به گزارش خبرنگار ایرنا؛ رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر روز شنبه در این آئین گفت: روز جهانی صنایعدستی یک رویداد مهم است که اهمیت هنرمندان و صنعتگران صنایعدستی را یادآوری میکند.
"ابراهیم جلیلی" با بیان اینکه روز جهانی صنایعدستی فرصتی مناسب برای ترویج و حفظ ارزشهای فرهنگی است، افزود: این صنایع ارتباط نزدیکی با فرهنگ و هویت ملتها دارند و علاوه بر ارزشهای فرهنگی، صنایعدستی نقش مهمی در توسعه اقتصادی نیز ایفا میکنند.
وی بیان کرد: صنایع دستی قابلیت ایجاد درآمد و اشتغال به خصوص در مناطق روستایی و محروم را فراهم میکنند و با حمایت و توسعه این صنایع، افزایش تولید، ایجاد کسب و کارهای جدید و توسعه صادرات ممکن میشود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر ادامه داد: افزایش درآمد افراد و بهبود شرایط زندگی از مزایای توسعه صنایع دستی است که در این راستا کارگاههای بیشماری در سطح این شهرستان در حال فعالیت است.
جلیلی درباره کارگاههای افتتاح شده همزمان با هفته صنایع دستی در ملایر گفت: کارگاه سفال و سرامیک "مریم ترکاشوند" با سرمایهگذاری یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و اشتغال ۲ نفر به صورت مستقیم و ۲ نفر غیر مستقیم در کارگاهی به متراژ ۴۰ مترمربع در شهر ملایر افتتاح شد.
وی یادآور شد: کارگاه منبت "مسعود کرد" نیز به متراژ ۲۲۰ مترمربع و با سرمایهگذاری چهار میلیارد تومان و اشتغال چهار نفر به صورت مستقیم و چهار نفر غیرمستقیم در روستای حاجیآباد افتتاح شد.
به گزارش ایرنا؛ در حال حاضر حدود پنج هزار و ۳۰۰ کارگاه کوچک و متوسط صنایع دستی در این شهرستان فعال است.
بیش از ۱۰ هزار هنرمند به طور مستقیم و بیش از ۳۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم در حوزه مبل و منبت فعالیت دارند و مبل و منبت حدود ۱۳ درصد از اشتغال شهرستان ملایر را به خود اختصاص داده است.
ملایر شهر جهانی صنایع دستی است و بهمن ۱۳۹۸ هنر دست منبت ملایر بر اساس تصمیم شورای جهانی صنایع دستی در فهرست صنایع دستی جهان به ثبت رسید.
نظر شما