رفع تداخلات ۶میلیون هکتار از اراضی کشور به پایان رسید

شیراز-ایرنا-رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: تا کنون ۱۶ میلیون هکتار از اراضی کشور مشمول طرح رفع تداخلات اراضی شده اند که رفع تداخل ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار از آن انجام شده است.

به گزارش ایرنا، رضا افلاطونی یکشنبه در حاشیه اولین جلسه شورای پیشگیری از تخریب و حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی این استان در سال ۱۴۰۲ در شیراز اظهار کرد: تثبیت مالکیت اشخاص و صدور اسناد اراضی کشاورزی به نام کشاورزان و حفظ کاربری اراضی کشاورزی دو محور اصلی ماموریت های سازمان امور اراضی کشور است.
این مقام مسئول با بیان اینکه برای صدور اسناد اراضی کشاورزی اولین اقدام رفع تداخلات اراضی کشاوزری است که در سطح کشور در حال انجام است، ادامه داد: در حوزه صدور اسناد اراضی کشاورزی تقریبا برای بیش از ۶میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور سند مالکیت صادر شده است.
وی با اشاره به اینکه صدور اسناد مابقی اراضی در دستور کار است که با سرعت و دقت بیشتر با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور پیگیری می شود، ابراز کرد: باید هر کاربری را به محل خودش سوق دهیم؛ واضح تر اینکه واحدهای صنعتی باید در شهرک های صنعتی و واحدهای کشاورزی در شهرک های کشاورزی متمرکز شوند.
این مقام مسوول با بیان اینکه صنایع تبدیلی، گلخانه ها، مجتمع های دامداری و حتی گردشگری از جمله واحد های حوزه کشاورزی هستند، اضافه کرد: سازمان امور اراضی کشور که متولی واگذاری زمین و همچنین صدور مجوز تغییر کاربری اراضی کشاورزی است در این زمینه ها هیچ محدودیتی ندارد.
افلاطونی با تاکید بر اینکه اگر در هر استان و هر شهرستان برابر ضوابط درخواست هایی برای شهرک های صنعتی، کشاورزی و گردشگری واصل شود حتما رسیدگی می شود، افزود: اگر درخواست ها برای واگذاری باشد زمینش را تامین می کنیم و اگر صدور مجوز تغییر کاربری باشد آن را انجام می دهیم.
رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه در عرصه کل کشور، کمتر از ۱۱ درصد از اراضی برای کشاورزی است، گفت: اراضی درجه یک و ۲ ما در سطح کشور حدود پنج میلیون هکتار است لذا ما بایستی آن کاربری های صنعتی، کشاورزی، گردشگری و خدماتی را در جای خودش مستقر کنیم و اراضی درجه یک و دو خودمان را حفاظت کنیم.


افلاطونی با اشاره به اینکه ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید با رویکرد رفع تداخلات در سال ۱۳۹۴ تصویب شده است،گفت: از اوایل سال ۱۴۰۰، فرایند رفع تداخلات در استان فارس سرعت گرفت و در سال ۱۴۰۱ اقدامات خوبی انجام شد و اگر روند با همین شکل ادامه یابد امیدواریم رفع تداخلات اراضی استان فارس در مدت یک سال آینده به اتمام برسد.
این مقام مسئول با بیان اینکه یک سری اقدامات ایجابی باید انجام شود یعنی نیاز مردم را ببینیم که همان باغ شهر ها و باغ ویلاها هستند که معمولا مصرف گردشگری دارند، اظهار کرد: ما باید در درجه اول نیاز مردم را تامین کنیم که از طریق همان مجتمع های گردشگری رفع می شود.
به گفته وی؛ در مقابل اقدام مذکور باید از هرگونه تغییرکاربری غیرمجاز به هر شکل و سیاقی که هست با عزم راسخ و محکم جلوگیری کرد. باید حواسمان باشد که اراضی کشاورزی محدود هستند و یک منبع تجدید ناپذیر به شمار می آیند.
افلاطونی با نقل قول این جمله از مقام معظم رهبری که "حفاظت از خاک از آب مهم تر است چرا که آب را می توانیم از جای دیگر تامین کنیم ولی خاک را نمی توانیم" تاکید کرد: بر همین مبنا بایستی با مدیریت صحیح هم از روش های ایجابی که دادن مجوزهای مجتمع های گردشگری است و هم اقدامات سلبی که مقابله و پیشگیر با تغییرکاربری است بهره بگیریم.

۴۱درصد اراضی فارس حدنگاری شده است

همچنین رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: تا کنون ۴۱ درصد از اراضی کشاورزی استان فارس مشتمل بر زمین های زراعی و باغی کاداستر و حدنگاری در آنها انجام شده است.

مجتبی دهقان پور در حاشیه اولین جلسه شورای پیشگیری از تخریب و حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی این استان در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: طبق مصوبه کمیسیون اصل ۹۰مجلس شورای اسلامی از تیر ماه سال گذشته حدنگاری و کاداستر به ادارات ثبت اسناد و املاک واگذار شده است.
به گفته وی؛ تا قبل از مصوبه کمیسیون اصل ۹۰مجلس شورای اسلامی، توسط همکاران سازمان جهاد کشاورزی استان فارس کاداستر و حدنگاری حدود ۲۵ درصد از مجموع اراضی زراعی و باغی این استان انجام شده بود.

این مقام مسئول افزود: در بحث رفع تداخل اراضی ملی و مستثنیات موضوع ماده ۵۴ رفع موانع تولید خوشبختانه استان فارس توانسته با استفاده از ظرفیت تمام دستگاه های مرتبط با این امر در سال ۱۴۰۱ از حیث تعداد پلاک رتبه سه کشوری و از لحاظ سطح انجام رتبه چهار را کسب کند.

وی اضافه کرد: این موفقیت با راهبری دستگاه قضایی استان، مشارکت اداره کل ثبت اسناد و املاک، همراهی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و تلاش های امور اراضی حاصل شده است.
دهقان پور با اشاره به اینکه حمایت های ویژه و راهبری مقام ارشد استان، استاندار محترم در خصوص این دستاورد جای تقدیر و تشکر دارد، اظهار کرد: از سنوات گذشته در بحث رفع تداخلات عقب ماندگی هایی داشته ایم، سعی خواهیم کرد در سال ۱۴۰۲ این موضوع با قوت به پیش رود.

وی با بیان اینکه حفظ زمین به عنوان منبع تولید محصولات غذایی یکی از رسالت های اصلی ماست، ابراز کرد: به همشهریان و هموطنان عزیز توصیه می کنم هرگونه تخلف و تغییرکاربری غیرمجازی که در اراضی ملی و غیرملی اتفاق می افتد از طریق سامانه ۱۳۱ اعلام کنند، همکاران ما در اسرع وقت برخورد لازم را انجام خواهند داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha