرگداشت بیستوپنجمین سالگرد پیمان جمعه نیک، ملاقات کوتاهی داشتند اما رئیس جمهوری آمریکا بار دیگر بحث درباره مناسبات اقتصادی را به دیدار در واشنگتن حواله داد.
نخست وزیر انگلیس دیروز راهی آمریکا شد و امیدوار است در ملاقات با بایدن بتواند زمینه انعقاد توافق تجارت آزاد میان دو کشور را مهیا کند.
این درحالیست که انگلیس بر اساس تازهترین گزارش صندوق بینالمللی پول، دارای ضعیفترین اقتصاد در بین کشورهای صنعتی است. تورم در این کشور به بالاترین حد در ۴ دهه گذشته رسیده و طولانیترین دوره رکود اقتصادی را طی میکند.
سوناک امیدوار است که از طریق توسعه روابط تجاری با ایالات متحده بتواند از این برهه دشوار و خسارتهای اقتصادی سنگین ناشی از برگزیت عبور کند؛ هرچند بایدن تاکنون چراغ سبزی در این رابطه نشان نداده است.
نظر شما