به گزارش ایرنا، گرچه پیش از این سیلاب هشدارهای قرمز یا حتی نارنجی هواشناسی در سطح استان اعلام نشده بود اما در برخی نقاط بارش ها برابر اعلام هواشناسی تا ۲۰ میلیمتر اعلام شده است؛ بارش هایی رگباری که غافلگیری مردم و کشاورزان را به دنبال داشته است.
جاری شدن سیلاب و طغیان رودخانه ها، علاوه بر خسارت گسترده به ۶ شهرستان عمدتا در شمال استان، بیشترین خسارت ها را در شهرستان های کوهبنان، زرند، راور و کرمان برجای گذاشته است؛ ۲۵ راه اصلی و روستایی مسدود و دوباره بازگشایی شدند؛ دهها منزل مسکونی دچار آبگرفتگی و علاوه بر خسارت به دیگر زیرساخت ها، ۵۲۰ هکتار از محصولات کشاورزی مردم این مناطق نیز تخریب و ۷۰ دام تلف شده است.
جزییات خسارت بخش کشاورزی
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد: محصولات کشاورزی سه شهرستان استان کرمان از جمله کوهبنان، راور و زرند بیشترین خسارتها را از سیلاب دیدند.
داود بیگلری افزود: براساس برآورد اولیه در مجموع ۵۲ رشته قنات، ۱۲ هزار متر خط انتقال آب شامل کانال و لوله و ۴۵۰ هکتار از محصولات کشاورزی و باغی خسارت دیدند، ضمن آنکه ۷۰ راس دام نیز تلف شد.
وی ادامه داد: بیشترین آمار خسارت ها در شهرستان کوهبنان گزارش شده که سه رشته قنات، ۶ کیلومتر کانال آب و ۳۱۰ هکتار از اراضی کشاورزی در این شهرستان تخریب شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان عنوان کرد: با توجه به اینکه سیلاب در ارتفاعات و روستاهای دور افتاده استان کرمان اتفاق افتاده، همچنان ممکن است که این آمار افزایش یابد لذا خسارت ریالی دقیق پس از بررسی های تکمیلی اعلام می شود.
تلاش راهداران برای بازگشایی ۲۵ راه ارتباطی
راهداران نیز با تلاش شبانه روزی موفق شدند تمامی راههای اصلی و فرعی مسدود شده از سیلاب را تا ظهر امروز (شنبه) بازگشایی کنند؛ مسیر جاده اصلی زرند کوهبنان از شب گذشته تا حوالی ظهر امروز به علت شدت تخریب مسدود بود.
رییس مرکز مدیریت راه های استان کرمان گفت: جاری شدن سیلاب و طغیان رودخانه ها در مجموع موجب انسداد ۲۵ راه اصلی و فرعی استان کرمان شده بود.
جواد دهقان با اشاره به بازگشایی محور اصلی زرند - کوهبنان در ظهر امروز عنوان کرد: راه پاکو - چترود، ده بالا - گیشین - کوهپایه، کوهپایه - فوسک، کوهپایه - دوران و کشیت - گلباف، گوجر - حرمک و گوجر - بهاباد در شهرستان کرمان، راین - کرچ، گزک - گودر، عباس آباد - باب زنگی، دودران، پلنچ، رسمیان، ده میرزا - عباس آباد، پرویوار، دهشاوردی، توتک - جهاد آباد، بیجوری در بخش راین شهرستان کرمان، راه روستای مدبون، باب سنگی - قدمگاه، سرزه - سربنان و عیسی آباد، تزرج شرقی، در شهرستان زرند و نیز مسیر راور - خورن، دلیجان، هرجند - گزک، هنک - هوتک در شهرستان راور دچار آب بردگی و با تلاش راهداران بازگشایی شدند.
وی گفت: صبح امروز گزارش هایی نیز از جاری شدن سیلاب در محور اصلی شهداد - نهبندان داشتیم اما تا این لحظه مشکل ساز نشده و تردد روان در آن برقرار است.
رییس مرکز مدیریت راه های استان کرمان گفت: نیروهای راهداری طی یک هفته گذشته به صورت آماده باش کامل در محورهای ارتباطی استان کرمان حضور داشتند.
وی با اشاره به اینکه نیروهای راهداری تا پایان امشب آماده باش دادیم گفت: برآورد میزان خسارت ها به محورهای ارتباطی اصلی و روستایی استان کرمان پس از ارزیابی کارشناسان راهداری اعلام خواهد شد.
هلال احمر به بیش از ۴۰۰ سیلزده در کرمان امدادرسانی کرد
جمعیت هلال احمر استان کرمان یکی از دستگاه هایی بود که از لحظات اولیه امدادرسانی خود را آغاز کرد و آمار می دهد که به بیش از ۴۰۰ سیل زده امدادرسانی کرده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کرمان با اشاره به وقوع سیل و آبگرفتگی طی روز گذشته در این استان گفت: نیروهای امدادی این جمعیت به بیش از ۴۰۰ سیلزده در ۶ شهرستان طی ۱۳ ساعت گذشته خدمات امدادی ارائه کردند و تخلیه آب ۳۷ منزل مسکونی خسارت دیده نیز انجام شد.
رضا فلاح افزود: نیروهای امدادی به سرعت در پی وقوع بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب در بخش هایی از این استان، به مناطق حادثه دیده اعزام شدند.
وی با اشاره به اینکه سیلاب به شهرستان های زرند، کوهبنان، راور، بم، کرمان و راین خسارت هایی وارد کرد اظهار داشت: تاکنون ۱۰۰ خانوار دچار حادثه شده اند، ۶ خودرو گرفتار در سیل رهاسازی و همچنین ۱۵ نفر اسکان اضطراری داده شده اند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان در ادامه گفت: نیروهای هلال احمر تاکنون ۲۵ روستای استان کرمان را ارزیابی و در مناطق سیل زده امدادرسانی کردند.
وی با اشاره به روند امدادرسانی در این حوادث بیان کرد: ۶۷ نیروی امدادی در قالب ۱۹ تیم با ۱۹ دستگاه خودرو نجات، سبک و آمبولانس همچنان در مناطق حادثه دیده در حال امدادرسانی هستند و طی ۱۳ ساعت گذشته ۱۴ بسته غذایی، ۳۲ تخته پتو، ۳۰ باکس آب معدنی، ۶ عدد فانوس و والور در بین حادثه دیدگان توزیع شده است.
خسارت های سیل در کوهبنان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان نیز تشریح کرد: تمامی مسیرهای ارتباطی شهرستان کوهبنان که روز گذشته بر اثر جاری شدن سیلاب مسدود شده بود، بازگشایی شده و رفت و آمد در آنها جریان دارد.
حمید سالخورده افزود: برق مناطقی هم که بر اثر بارندگی و سیلاب قطع شده بود پس از فروکش کردن بارندگی و سیلاب وصل شد و در حال حاضر اوضاع در شهرستان کوهبنان عادی است و مشکل خاصی نداریم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان یادآور شد: خسارت هایی به باغات کشاورزی، زمین های زراعی، چند رشته قنات و دام در سیلاب روز گذشته کوهبنان وارد آمده است که پس از کارشناسی و ارزیابی میزان آن مشخص می شود.
سیل در زرند و آبگرفتگی ۵۲ خانه روستایی
فرماندار زرند نیز گفت: ۵۲ واحد مسکونی روستایی این شهرستان در سیل عصر جمعه دچار آبگرفتگی شد که تیمهای بسیج برای کمک به روستاییان منطقه زرند که منازل آنها دچار آبگرفتگی شده است، اعزام شدند.
سید رضا حسینینژاد افزود: بارندگی سیل آسا و رعد و برق، خسارت هایی را به اراضی کشاورزی، واحدهای مسکونی، شبکه آبرسانی، برق رسانی، شبکه مخابرات، راه روستایی و قنوات روستاهای منطقه سربنان شهرستان زرند وارد کرد.
به گفته وی، طبق برآورد اولیه سیل عصر جمعه بین ۴۰ تا ۴۵ میلیارد تومان خسارت به بخشهای مختلف زرند وارد کرده است.
هفته ای باز با مراقبت
درحالی که هواشناسی کرمان ظهر شنبه (دیروز) اعلام کرد احتمال خطر سیل در استان طی هفته جاری وجود ندارد و تنها ممکن است شاهد جاری شدن روان آب ها از بالادست ها بویژه در ارتفاعات باشیم اما استانداری کرمان با استناد به گزارش سطح زرد هواشناسی اعلام کرده که تا روز سه شنبه این هفته احتمال باران رگباری، صاعقه و برخی ناپایداری ها وجود دارد لذا مراقبت در این زمینه توصیه شده است.
نظر شما