۱۹ خرداد ۱۴۰۲، ۹:۴۰
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 85134847
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

سالانه ۲۳ هزار تُن محصول گلخانه‌ای در خراسان شمالی تولید می‌شود

بجنورد- ایرنا- مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: سالانه از سطح ۸۳ هکتار از گلخانه‌های این استان ۲۳ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در فصل و خارج از فصل تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

محمد عفتی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اینک ۵۰۳ واحد گلخانه در مقیاس های بزرگ و متوسط در این استان فعال است که انواع محصولات کشاورزی در این واحد ها تولید خواهد شد.

وی با بیان اینکه کشت گلخانه ای بهترین جایگزین کشت در فضاهای باز محسوب می شود افزود: برای رهایی از مشکلات خشکسالی، کم آبی، فرار از سرما و افزایش تولید باید به سمت ایجاد گلخانه ها برویم که این روند در سال های اخیر مناسب بوده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی اظهار کرد: بر اساس برنامه ریزی‌ها امسال ۲۵ هکتار از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت فضای بسته گلخانه می رود و علاوه بر این توسعه گلخانه های کوچک مقیاس را نیز در راستای اشتغال خانگی در منازل روستایی در دستور کار قرار دارد.

وی بر تنوع بخشی در کشت گلخانه ای تاکید کرد و افزود: انواع صیفی و سبزی، گیاهان خوراکی و دارویی، انواع گیاهان زینتی و انواع نشاء ها در گلخانه های این استان تولید می شود.

عفتی ادامه داد: به دلیل اینکه گلخانه ها واحدهای ثابتی هستند و میزان دما، رطوبت و سایر فاکتور ها قابل مدیریت است می توانیم در خارج از فصل نیز کشت محصول داشتشه باشیم که بسیار صرفه اقتصادی دارد.

وی با بیان اینکه میوه‌های نوبرانه برای نخستین بار در سطح یک هکتار و ۳۰۰ متر مربع از سطح گلخانه‌های این استان در سال جاری به بار نشست افزود: این سطح از گلخانه‌های استان به کشت انواع درختان نوبرانه از جمله بادام، هلو، شلیل، گیلاس، گوجه سبز و انگور اختصاص یافته است که امسال برای نخستین بار محصول برداشت شد و حتی پاپایا که میوه گرمسیری است در گلخانه ای در مانه و سملقان تولید می شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی اظهار کرد: برنامه ریزی شده است که میوه های نوبرانه در فروردین ماه تولید و وارد بازار شود که سود خوبی عاید گلخانه داران خواهد شد.

وی افزود: استقبال خوبی از میوه‌های نوبرانه در فصل بهار می شود ولی کشت این محصولات با سرما همراه بوده که با ورود گلخانه ها تا حد زیادی این دغدغه کشاورزان برطرف شد.

عفتی ادامه داد: کاشت میوه های نوبرانه در گلخانه ها صرفه اقتصادی خوبی دارد چرا که در خارج فصل با چندین برابر قیمت به فروش می رسد و محصول سریع وارد بازار خواهد شد و از نظر تولید نیز بیش از ۱۰ برابر محصول در محیط های باز است.

وی اظهار کرد: گلخانه یکی از راه حل های مدرن برای مبارزه با سرما، گرما و کم آبی است و در بسیاری از کشورها که دارای آب و هوای سرد یا گرم و یا با مشکل کم آبی رو به رو هستند، ساخت گلخانه بهترین گزینه برای تولید میوه و سبزیجات در این مناطق است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی گفت: تعداد روزهای سرد در این استان زیاد است که ایجاد گلخانه ها و بردن بیشتر محصولات به این فضاهای بسته به افزایش تولیدات و درآمد کشاورزان کمک می کند.

عفتی بر کشت انواع انگور در گلخانه تاکید کرد و افزود: با کنترل فضا در خصوص سرمازدگی و آفات تولیدات خوبی کشاورزان خواهند داشت که باعث افزایش درآمد آنان خواهد شد.

وی با بیان اینکه کشت گلخانه ای بهترین جایگزین کشت در فضاهای باز است افزود: کاهش هزینه های تولید، ایجاد اشتغال، کاهش مصرف آب، کنترل محصول از نظر آفات و بیماری ها، افزایش بهره وری منابع و عوامل تولید کشاورزی، افزایش کمی و کیفی تولیدات گلخانه ای، افزایش صادرات محصولات گلخانه ای از دیگر اهداف گسترش گلخانه ها است.

بلایای طبیعی نظیر سیل، تگرگ و سرمازدگی در سال گذشته ۱۱ هزار و ۷۲۰ میلیارد ریال به کشاورزان این استان خسارت زد که از این میزان ۲ هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال مربوط به سرمازدگی بوده است.

سرمازدگی ۲۲ درصد خسارت ها را شامل شده است که معمولا هر ساله در اسفند و فروردین ماه حاصل می شود و بیشترین خسارت نیز مربوط به میوه های هسته دار از جمله زردآلو، بادام، هلو است.

سالانه بیش از ۳۰۰ هزار تن ۲۶ گونه محصول باغی در گستره ۴۸ هزار و ۴۹۳ هکتار برداشت می شود.

پارسال ۴۶ هزار و ۳۹۰ تن انواع میوه هسته دار از سطح باغ‌های این استان برداشت شد که نسبت به سال گذشته ۴۱ درصد افزایش یافت که گیلاس، آلو، زردآلو، گوجه سبز، هلو و شلیل از عمده ترین میوه های هسته دار است که ۶ هزار و ۶۴ هکتار از سطح باغ های خراسان شمالی را به خود اختصاص داده است.

۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha