معاون استاندار بوشهر: ایجاد زیرساخت‌های لازم در منطقه آزاد تجاری صنعتی بوشهر ضروری است

بوشهر - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر گفت: با وجود ابلاغ اساس‌نامه منطقه آزاد تجاری صنعتی بوشهر و در حال تشکیل بودن هیات مدیره آن، اما نیاز است که زیرساخت‌های این منطقه متناسب با قابلیت و ظرفیت‌های اقتصادی آن توسعه یابد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی باستین شامگاه پنجشنبه در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشور اظهار کرد: با توجه به ضرورت این موضوع با مساعدت دولت به استان بوشهر اعتباری حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت‌ها در منطقه آزاد تجاری صنعتی بوشهر مصوب شده که در گام اول این میزان اعتبار می تواند بخشی از نیازهای این منطقه را پوشش دهد.

وی افزود: در همین ارتباط نیاز است دستگاه‌های متولی در زمینه تامین زیرساخت‌های مورد نیاز برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی اقدام نمایند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با اشاره به آمادگی قطری‌ها برای حضور در منطقه آزاد بوشهر و انجام سرمایه‌گذاری مشترک ادامه داد: با ارتقا سطح زیرساخت‌ها، روند سرمایه‌گذاری قطر در استان بوشهر تسریع می‌شود.

انعقاد تفاهم‌نامه سرمایه گذاری ۱۱۱ طرح حاصل رهاورد سفر رئیس جمهور به استان بوشهر

باستین گفت: در دور دوم سفر رئیس جمهور به این استان ۱۱۱ مصوبه‌ و تفاهم‌نامه‌ سرمایه‌گذاری با ۲۶ شرکت بزرگ خصوصی، خصولتی و هلدینگ‌ها در سطح ملی و سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش ۷۶۰ هزار میلیارد تومان منعقد شده است.

وی اضافه کرد: با توجه به استقبال شرکت‌های بزرگ ملی برای سرمایه‌گذاری در استان بوشهر در زمان حاضر نزدیک به ۹۰۰ هزار میلیارد تومان تفاهم‌نامه با شرکت‌های مختلف منعقد شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر ادامه داد: همچنین کمیته راهبری تحقق این تفاهم‌نامه‌ها در استان تشکیل شده و قرار شده بخش عمده انجام این کارها به فرمانداران و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی واگذار و افزون بر این برای هر بخش یک کارشناس معین در دفتر سرمایه‌گذاری برای رصد طرح‌ها و تفاهم‌نامه‌ها تعیین شده است.

وی مصوبه مجوز واردات میوه‌های گرمسیری در ازای صادرات حدود ۵۰ هزار تن خرمای مازاد بر نیاز تولیدکنندگان، انتقال کالا به صورت رویه اداری و نه گمرکی بین مناطق ویژه بوشهر یک و ۲ با هدف توسعه ظرفیت و انبارداری با توجه به ضعیف بودن ظرفیت انبارهای منطقه ویژه یک بوشهر، گرفتن مجوز خط هوایی لیان و ابلاغ آن به زودی، گرفتن مجوز ترک تشریفات واگذاری پروژه‌های بهسازی بنادر دیلم و ریگ و ترک تشریفات خرید تجهیزات استراتژیک و اضطراری برای بنادر استان بوشهر را از جمله مصوبه‌های سفر رئیس جمهور به استان بوشهر عنوان کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر یکی از خواسته‌های فعالان اقتصادی استان بوشهر را تصویب و تعیین تکلیف آئین‌نامه کالاهای همراه ملوان معرفی کرد.

بیشتر بخوانید:

معاون استاندار بوشهر: رهاورد سفر رئیس جمهور به استان بوشهر امضای ۷۶۰ میلیارد تومان تفاهم‌نامه است

تمهیدات ویژه برای سرمایه‌گذاری در استان بوشهر

ضرورت تقویت زیرساخت‌های بندر بوشهر

باستین با بیان اینکه نداشتن عمق مناسب برای ورود کشتی‌های با ظرفیت بالا از جمله مشکلات بندر بوشهر است گفت: در زمان حاضر کشتی‌های با ظرفیت ۳۰ هزار تن وارد این بندر می‌شوند این در حالی است که برای رساندن این بندر به سود و قابل رقابت بودن با بنادر دیگر باید کشتی‌های با ظرفیت ۵۰ هزار تن به بالا وارد شود.

وی تاکید کرد: برای دستیابی به این برنامه لایروبی کانال ورودی بندر بوشهر و ارتقای عمق آن از ۱۰.۸ به ۱۴.۵ و ایجاد یک دیواره رسوب‌گیر برای کاهش ورود این رسوبات به کانال ضروری است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با اشاره به استثنا بودن کالاهای مشمول ۲۰ درصد سود بازرگانی گفت: یکی از چالش‌های بخش خصوصی این است که با وجود بازرسی کالاها در گمرکات اما پلیس امنیت اقتصادی در گلوگاه‌های خروجی استان این محموله‌های وارداتی را بار دیگر مورد بازرسی قرار می‌دهد که موجب ناراحتی تجار و تمایل به سمت بنادر دیگر می‌شود.

وی در خصوص مشکل بازگشت دوباره به کار ۶۹ شناور بزرگ برای صید فانوس ماهیان و ماهیان یال اسبی افزود: با وجود مصوبه شورای امنیت کشور در خصوص بازگشت به کار این شناورها اما زمان شروع صید آن‌ها همچنان به تاخیر افتاده است.

باستین اضافه کرد: با بازگشت این شناورها به چرخه فعالیت چهار هزار و ۶۰۰ فرصت شغلی مستقیم از دست رفته بار دیگر احیا می‌شود.

وی ادامه داد: معادن سیمان در استان و قابلیت توسعه آنها یکی از ظرفیت های مهم اقتصادی استان بوشهر به شمار می‌رود که با رایزنی های در حال انجام با وزارت صمت به دنبال دریافت و صدور مجوز اکتشاف و سرمایه‌گذاری در این بخش هستیم.

باستین توسعه سرمایه‌گذاری و استقرار واحدهای تولیدی به ویژه در مناطق ساحلی فریز شده در حوزه ساحلی شهرستان دشتی و بخش عظیمی از شهرستان دیر از سوی مجموعه نفت و پارس شمالی را از مشکلات اساسی سرمایه گذاری در استان بوشهر عنوان کرد.

وی به فروش نرفتن ۱۰ تا ۱۵ هزار تن خرما در استان بوشهر و انبار شدن آنها در سردخانه‌ها را از دیگر مشکلات فعالان این بخش در استان بوشهر عنوان کرد.

سرمایه گذاری ۹۶ پروژه اقتصادی در استان بوشهر

باستین یادآور شد: سال گذشته ۹۶ پروژه اقتصادی با سرمایه گذاری ۸۷ هزار میلیارد تومان و همچنین سرمایه‌گذاری ارزی ۵.۵ میلیارد دلار و ۱۵۷ میلیون یورو با ایجاد ۱۱ هزار فرصت شغلی افتتاح شده است.

وی اضافه کرد: استان بوشهر سال گذشته از لحاظ سرمایه‌گذاری ریالی در طرح‌های افتتاحی دهه فجر رتبه دوم و از لحاظ سرمایه‌گذاری ارزی نیز جایگاه نخست کشور را از آن خود کرد.

باستین سرمایه‌گذاری ۱۵ هزار میلیارد تومانی در کارخانه فولاد و ایجاد یک هزار و ۴۰۰ فرصت شغلی مستقیم و ۲ هزار فرصت شغلی غیر مستقیم، آغاز عملیات اجرایی ۷ پروژه در حوزه پتروشیمی و الحاق اراضی جدید به شهرک‌های صنعتی به ویژه در شهرک‌های صنعتی برازجان، بوشهر و جم را از جمله دستاوردهای اقتصادی در استان عنوان کرد.

وی ادامه داد: همچنین مجوزهای لازم برای تاسیس ۱۰ ناحیه صنعتی روستایی جدید در استان، احیای واحدهای راکد و نیمه تمام، افزایش ظرفیت اسمی واحدها، افتتاح پروژه‌های اقتصادی، تکمیل پروژه‌های مختلف زنجیره ارزش محصولات رقابتی و احیا واحدهای تحت تملک شبکه بانکی از جمله دیگر برنامه های استان در بخش اقتصادی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha